20 sköna stopp med kidsen!

Ta en paus från tjocka släkten och sommarstugan och hotta upp sommarlovet  med djur, bad, spänning och äventyr. Här är våra bästa tips!

1. VIKINGABYN, GOTLAND

En resa i tiden – för alla åldrar! Få historiska epoker väcker sån spänning som vikingatiden. I den här Vikingabyn har man skapat en genuin 800-talsmiljö befolkad av “vikingar” i tidsenliga kläder. Stämningen förstärks genom doften av tjära och skog, röken från eldarna och lammet som sakta grillas.


ÖPPET: 27 juni–10 augusti samt 14 augusti–16 augusti kl 11–17.


Även öppet för midsommarblot lördag 21 juni. Söndag 3 augusti är Vikingabyn stängd.


ADRESS: Vikingabyn Gotland, Tofta Strand, 622 66 Gotlands Tofta.


PRISER: Barn 5–12 år 55 kr, vuxen 95 kr. Barn under 5 år fri entré.


HEMSIDA: www.vikingabyn.se.


KONTAKT: 0498-29 71 00.

2. LISEBERG, GÖTEBORG

Med 36 åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, mat, dryck och underhållning på scen och teater erbjuder Liseberg något för alla. Det här är en vacker nöjespark med trädgårdar, blommor och vackra byggnader, kanske lite kul även för den som inte gillar karuseller.


ÖPPET: Se hemsidan för öppettider.


ADRESS: Sofierogatan 5, 402 22 Göteborg.


PRISER: Alla från 7 år 70 kr.


HEMSIDA: www.liseberg.se.


KONTAKT: 031-400 100.

3. UNIVERSEUM, GÖTEBORG

Oj, vilket ställe! Här finns experimentverkstäder, rymdskepp, jätteakvarier med hajar och klappvänliga rockor, dödligt giftiga ormar, fjällbäckar och en hel, ångande regnskog – komplett med apor, kajmaner, pirayor och allt. Ett spännande ställe för hela familjen helt enkelt!


ÖPPET: Alla dagar 10–18.


ADRESS: Södra Vägen 50, 400 20 Göteborg.


PRISER: Barn 4–16 år 95 kr, vuxen 145 kr. Barn under fyra år fri entré.


HEMSIDA: www.universeum.se.


KONTAKT: 031-335 64 50.

mamas redaktionsassistent Jennie Andersson och dottern Ellie, 3 år gillar Universeum:


”De har massvis med intressanta grejer att titta på och utforska. Man får veta allt om havet, regnskogen, rymden och mycket annat! Bäst av allt var helt klart att titta på hajarna. Både jag och Ellie var helt fascinerade av bjässarna (Hammarhaj, Tjurhaj, Leopardhaj, ja alla möjliga hajar!) som simmade fram och tillbaka. Det skapar något slags lugn i en och vi satt där i flera timmar och bara tittade. Bra med lekrum och väldigt barnvänligt! Kan verkligen rekommendera stället!”

4. ÖLANDS DJURPARK

Samuel och Martin, nöjda killar!

Här hittar ni ett internationellt zoo med 160 olika arter av djur från hela världen. Reptilterrarium med spindlar och ormar, alligator­anläggning, schimpans- & babiananläggning och mycket mer! Bada i vattenlandet, åk karusell i nöjesparken eller möt urtidsdjur i naturlig storlek i dinosaurieutställningen. Under högsäsong bjuder parken på cirkus med magi och akrobatik.


ÖPPET: Se hemsidan för sommarens öppettider.


ADRESS: Djurparksvägen, 386 90 Färjestaden.


PRISER: 1 maj–23 maj, endast djurparken öppen, 100 kr per person. Resten av sommaren 240 kr per person. Alla under en meter fri entré!


HEMSIDA: www.olandsdjurpark.com.


KONTAKT: 0485-392 222.

Jessica Hansson, mamma till Samuel, 7 år och Martin, 4, är alla nöjda med Ölands djurpark:


”Det bästa var att det fanns lite av varje där. Både djur och en mängd karuseller, berg-och-dalbanor och annat. Det fanns även ett tåg som gick genom djurparken så att man hade chansen att vila lite samtidigt som man tittade runt. Dessutom fanns det flera stora pooler inne på anläggningen så hade man badkläderna med sig så kunde man leka lite i badet. Ett heldagsäventyr med andra ord.”

