7 teknikprylar som underlättar småbarnslivet

Man älskar ju ALLT som underlättar vardagen med småbarn. Här är några teknikprylar och appar som vi är nyfikna på just nu.

1. Namnappar

Hur svårt är det inte att hitta namn till sin nyfödda bebis?

Alice & Östen
Barnnamnsappen

Man tycker ju egentligen att de enda rätta namnen är "Gulleplutt", "Världens finaste älskling" och "Gos-gosis".

På statistiklistorna från SCB ser man ofta bara de hundra vanligaste namnen och långt ifrån alla finns med i almanackan. Nu finns det bra appar som  gör namnvalet mycket lättare.

Från appen Alice & Östen

2. Armbandstelefon för mini

En oerhört läskig grej med att få barn är att de någon gång kommer att gå utanför dörren ensamma eller med kompisar. När tiden är mogen kan en liten hjälp vara ett armband med en enkel telefon. Du lägger in några telefonnummer så att barnet kan ringa, och de numren kan också ringa barnet. Det finns även (halleluja!?) en GPS-funktion som gör att du kan se var barnet håller hus.

Telefonarmbandet på bilden kommer från Tinitell och kostar ca 1500 kronor.

3. Förstora skärmen

Perfekt när det inte finns någon surfplatta laddad eller tillgänglig ifall någon vill kolla på film. Vilket ju är ALLTID. Kostar 239 kronor på Smartasaker.

4. Nattlampa med rörelsesensor

Vi har ingen statistik för detta uttalande, men magkänslan säger ju att 99,9999999 barn traskar till föräldrarnas säng om natten. Och det är ju alltid lite klurigt att veta hur man ska göra med belysningen på kvällen.

Ska det vara ljust så att de ser, men riskerar att väckas, eller ska det vara mörkt så att de sover gott men riskerar att ramla över lego och dockor när de knatar in till oss (magkänsla och erfarenhet från egna liv säger att vi inte städar så bra)?

Denna lampa kommer från Ledgiganten och kostar 149 kronor.

[adSpace placement="manual"]

5. Bli en jacuzziförälder

Alla småbarnsföräldrar är värda minst ett jacuzzibad varje dag. Har du ingen jacuzzi – inga problem. En portabel jacuzzimatta förvandlar vilket badkar som helst till ett bubblande lyxinferno. Den här finns på Teknikmagasinet och kostar 599 kronor.

6. Spara pengar snabbt och enkelt

Dreams

Dreams är en sparapp som hjälper dig att skippa onödiga utgifter och gör det lätt att lägga pengar på något du verkligen vill ha och drömmer om. Till exempel en lyxig barnfri helg.

Spara ensam eller tillsammans med någon. Du får stöd och inspirerande spartips som motiverar dig att hoppa över onödiga saker, eller att automatiskt spara genom utmaningar och stående överföringar. Det är lättare att spara 20 kronor per dag än 600 kronor i månaden, speciellt om det hägrar en lyxhelg.

7. Framkalla bilderna direkt

Få saker är så svåra att prioritera som att framkalla bilder. Det var på ett sätt lättare förr när det inte fanns en chans att se bilderna innan man framkallat dem. Nu ser man dem på telefonen och tänker "Bra, det där fixar jag sen." NÄR DÅ "SEN"? Det finns dock kameror som framkallar bilderna själv.

Den här från Teknikmagasinet kostar 990 kronor (film ingår inte, och den är väldigt dyr. Värt dock om man är riktigt lat).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!