8 saker du inte behöver berätta för folk som inte har barn

Som förälder är det lätt att bli lite frispråkig och tycka att allt som har med barnet att göra är heeeelt naturligt. Vissa saker kan man dock skippa att säga till vänner som inte har barn. Här är 8 exempel.

1. ”Det kom bara lite kiss utanför blöjan i natt, så jag behövde inte byta lakan.”
Kommentar:
För folk som inte har något barn låter detta tydligen äckligt av samma äckelkaliber som att äta bajsmarinerade kackerlackor. För en förälder som vaknar för femtonde gången på en natt är det bara helt normalt och inte så äckligt alls. Det TORKAR ju för bövelen, dessutom är det bara barnkiss.

2. ”Matbitarna var lite hårda, så jag tuggade dem innan mitt barn fick dem.”
Kommentar:
Kom ihåg att man innan man har barn tycker att det är äckligt till och med när fåglar tuggar maten till fågelungarna. Dessutom riskerar du att framstå som ansiktet utåt för curlande föräldrar. Men det kan det vara värt. Så smidigt!

3. ”Min bebis hade inte bajsat på en vecka, så jag stoppade in en termometer i rumpan och rörde runt för att det skulle hända något.”
Kommentar:
”Stoppa in en termometer i någons rumpa och röra runt” kan vara en av de värsta sakerna man kan höra som barnlös. I ett sådant läge hjälper det föga att du förklarar att det är BVC som sagt till dig att göra så, du kommer för alltid vara en mycket märklig person i den här människans ögon.

4. ”Bröstmjölk är ganska sött.”
Kommentar:
Lika sjukt som det låter för en som INTE har barn, lika normalt låter det för en som HAR barn, det här med att smaka på sin egen bröstmjölk. Producerar man mjölk måste man ju känna vad det är. Du behöver kanske inte heller berätta att du har använt den i kaffet en gång när det var slut på vanlig mjölk. OM du nu gjort det. Men det är ju inte alla som kommit på den geniala lösningen.

5. ”Så jag luktade i rumpan för att känna om jag behövde tvätta…”
Kommentar:
Detta är självfallet inte något konstigt alls. För en förälder. Men för kompisar som inte har barn bör man tänka till ytterligare ett varv innan man yttrar meningen. Låt oss påminna om att det i allmänhet funkar så här: Att med hjälp av doftsinnet söka efter stjärtfyndigheter som är så illaluktande att du måste avlägsna dem, gör dig till... lite av en outsider ja.

Foto: poplasen

6. ”Oj, jag har lite fläckiga kläder, men det är bara kräk.”
Kommentar:
Det är så klart svårt att komma ihåg, men försök minnas den där tiden då du själv refererade till kräk som sörjan utanför krogen klockan 5. Med massa bitar i, som hade jätteobehaglig konsistens. Det är DET folk ser framför sig när du säger kräk. Inte det där vita rinniga från din gullebebis. Just a thought.

7. ”Ojoj. Nu rann det till” (följt av smekning över brösten)
Kommentar:
När en ammande mamma pratar om att det rinner till menar hon ju liksom bröstmjölken. Som får en skjuts ibland i bröstet. Folk som inte har barn pratar tydligen om något helt annat, som har med kåthet att göra. Har vi märkt. Detta är inget vi minns.

8. ”Ska bara köpa näsdukar, barnen snyter sig i min hand just nu.”
Kommentar:
Även om du insinuerar att det är ett inte helt hundra beteende, eftersom du ska åtgärda näsduksbristen, kan det vara onödigt att berätta för världen att du tar emot snor i dina händer frivilligt.

Du kanske också vill skratta åt detta: ”Min dotter åt en mus” – och 20 andra äckliga saker barn har stoppat i munnen
Eller läsa vår intervju med Anitha Clemence: ”Varannan-vecka-livet är fullkomligt fantastiskt!”  

Av: Lisa Eriksson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!