5. KOLMÅRDEN, NORRKÖPING

Wow, vilken gosfaktor!

Kolmården Djurpark är ett av Sveriges populäraste resmål för barn­familjer. Under en säsong har Kolmården strax under 500 000 besökare. Här finns hur mycket som helst att göra, förutom att gå runt och titta på alla djuren har de delfinföreställning, rovfågelsvisning, kamelridning och djurguidningar. Inne i djurparken finns flera restauranger. Bamses Värld med dockteater och pannkakskök är till för de minsta barnen. I lekparken Kulmården finns rutschkanor, klätterställningar och plaskdamm för barn i alla åldrar. Många tillbringar gärna mer än en dag på Kolmården. Alldeles intill djurparken ligger Vildmarkshotellet, Sveriges kanske mest barnvänliga hotell med vildmarkspatrull, barnbuffé, bio och lekrum. På Safari Camp Kolmården kan man sova i afrikanska tält helt nära Safariparkens vilda djur.


ÖPPET: Maj–juni 10–17, juli–augusti 10–18.


ADRESS: Kolmårdens djurpark, 618 92 Kolmården.


PRISER: Endast djurparken vuxen 240 kr, barn 3–12 130 kr, djurpark+safaripark vuxen 290 kr, barn 3–12 år 170 kr.


HEMSIDA: www.kolmarden.com.


KONTAKT: 011-24 90 40.

Cecilia Öhrn och barnen Gabriella, 6, Olof, 5, och Gustav, 3, har besökt Kolmården:


Bäst enligt mamma: Noshörningarna. Fascinerande att se på nära håll, som en korsning mellan dinosaurier och pansavagnar for de fram och muckade gräl med varandra.


Sämst enligt mamma: Vi glömde barnvagnen till Gustav (det blir mycket traskande för små ben runt det stora området) och låneskrindorna tog slut på ett kick.


Bäst enligt barnen: Delfinshowen. Barnen satt tysta och förundrade under hela den färg- och musiksprakande urläckra uppvisningen! Gustav gillade de små uppnosiga surikaterna också.


Sämst enligt barnen: Den mindre angenäma lukten i aphuset!

6. BUSFABRIKEN, HALMSTAD

Busfabriken är ett inomhus-lekland i djungelmiljö. Här får alla barn hoppa, leka, busa, stoja, springa, pyssla, mysa och knasa sig så mycket de vill. Här finns klätterställningar, hängbroar, krypgångar, jättebollar, jätte-rutschkana, bollhav, studsmattor, trampbilar, hoppborgar, multisportarena, airbazoka, biorum samt babyhörna för de allra minsta. Puh, ett kanonställe med andra ord!


ÖPPET: Alla dagar 10–20.


ADRESS: Snötorpsvägen 105, 302 48 Halmstad.


PRISER: 100 kr för tre timmars busande. Vuxna och barn under 1 år har fri entré.


HEMSIDA: www.busfabriken.se.


KONTAKT: 035-10 15 30.


Det finns även Busfabriker i Linköping, Norrköping och Helsingborg. Kolla hemsidan för mer info.

Els-Britt Forström har besökt Busfabriken tillsammans med sina barnbarn Harry, 7, och Majken, 4.


Bäst enligt Els-Britt: Att barnen tycker att det är så väldigt roligt, många olika stationer – aktiviteterna räcker för att barnen skall få omväxlande lekar under de 1,5 timmar som vi är där. Man betalar enbart för barnen – bra tycker jag!


Sämst: Ljudnivån!


Det bästa enligt barnbarnen: Bästa är nog hela konceptet, jättestora bollar, rep, trappor, hoppborgar, olika sorters ”cyklar”, labyrinter. Det finns ingenting som barn inte gillar här!

7. SKARA SOMMARLAND

Skara Sommarland är Sveriges största vatten- och nöjespark. Varje sommar kommer närmare 350 000 leksugna på besök. I parken med 45 attraktioner i både vått och torrt kan hela familjen roa sig, utan reservationer. Kika in på hemsidan för mer info om allt skoj familjen kan hitta på här!


ÖPPET: 31 maj–26 juni 10–17, lördag 10–18, 27 juni–4 juli 10–18, 5 juli–9 augusti 10–19, 10 augusti–17 augusti 10–18.


ADRESS: Skara Sommarland ligger vid väg 49 mellan Skara och Skövde.


