Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Kart att mamma ska ha en julklapp!
Kart att mamma ska ha en julklapp!
Kart att mamma ska ha en julklapp!
1 AV 2
Kart att mamma ska ha en julklapp!
Foto: Getty images
2 AV 2

7 julklappar till slitna mammor som egentligen bara vill ta en tupplur

Glöm julklappar som du ska köpa till andra. Här är presenterna som du själv är värd! Vem behöver läsa den här önskelistan?

mamaredaktionen

1. Gellackmanikyr (+ barnvakt)

Det här med att ha målade naglar är bara helt OMÖJLIGT som småbarnsmor. För det första finns det inte en chans att du har tid att låta dem torka innan du exempelvis måste avstyra ett syskonbråk, för det andra skavs ju nagellacket av på nolltid på grund av att man inte direkt SITTER STILL och tar det lugnt när man har barn. Det en mamma behöver är en barnvakt och en manikyrist (läs: väninna, partner etc) som fixar gellack som sitter som berget i en månad. Perfekt!

I detta kit finns allt du behöver för en perfekt gelmanikyr, var du än befinner dig. Ger glänsande gel som håller.

Mer info – köp här (länk till återförsäljare)  

 

Kitet som ger perfekta naglar utan att gå på salong. Foto: Pressbild

2. En lyxig spaweekend

Det finns ett liv efter corona också – ett liv då en stressad mamma kan få komma iväg från hemmet. Lååååångt från blöjor och rinnande små näsor. Både för att ladda mammabatteriet men framför allt för att få SOVA UT. Helst i en lyxig säng med fluffiga täcken för att sedan bege sig till ingen annanstans än ett spa. 

3. Hörlurar som stänger ljudet ute

Hörde vi HALLELUJA. Nej det gjorde vi inte för vi hör inget utöver vad vi har i lurarna! Perfekt att stänga ute allt stoj och skrik en stund. Med Sonys trådlösa hörlurar kan du stänga ute världen så som du känner till den. Om bara för ett tag. Dessutom slipper du trassla in dig i sladdar om du skulle behöva agera snabbt!

Mer info - köp här (länk till återförsäljare)   

Mutea världen med ett enkelt knapptryck. Foto: Pressbild

4. Ett Netflix/HBO-abonnemang

Två timmar med favoritserien ostört i sovrummet. Det finns de som skulle kunna döda för det. Tips från jultomten: svenska produktionerna ”Kärlek och anarki” (Netflix) och ”Björnstad” (HBO).

5. Sovmask 

När du verkligen, verkligen behöver sova, och inte tänker förklara varför. Tempur sovmask är en vadderad sovmask fylld med Tempur-material som formar sig efter ansiktet, stänger ljuset ute och dämpar området runt ögonen under sömn eller vila. Masken är justerbar med kardborreband för optimal passform. 

Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Sov gott lilla mamma. Foto: Pressbild

6. Klippkort på ostörda varma bad

Ett klippkort på tio varma bad som får badas OSTÖRT. Med något gott att dricka. OBS! Partnern eller den som passar barnen ska ÅKA BORT ELLER GÅ UT. Annars funkar det liksom inte.

 

7. Pussypower

Ingen får någonsin sluta att hylla mamman och hennes urkraft. Och inte heller hennes livmoder som kirrat ett barn. Vissa din uppskattning med en mäktig livmoder som denna från Feministsmeden.

8. Ett välstädat hem

Kan ni tänka er något lyxigare än att kliva in genom dörren efter hämtning och upptäcka att hemmet är kliniskt rent? Nej, inte vi heller. Upp med ”storstädning” på önskelistan bums! Och inget himla fuskande nu, det ska vara riktigt fräscht och fint!

Okej, det kanske behöver köpas julklappar ändå – här finns tips på presenter till 1-5-åringar!
Och här kan du säkert känna igen dig i de 7 problem som föräldrar kan relatera till veckorna före jul (varje år!)