7 aktiviteter du INTE behöver göra med barnen (bara för att det är höst)

På Facebook kan det verka som att hösten är lika med en miljon mysiga utflykter och två miljoner olika höstlövspyssel för alla andra familjer. Men på sociala medier ser det ofta mysigare ut än vad det egentligen är. Här är 7 saker du INTE behöver göra i höst.

1. Plocka äpplen

 

Varför du inte behöver göra detta: Det finns äpplen i affären av en anledning. Nämligen att man ska köpa dem. Om du inte har en inneboende längtan efter att sträcka dig, få ryggskott och ramla ner från träd och skrapa upp benen samtidigt som du ska passa barn som kutar ut i en väg eller äter maskätna äpplen, behöver du alltså inte. Spara det tills barnen själva kan plocka, som det perfekta barnet på bilden.

2. Gröpa ur pumpor och göra lyktor

 

Varför du inte behöver göra detta: Vissa saker var så mycket bättre innan Sverige blev amerikaniserat. Till exempel behövde man inte gröpa ur pumpor och göra pumpalyktor. Det fanns väl inte ens några pumpor då? I Sverige alltså.

3. Köpa kläder i höstens färger

 

Varför du inte behöver göra detta: JA, det är väl fint med små barn i murriga färger, men seriöst, mossgröna kläder blir inte per automatik varma och vindtåliga. Det funkar fint med ”sommartröjor”. På samma sätt som man kan ha tröjor med tomtar på sommaren. Strunta i andras åsikter.

[adSpace placement="manual"]

4. Plocka svamp

 

Varför du inte behöver göra detta: Om det GÅR att ta med sig barn ut i skogen är det fantastiskt. Om det inte går är det inget annat än en pina. Det KAN ju till exempel vara så att barnen skriker: ”JAG VILL SPELA IPAD, MYRORNA KISSAR PÅ MIG, JAG HATAR SKOGEN.” Just saying. Då behöver du INTE vara en friluftsförälder.

5. Laga höstgrytor

 

Varför du inte behöver göra detta: Vissa langar ut åtta olika Boeuf bourguignon på Instagram, men alltså, falukorv och potatis då? Det är tillräckligt jobbigt. Gör man Boeuf bourguignon har man förmodligen inte barn som sliter i en och skriker, utan som hjälper till att hacka. Det säger ju sig självt att de föräldrarna inte har lika mycket livsmotstånd som de som HAR barn som sliter i en. Vänta helt enkelt med Instagram-mat tills barnen åtminstone kan titta på tv medan du lagar.

OM DU ÄNDÅ GILLAR GRYTOR: Testa detta härliga recept på kycklinggryta med äpple!

[adSpace placement="manual"]

6. Måla kottar

 

Bildkälla

Varför du inte behöver göra detta: Alltså ja det är är jättegulligt, men tack gode Gud för förskolan, och att de gör sådant där. Bara att åka till en skog för att samla saker är ett projekt som gör dig till en aktivitetshjälte, men det är inget du måste göra för att vara en bra höstförälder. Dessutom är risken stor att de missförstår uppgiften och målar sig själva istället.

7. Göra halsband av rönnbär

 

Varför du inte behöver göra detta: Seriöst, barnen käkar ju bara upp rönnbären (surt sa räven!). Gör inte halsband förrän tidigast när de är så gamla att de åtminstone minns dem även i vuxen ålder. DÅ kan vi börja prata om att det kan vara värt besväret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!