PRISER: 31 maj–26 juni 170 kr, 27 juni–17 augusti 220 kr. Barn under 1 meter gratis.


HEMSIDA: www.sommarland.se.


KONTAKT: 0511-77 03 00.

8. ASTRID LINDGRENS VÄRLD, VIMMERBY

Träffa Pippi och de andra sagofigurerna.

En fantasifull temapark i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby, med en yta på 130 000 kvadratmeter! Här kan man möta alla figurerna från hennes böcker, de vandrar omkring bland barnen och underhåller dagarna i ända. Det spelas även upp specialskrivna scener med sång och dans överallt i parken, så helt plötsligt kan Karlsson på taket brista ut i sång lagom till varmkorven! Miljöerna är skapade utifrån illustrationerna i böckerna, vilket ger alla barn möjlighet att leva sig in i de välkända berättelserna om Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och många andra av Astrid Lindgrens figurer.


För besökaren finns flera olika boendealternativ samt picknickställen, kaféer och restauranger.


ÖPPET: Alla dagar 10–18.


ADRESS: Lundgatan, 598 40 Vimmerby.


PRISER: 16 maj–5 juni: Barn 3–12 år 125 kr, vuxen 165 kr. 6 juni–31 augusti: Barn 3–12 år 165 kr, vuxen 275 kr. Barn under 3 år gratis.


HEMSIDA: www.alv.se.


KONTAKT: 0492-798 00.

Helena Henriksson, mamma till Hedda, 5 år, gillar hela upplägget med alla olika hus  som Astrid  brukar besöka i sagorna. ”Husen i Bullerbyn var verkligen jättefina, där fick man möta Olle, Lasse och de andra som är med i böckerna. Allt var hela tiden så spännande, Hedda bara sprang runt som i ett rus. För att inte tala om när vi kom till Pippi Långstrumps båt och sockerdricksträdet där man kunde köpa sockerdricka ur trädet och äta pannkakor till. Då var Hedda helt groggy av upphetsning, haha!”

9. HIGH CHAPARRAL, KULLTORP

Vilda västern i Kulltorp!

Håll hårt i hatten och besök denna fartfyllda och spännande vilda västern-nöjespark! Här får barnen träffa cowboys, indianer och pälsjägare, de kan vaska guld, klappa bison-oxar och åka ånglok. Här finns även shower, åkturer, sevärdheter och aktiviteter.


ÖPPET: 24 maj–20 juni alla dagar 10–18, 21 juni–24 augusti alla dagar 10–19.


ADRESS: High Chaparral, 330 31 Kulltorp.


PRISER: En dag 160 kr, veckobiljett 400 kr. Barn under 1 meter gratis! Alla shower ingår i entré-avgiften.


HEMSIDA: www.highchaparral.se.


KONTAKT: 0370-827 85 eller 0370-827 00.

10. TOM TITS EXPERIMENT, SÖDERTÄLJE

På nyrenoverade Tom Tits får barnen chansen att brista ut i verklig skaparglädje och upptäckarlust. Besökarna får själva prova att undersöka fenomen med anknytning till vatten, luft, ljus, ljud, rörelse och mycket annat. Upptäck människokroppen och testa hörsel, syn, balans. Se utvecklingen från ägg till människa i riktiga anatomiska modeller. Upplev naturvetenskap och teknik på ett nytt sätt under mycket aktivitet, spänning och lek. Ingen är för liten, för klok eller för gammal för ett besök på Tom Tits Experiment!


ÖPPET: 6 juni–17 augusti, alla dagar 11–18, därefter vardagar 10–16, och helger och lov 11–17.


ADRESS: Storgatan 33, 151 36 Södertälje.


PRISER: Nya priser inför sommaren, se hemsidan för exakta priser.


HEMSIDA: www.tomtits.se.


KONTAKT: 08-522 525 00

11. SKANSEN, STOCKHOLM

Skansen kanske inte behöver nån närmare presentation. Men som ett av Sveriges främsta familjenöjen har det såklart en säker plats i vår lista. Här hittar ni inte bara djur i alla möjliga modeller och storlekar utan också en bit av Sveriges historia i form av byggnader och spännande utställningar. ÖPPET: Se hemsidan för sommarens öppettider.


ADRESS: Djurgårdsslätten 49-51, Box 27807, 115 93 Stockholm.


PRISER: Se hemsidan för sommarens priser.


HEMSIDA: www.skansen.se.


KONTAKT: 08-442 80 00. 

