PMS kan verkligen förstöra semestern!

9 ställen du inte vill ha PMS på i sommar

Att ha PMS är jobbigt nog som det är. Men att få det på semestern, då man ofta umgås med andra människor dygnet runt i små utrymmen, är verkligen en utmaning.

1. I svärföräldrarnas torp

Alla som har PMS vet ju att den förstärker känslor med ungefär tusen procent. När man är i svärföräldrarnas torp, med diverse släktingar närvarande, kan det ju finnas känslor så att det räcker och blir över ändå. Utan PMS. Det finns ju saker att irritera sig på. Någon gör en passivt aggressiv barnuppfostran (åt någon annans barn), någon påpekar att man hänger tvätt fel och så vidare. PMS gör inte dessa känslor mer uthärdliga.

2. I segelbåten

Så himla UNDERBART MYSIGT att bo på en båt. I teorin och på Instagram. MEN. Varför är det så pyttelitet utrymme att leva på dag och natt? Varför får man aldrig gå undan? Det här med ständig uppsikt över barnen stod det inget om i båtannonsen. Diska all disk för hand, med iskallt vatten på huk på en hal sten, vad är det för liv?

Att ha PMS på en segelbåt är ingen dröm direkt. Foto: Getty images

3. På flygplanet

Ja, mina barn kanske skriker och stör, men är det ingen som tänker på att JAG är den som blir mest störd? Sluta kasta arga blickar på mig, jag blir ju dubbelt bestraffad! Trippelt om man räknar in PMS:en – kvinnans eviga straff.

4. Vid bagagebandet på flygplatsen

”Nej, du får inte springa på bandet.” ”VARFÖR ställer sig folk precis framför bandet trots att väskorna inte ens börjat komma?!” ”Stanna, du får inte springa tillbaka till flygplanet.” När man helst av allt skulle vilja ta en megafon och skrika åt alla på flygplatsen – ja då kan man vara ganska säker på att PMS är en del av problemet.

5. På jobbet

När övriga familjen har semester och du måste jobba, samtidigt som sms:en med glassätande barn trillar in, då saknar du dem så mycket att du bara vill gråta. Och du gör det också. Vad är meningen med allt om du inte får ha dina närmaste omkring dig? Hm, vad är det här, är du inte lite väl känslig (läs: PMS:ig) nu?

6. På stranden

Sand på persikorna, borttappade simglasögon, barn som är lite för frimodiga vad gäller undervattenssim, bråk med partner om att kolla på mobilen när barnen är halvvägs ut på bryggan. Inte en lugn stund. VARFÖR TALAR ALLA SÅ GOTT OM SOMMAR? Sommar är sååå jobbigt!

7. I bilen

”Du KAN inte mena att du är kissnödig igen?” ”Varför frågar du varje minut när vi är framme?” VARFÖR spelar radion den här HEMSKA låten?”

8. På Ikea

Vi behöver bara köpa lite nya utemöbler, parasoll, värmeljus, krukor, lakan – men vad gör alla ANDRA människor här exakt samma dag som vi? Varför tar min partner de fula kökshanddukarna när det finns fina? Vem tackar MIG för att jag har bra smak? Han älskar mig inte. Varför är vi ihop? Vänta, så här känner jag en gång i månaden, kan det vara PMS?

9. I nöjesparken

Varför är alla så glada? Det finns inget här att vara glad för.

Av: Lisa Eriksson och Lisa Nylén

Du behöver en paus! Teckna en prenumeration på mama, eller köp nya numret i butik!

Du kanske också vill läsa denna roliga lista: På stranden före vs efter barn – 12 STORA skillnader
Eller den här: 11 saker vi gjort med våra barn alldeles för tidigt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!