23 saker du inte längre kan nu när du har en nyfödd på armen

Du har nu störtat rakt in i bebisbubblan! Det som förut verkade så enkelt och självklart, som en dusch, känns numera som en hägring borta i horisonten.

1. Du kunde gå på toa ostört. Det kan du inte längre.

2. Du kunde duscha. Det kan du inte heller längre. Och OM du mot förmodan hinner med en hårtvätt så fixar du det i Stålmannen-hastighet.3. Du kunde sova när du ville. Nope. Inte nu.

4. Du kunde dricka morgonkaffe. Varmt morgonkaffe. Nu är det kallt när du kommer på att du försökt brygga.5. Du gjorde dig i ordning. Det hinner du inte.6. Du klädde på dig. Det pallar du inte längre.

7. Du åt frukost, lunch och middag. Nu är du glad om du får i dig en skål fil vid något tillfälle under dagen.8. Du tänkte att du kunde surfa lite eftersom din lilla fining bara ligger och jollrar. Men hen vill ha din osökta uppmärksamhet och närhet hela tiden.9. Du försöker att ringa en kompis. Men det går inte att prata när någon skriker samtidigt.10. Du försöker prata med din partner. Men hen hör inte eftersom hen har fullt upp med att sortera tvätten.

11. Du brukade ta en sväng in på Facebook innan du gick och la dig. Nu har du typ glömt bort att Facebook finns.12. Du brukade laga mat. Nu ber du din partner köpa pizza istället.13. Du minns att ni brukade gå och handla maten som ni brukade äta. Nu ekar det tomt i kylskåpet.14. Ni brukade träffa vänner. Du har inte ens sett din telefon på tre dagar.15. Du brukade dricka drinkar på krogen. Nu har du glömt bort att det finns ett liv utanför ditt hem.16. Du brukade hinna med och träna efter jobbet. Du pallar inte ens att kolla på din kropp längre. Sen, tänker du.17. Du har en svag känsla av att det är någon som fyller år snart. Snart har du glömt det igen. Det är dags att byta blöja.18. Tidigare hade du en speciell kvällsrutin när du gick och la dig. Nu somnar du i soffan av utmattning.19. Ni brukade mysa i soffan och kolla på film. Nu pallar du inte ens att stänga av tv:n.20. Förut hade ni tålamod med alla släktingar som ville bjuda på kalas. Nu kan ni inte ens få ihop en väska med viktiga prylar att få med er utanför dörren.21. Tidigare blev du trött av att sitta vid datorn. Nu drömmer du dig bort till lugna dagar på kontoret.

22. Förr drömde du om att bli rik, berömd och socialt uppskattad. Nu drömmer du om att sova. Fler än tre timmar i sträck.23. Det fanns en tid när du stod i centrum av ditt eget liv. Den tiden är förbi, nu är den parvelns tur att stå i rampljuset. Välkommen till världen, älskade bebis!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!