Claes de Faire och sonen Gustaf, 19 månader, besöker Skansen ofta:


"Det bästa med Skansen är att det finns så mycket och att man får plats. Vi kan både se djur – stora och små – fina hus, träffa andra barn och sova i skuggan. Jag älskar Skansen. För mig är det som ett stort utrotningshotat djur vi går och klappar på ibland. Min son är mest förtjust i grisarna!"

12. JUNIBACKEN, STOCKHOLM

Massor av roligt händer på Junibacken 2008! Karlsson på taket har beslutat sig för att stanna kvar med sin alldeles egna utställning tills efter sommaren. I utställningen kan du besöka Karlssons hus, kika in hos Lillebror, hoppa mellan hustaken i Vasastan och mycket mer. Självklart får man träffa en massa andra roliga figurer ur sagans värld också, och det fantastiska Sagotåget får ni inte missa!


ÖPPET: Juni alla dagar 10–17, juli alla dagar 9–18, augusti alla dagar 10–17.


ADRESS: Galärvarvsvägen, 115 21 Stockholm.


PRISER: Vuxna 110 kr, barn 95 kr. Barn under 3 år gratis.


HEMSIDA: www.junibacken.se.


KONTAKT: 08-587 230 00.

mamas egen Ann Beyer besöker gärna Junibacken med sonen Ben, 2,5: ”En sagovärld mitt i stan där Ben och jag håller på att bli stammisar! Ben älskar att hälsa på hemma hos Karlsson i hans hus på taket. Han rusar in där, sätter sig vid Karlssons skrivbord och ögonen glittrar. Enda sättet att få honom att slita sig är att gå till restaurangen och äta Pippis pannkakor med sylt. God, fräsch mat även för vuxna finns det där. Ben vågar ännu inte åka det ljuvliga men ganska läskiga sagotåget, det får vara så länge, men annat kul är de korta teater- och sångföreställningarna varannan timme ungefär, unga skådisar spelar Pippi och de andra. Junibacken känns välsnickrat och genomarbetat hela vägen. Minuset är att det är galet trångt på helgerna och att man får ha is i magen när ungarna klättrar utom synhåll i små trånga utrymmen, till exempel i Villa Villekulla.”

ANNS 2 SPECIAL-TIPS!


- Entrén för vuxna är 110 kr och ett årskort kostar 195 kr, så det är bara att slå till på årskort bums. 


- Helger, och under semestern, påsklov och februarilov är det olidligt mycket folk. Satsa istället på att ta ledigt en dag mitt i veckan och gå till Junibacken!

13. PARKEN ZOO, ESKILSTUNA

Flodhästar i plast?

I djurparken möter ni bland annat dvärgflodhästar, lejon, vita tigrar och tapirer. Och i den helt nya inomhusanläggningen Amazoonas hittar ni krokodiler, apor, ormar och fåglar. Och tröttnar ni på alla spännande djur så kan det vara dags för lite karuseller! Berg-och-dal-


banan JetStar sätter nerverna på prov ordentligt. Det finns även klassiker som skeppet, radiobilar och virvelvinden. Här finns också Djungeltåget som snabbt har blivit en favorit bland småttingarna.


ÖPPET: Se hemsidan för öppettider.


ADRESS: Parken Zoo, 631 86 Eskilstuna.


PRISER: Vuxna 150 kr, barn 3–16 år 110 kr. Barn under 3 år gratis. Kombi-biljett entré till djurparken samt åkband i nöjesparken vuxen 250 kr, barn 3–16 år 19 kr. Barn under 3 år gratis, dock ej fria åkturer, enskilda biljetter eller åkband löses i biljettskassa.


HEMSIDA: www.parkenzoo.se.


KONTAKT: 016-100 100.

Pia Printz och barnen Agnes, 8, Axel, 6, och Avrid, 1, har besökt Eskilstuna Zoo:


Bäst enligt mamma: Gibbonaporna. Jag hade kunnat stå i timmar och titta när de svingade sig runt i rep och trädgrenar.


Sämst enligt mamma: Nöjesparksdelen som man kommer till sist, när alla är trötta och griniga, och då barnen förstås ville åka allt och prova "vinn en värdelös liten plastpryl varje gång du rycker i ett snöre" hundra gånger.


Bäst enligt barnen: De vita tigrarna som man fick komma väldigt nära. När de kom mot glasrutan precis där vi stod blev barnen förstås vettskrämda - men talade fascinerat om det länge efteråt.


