Foto: ballero

7 sätt att klä på barnen utan att det blir katastrof!

Muta, hota eller truga, de flesta har försökt allt. Här är våra bästa tips för att få på barnen kläderna i tid!

Klä på dem när de sover

De kan inte protestera eller slingra sig. Har du tur hinner du få på strumpor, byxor och underkläder innan barnet vaknar och börjar protestera.

Ta med kläderna till förskolan

Vägra vantar, överdragsbyxor eller mössa? Du suckar och försöker övertala barnet att åtminstone sätta på sig en jacka eftersom det är nollgradigt ute. På förskolan ler du lite ursäktande och räcker över vantar och överdragsbyxor till förskolepersonalen (OBS! Om personalen har tid, förstås!).

”Det är storebrors/storasysters jacka”

Är storebror den stora idolen? Hävda med bestämdhet att det yngre barnet nu får ha SAMMA jacka som sin idol. Be gärna det äldre syskonet bekräfta vilken ära det är att bära det numera avlagda plagget.

Låt dem välja själva

Okej, det kanske inte blir exakt som du hade tänkt dig. Men ärligt talat, visst är det bättre att ni kommer iväg till förskolan i tid än att bråka om superhjältens vara eller icke vara. (Dessutom kan man ju alltid ta med sig ”vanliga” kläder och lägga på barnets hylla om det skulle vilja hoppa ur sin superhjältedräkt.)

Gör det till en tävling

Alla dessa tävlingar, men klädracet på Barnkanalen kan bli en succé. Förbered vilka kläder som ska användas kvällen innan och sedan är det bara att köra så att det ryker när klädracet startar.

Sätt på kläderna när barnen är upptagna av annat

Funkar om barnet är riktigt upptagen med något annat som att äta, titta på tv eller leka med favoritleksaken. OBS, förbered dig på vilda protester om barnet inser att du försöker lura dem.

Sätt på en låt

Sätt på barnens favoritlåt och säg att kläderna ska vara på innan låten är slut. Effektivt även om det kanske inte är lika kul att lyssna på samma låt om och om och om igen…

Missa ingenting från din favoritsajt – ladda ned appen mama nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!