4-årig flicka slogs blodig av klasskamrat. Sjukhuset: "Han gillar nog dig"

En fyraårig flicka blev slagen i ansiktet av en pojke på förskolan, så hårt att hon behövde sys. När flickan och hennes mamma kom till sjukhuset kom nästa slag i ansiktet – från receptionisten.

"Jag slår vad om att han gillar dig."

Det var vad receptionisten på barnsjukhuset i Columbus, Ohio, ska ha sagt till Merritt Smiths fyraåriga dotter, efter att en pojke på förskolan slagit henne så hårt att hon behövde sys.

Efter sjukhusbesöket lade Merritt upp ett starkt inlägg på sin Facebook:

"Kära receptionisten på barnsjukhuset, jag är säker på att du inte tänkte igenom det du sade," börjar hon.

"Så fort jag hörde det visste jag att det är här det börjar. Det är i det där uttalandet, i tanken att 'hurting is flirting', som vi sätter tonen för vad som är ett accepterat beteende."

"Jag tänker inte låta det budskapet vara ok. Jag tänker inte låta det ljuda högre än 'sådär gör vi inte mot varandra'"

För även om receptionisten bara försökte göra situationen lättare menar Merritt Smith att uttalandet ger en fyraåring en skev bild av hur man får bete sig mot någon man tycker om.

"Vi som samhälle måste tänka efter och ta ansvar för vilka budskap vi skickar till våra barn. Säg inte till min fyraåring, som just ska in och sys för att en pojke på förskolan har slagit henne, att du 'slår vad om att han gillar dig'. NEJ."

I kommentarsfältet förtydligar Smith att hon inte har något emot vare sig sjukhuset eller personalen.

"Han menade verkligen inget illa. Mitt syfte är att förändra de gamla manus som varken gör oss eller våra barn något gott."

På sin Twitter tackar sjukhuset för att händelsen har uppmärksammats och menar att den gett "underlag för att tänka om" kring hur barn bemöts i vården.

Vill du läsa fler engagerande historier? Följ mama på Facebook så missar du inget

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!