Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Jeff och Nancy Hauck. Foto: COURTESY NANCY HAUCK / SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

56-årig mamma har fött sin sons barn: "Så välsignade"

Nancy Hauck, 56, har blivit farmor igen. Men den här gången har hon själv fött sitt eget barnbarn – som surrogat åt sonens familj.

– Allt gick perfekt, och vi känner oss så välsignade, berättar hon i en intervju med People.

Thérèse Bilby

Jeff och Cambria Hauck från Utah, USA, hade fyra barn – och hoppades på fler. Men efter komplikationer tvingades Cambria operera bort livmodern och det såg mörkt ut. Tills farmor Nancy Hauck bestämde sig för att gripa in och agera surrogat åt sonens familj.

Nu har lilla barnbarnet Hannah kommit till världen. För tidningen People beskriver nu farmodern förlossningen som ”en anmärkningsvärd och andlig upplevelse”, och tillade att hon kommer känna en ”viss sorg efter separationen.”

– Även om jag vet att barnet kommer till min son, vet jag att det kommer att bli lite av den där tomma känslan, förklarade hon. 

Lilla Hannas föräldrar, Jeff och Cambria, träffades före Cambrias sista år på gymnasiet och visste alltid att de ville ha en stor familj. Det unga paret kämpade i sex år innan de välkomnade tvillingarna, Vera och Ayva, nu 4, och Diesel och Luca, nu 13 månader, genom IVF.  

https://www.instagram.com/p/Ch48uJPrIYX/

Farmor Nancy började med hormonbehandlingar i januari 2022 och injicerade sig själv varje dag i 12 veckor med hjälp av sin man Jason, 59 – som är pappa till Jeff.

I februari 2022 lät de överföra ett befruktat embryo Jeff och Cambria skapat genom IVF. Det fastnade direkt. 

– Jag är väldigt tacksam över att ha en så osjälvisk och kärleksfull mamma som är villig att göra den här sortens uppoffring för min familj, sa Jeff om sin mamma.

Farfar Jason säger att han hoppas att han inte kommer behandla Hannah annorlunda än de andra barnbarnen.

– Men vi kommer alltid att ha den kopplingen - att Nancy bar henne i nio månader. Bara magin i hela upplevelsen kommer alltid att vara unik i våra ögon.

Farmor Nancy tillade:

– I mitt hjärta vill jag att alla mina barnbarn ska veta att de är lika älskade och jag skulle ha gjort det för vilken som helst av dem.

https://www.instagram.com/p/CkihR3cMu-0/

LÄS OCKSÅ: Sofia födde två barn inom tio månader: ”Gråa hår och otrolig glädje”

LÄS OCKSÅ: Andrea först i Sverige att få livmoder från avliden donator: ”Tuff resa” 

 

SE OCKSÅ: IVF-kliniken inifrån: Rummen där liv skapas