Sämst enligt barnen: Det låg ett stort bad precis bredvid, och vi hade förstås inte med badgrejer. Så våra stackars svettiga barn fick stå och glo längtansfullt på bassängerna genom stängslet.

14. LÅDBILSLANDET, NYKVARN

Här kör barnen bil på riktigt i en uppbyggd miniatyrstad där kyrkan står mitt i byn och med vägar som slingrar sig genom landskapet. Bilarna har riktiga motorer och kör på asfalterade vägar med broar, rondeller och vägkorsningar. Hur kul som helst med andra ord!


ÖPPET: Se hemsidan för sommarens öppettider.


ADRESS: Södertäljevägen, Nedre Bruket, Nykvarn.


PRISER: Barn 200 kr, vuxna och bebisar gratis!


HEMSIDA: www.nykvarn.com/ladbilslandet.


KONTAKT: 08-552 479 70, 073-501 18 59 eller 073-501 18 69.

Bella Linde, mamma till Malte, 4: "Superkul utan att man känner sig skinnad. Här får barnen köra traktorer, långtradare, små minibilar, motorcyklar ... allt under övervakning av trevliga ungdomar som inte bryr sig så mycket om någon råkar köra lite "för länge". Föräldrarna ombeds hålla sig undan vägar och trafikplatser, barnen klarar det mesta själv. Dessutom finns karusell, som inte kostar en krona extra och man får åka hur många gånger som helst, plus en liten tågbana där barnen får turas om att köra loket med en massa vagnar därbak. Kostar heller inget extra. Fikastuga med korv och bröd plus dricka och mackor till rimliga priser, och olika sittplatser utomhus för folk med egen matsäck. Det enda negativa när vi var där med min fyraåring var att han tyckte att det bullrade för högt, så han klev ut sin lilla bil mitt i "trafiken", men nästa gång vi var där hade vi med hörselkåpor (som annars används när jag klipper gräs) och då blev han plötsligt kungen på traktorbanan och körde runt med sitt lilla släp. Fast man skall nog akta sig för de stekheta julidagarna, en lite halvregnig augustidag är nog det bästa. Lite folk, lagom varm och inga köer."

15. GRÖNA LUND, STOCKHOLM

I sommar fyller grönan 125 år och det firas stort! Här åker familjen karusell tills ni blir gröna. Och missa inte spökhuset, riktigt läskigt för både stor och liten... Dessutom lindansare, mänskliga kanonkulor och en massa andra överraskningar!


ÖPPET: Se hemsidan för öppettider.


ADRESS: Lilla Allmänna Gränd 9, 115 21 Stockholm.


PRISER: Vuxna och barn från 7 år 70 kr. Åkband 280 kr. Barn under 7 år fri entré (0–3 år dessutom fria åk).


HEMSIDA: www.gronalund.se.


KONTAKT: 08-587 501 00.

16. PITE HAVSBAD

Foto: unknown

Pite Havsbad är anläggningen som faktiskt har det mesta. Hotell, camping, äventyrsbad, pooler, nöjesrestaurang och lekland. Det här är en skattkista, fylld med äventyr, upptåg, bus, mys och upplevelser för hela familjen. Här finns stora valmöjligheter för alla åldrar, året runt. Utmana familjen med radiobil eller fyrhjuling, åk karusell i sommartivolit, hyr en trampbil och utforska havsbadets möjligheter eller skutta runt i hoppborgen. Utomhuspoolen är kanske barnfamiljernas favorit. Här finns en bassäng för simträning och lek i vattenrutchbanan och Fritt fall.


ÖPPET: Se hemsidan för öppettider.


ADRESS: Pite Havsbad, 941 2 Piteå.


PRISER: Se hemsidan för priser.


HEMSIDA: www.pite-havsbad.se.


KONTAKT: 0911-327 20.

17. JAMTLI HISTORIELAND, ÖSTERSUND

Picknick på jämtländskt vis!

På Jamtli Historieland kan du träffa människor från andra tider än vår egen. Utklädda i tidsenliga kläder och helt uppslukade av sina roller berättar de gärna om sitt arbete, sin vardag och sina drömmar. Allt på jämtländsk dialekt! I staden år 1895 finns Gulles handelsbod, torgmarknad, bank och fotoateljé där du kan avporträtteras i tidstypiska kläder. Klappa djuren i fäboden och se mjölken bli till ost, smör och mese, eller delta i skogsarbetarnas vardag i Skogskojan. Annat man kan göra här är att kela med djuren på Fäbodvallen, en favorit för de minsta!


