5 heta bloggmorsor!

5 heta bloggmorsor!

Möt 5 vanliga mammor som lockar tiotusentals läsare till sina roliga, kloka, knäppa och supercoola bloggar.

Josefine Aamodt

Josefine Aamodt, 26, är mamma till Elian, 3,5, och Ella Synnöve, 1, och bloggar på prinsessansdagbok.com.

– Jag började blogga 2005, i samma veva som jag blev kär i min man. Då hade jag bott i Norge ett år. Jag skriver både om härliga saker vi gör men också om amningskamper, utmaningar i vardagen och egna funderingar. Men det är så min blogg är – spontan och ifrån hjärtat.

Hur påverkar bloggen din vardag? 

– Kameran är alltid nära tillhands och jag kommer i kontakt med många underbara människor, både läsare och samarbetspartners.

Och våra släktingar kan få väldigt bra koll på hur barnen har det. Svärmor sänder gärna ett sms eller så ringer min mamma om vi haft en jobbig natt, eftersom hon tittat in på bloggen.

Emelie Thorén

Emelie Thorén, 33, är mamma till Hanna, 3, och bloggar på popmorsa.blog­spot.com.

– Jag började blogga 2006 när jag var i sjunde månaden och behövde få utlopp för ångest, tankar och funderingar kring mammarollen. Sedan dess har den varit allmän slasktratt för favoritmusik, partybilder, populärkulturella ramaskrin, gnäll om kvinnors lott i livet och öppna brev om livets jävlighet. Och Hanna, så klart. Världens bästa unge.

Vad bloggar du helst om?

– Det går i perioder. Första året med Hanna var omtumlande och jag mådde inte helt hundra. Jag var inte beredd på all förändring, var inte klar med mitt övervintrade tonårsliv, hade svårt att förhålla mig till att jag ”gick miste” om så mycket. Jag gillade inte mitt nya utseende, tappade mitt språk, tappade all argumentationsteknik. Jag var arg och förtvivlad mest hela tiden.

– Saker och ting har ju fallit på plats sedan dess, tack och lov. Nu var det längesen jag ”rasade” på bloggen, fast jag tror mig veta att det är det mina läsare vill åt. Höra att andra inte heller har det så jävla lätt hela tiden. Men jag kör nog ner mig i ett bottenlöst hål inom kort igen. Då brukar bloggen sjuda.

Hur påverkar bloggen ditt liv?

– Egentligen inte så mycket. Men i perioder kan jag känna att om jag inte kan till exempel

plåta ett visst tillfälle eller en fest, så är det som att jag gör aktiviteten i onödan. Jag tror också att  Popmorsa är ett sätt att fortfarande synas, finnas till. Innan moderskapet hade jag en rätt stark profil i Stockholms uteliv, jobbade på hipp tidning och som dj.

– Sen så har jag så oerhört fina läsare, jag kan räkna elaka kommentarer på en hand. Förmodligen för att jag så ofta lägger ut mig själv helt försvarslös på ett fat och liksom varsågoda, hugg in. Det är väl svårt att kicka på någon som redan spöat och rannsakat sig själv inför

öppen ridå.

Sonja Abrahamsson

Sonja Abrahamsson, 24, mamma till Fia, 4, och Svante, 2, bloggar på mama.nu.

– Jag började med dagbok på nätet 1999. Bloggen handlar nu om min white trash-vardag som fattig och förvirrad ung mamma som försöker välja väg här i livet. Och en massa annat trams som faktiskt har substans.

Hur påverkar bloggen ditt liv?

– Jag får utlopp för mitt behov att skriva samtidigt som jag kommer i kontakt med många sköna människor.

Madlen Sandström

Foto: Copyright 2005

Madlen Sandström, 29, mamma till Saga, 5, och Noah, 4, bloggar på madlensandstrom.wordpress.com.

– Jag har bloggat sedan 2007, ”mitt liv som Madlen”. Jag skriver om vardagen, nyheter, barnen och deras ohyggligt roliga och kvicka kommentarer. Jag länkar till bra musik och driver ofta med mig själv och mitt ”Svenssonliv”, sällan med andra.

Hur påverkar bloggen ditt liv?

– I perioder känns det som om bloggen är mitt tredje barn. Jag arbetar heltid och är en ung kvinna mitt i småbarnsåren som påverkas av alla ideal: att vara smal, en pedagogisk mor, en inredningsintresserad och händig brud, en kvinna på väg upp i karriären, en bullbakande sexgudinna. Min blogg är min ventil. Min paus.

Moa Allansson

Moa Allansson, 26, är mamma till Theodor, 5 månader, och bloggar på spiderchick.blogg.se.

– Min blogg är ”kärleksfullt oseriös”. Jag skriver om mitt liv som mamma med humor och självdistans, vill jag tro i alla fall. Jag förskönar inte min vardag och bjuder mer än gärna på mig själv.

Hur påverkar bloggen ditt liv? 

– På ett mycket positivt sätt. Dels får jag ju utlopp för all min fantasi, men sedan får jag även så otroligt mycket positiv feedback från läsare, vilket är himla roligt.

Ganska ofta händer det att jag prioriterar bloggen framför disken eller damm­­sugningen, men vad gör det? Dammsuga kan man göra när man blir gammal. Utan bloggen skulle mitt liv kännas en gnutta tråkigare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!