ÖPPET: Se hemsidan för öppettider.


ADRESS: Jämtlands läns museum, 831 28 Östersund.


PRISER: Se hemsidan för priser.


HEMSIDA: www.jamtli.com.


KONTAKT: 063-15 01 10.

Jeannette Henningson tar ofta med sig familjen på Jamtli: ”Ebbe och Sally, i dag ska vi gå på Jamtli. JAA!, hörs deras glädjetjut. Och hoppsan vad lätt det gick att borsta tänderna och klä på sig. Vi älskar Jamtli, hela familjen. Där kan barnen leka i en utemiljö som är vacker och spännande och på samma gång historisk. Barnens favorit är Hackåsgården, en gammal gård med ”fjös” (ladugård) med höskulle. Här finns en gammaldags affär och ett gammaldags kök där det bakas bröd på vedspis. Under sommaren träffar vi dem som bor på gården, de både klär sig och pratar på gammeldags vis (jämtska). Ebbe, 4,5, och Sally, 2,5, ser fundersamma ut när pigan säger goddag och niger när vi går förbi. Eller apotekaren som pratar högtidligt och lyfter på hatten. Vi vandrar vidare genom Jamtlis vackra miljöer till ångaren Thomée där barnen knappt märker att deras mamma och pappa äter en glass!

18. FURUVIK, GÄVLE

Känn historiens vingslag i parken som grundades för mer än 100 år sedan. Här kan man både titta på djur, åka karusell eller bara njuta av all grönska som omger hela parken. Den första delen du möter i parken kallas ”Det var en gång”. Här finns byggnader från tiden då parken startade. I de charmiga små röda husen huserar bland annat parkens lanthandel och flera hantverkare som du kan besöka. Runt området tuffar parkens äldsta åkattraktion, det populära Lilleputt-tåget som rullat på sen 1948. Låt fjärilarna fladdra i magen! Kasta dig ut i berg- och dalbanan Batman, snurra dig yr i kaffekopparna eller gör som i sagan – ta en tur på Flygande Mattan. Tillhör du de modiga kanske ni vågar besöka Spökborgen. Där vet du aldrig vad som


dyker upp...


ÖPPET: Se hemsidan för öppettider.


ADRESS: Furuviksparken, 801 27 Gävle.


PRISER: Barn 4–12 år 125 kr, vuxen och barn från 13 år 155 kr, barn under 4 år fri entré.


HEMSIDA: www.furuvik.se.


KONTAKT: 026-17 73 00.

19. NORDPOOLEN, BODEN

I badparadiset NordPoolen gäller två saker: att njuta och ha roligt. Precis som det ska vara i paradiset, eller hur? Äventyrsdelen är den självklara favoriten för de unga badgästerna. Men mamma och pappa kommer säkert också att uppskatta ett dopp! Här finns också en fin relax-avdelning för dem som föredrar det.


ÖPPET: Se hemsidan för öppettider.


ADRESS: Garnisonsgatan 1, 961 86 Boden.


PRISER: Barn 3–15 år 50 kr för 3 timmar, 60 kr för heldag. Vuxen 75 kr för 3 timmar, 85 kr för heldag. Barn 0–2 år gratis.


HEMSIDA: www.nordpoolen.se.


KONTAKT: 0921-624 00.

20. LILLEPUTTLANDET, SKELLEFTEÅ

En ”sagolik” sommarpark med massor av kul och intressanta aktiviteter för hela familjen. Inom området finns ett 30-tal olika aktiviteter, till exempel barnens trafikstad, vilda västernstad, skattjakt, båtdamm, filmlada och små djur att pyssla om. Här kan man tillbringa flera timmar med att vaska guld, jaga banditer, leka indianer, cykla och annat skoj! Nytt för sommaren är Trollstigen där barnen får träffa Trolle och hans vänner.


ÖPPET: Klockan 11–17. Fredagar stängt.


ADRESS: Granbackavägen 102, Stämningsgården, 931 42 Skellefteå.


PRISER: Barn 80 kr, vuxen 80 kr. Barn under 2 år fri entré.


HEMSIDA: www.lilleputtlandet.se.


KONTAKT: 0910-563 33.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!