12 stadier du går igenom när du är på nöjespark

Jippie! Äntligen är nöjesparksäsongen här! Eller? Här är stadierna du garanterat går igenom. Varje gång.

1. Vid ingången

Peppnivå: Så himla hög. 10 minst!

Anledning: Du tänker: ”Sååå underbart med en heldag med barnen på ett ställe som alla älskar. Det finns något för alla åldrar! Det här kan mycket väl bli en sådan där dag som vi minns i hela livet och myser åt om 30 år!”.

2. Rymningen

Peppnivå: Extremt hög. Positivt för barn. Negativt för vuxna.

Anledning: Ett av barnen blir uppspelt över allt fantastiskt inne på nöjesparken, att hen springer in i en folkhop och försvinner. PANIKEN under de där sekunderna när du inte ser ditt barn. Oj, vad mycket som hinner hända. I ditt huvud uppspelar sig till exempel detta: Polisen kommer, nationell efterlysning görs, tydligaste spåret är att ett barn kastats in i en grön jeep utanför nöjesparken och kört iväg med ljusets hastighet.

3. Köerna

Peppnivå: 0.

Anledning: Ja men vad bra att 85 procent av ALL TID DENNA DAG går till att stå stilla i en kö. Eftersom vi köpte åkband kostar alltså varje åk 75 000 kronor. Dessutom tränger sig två tonåringar och du hoppas lite att bältena ska sluta fungera just när de åker.

4. Komma fram till åkattraktionen

Peppnivå: Från 10 till 1 på en sekund.

Anledning: Äntligen ska vi få åka berg- och dalbana!!! SOM vi längtat! Tyvärr vägrar den som tjatat mest och äntligen är tillräckligt lång, att åka. Precis när ni har kommit fram ångrar hen sig.

 

5. Sockervaddstjatet

Peppnivå: 2.

Anledning: Det är i princip vetenskapligt bevisat att sockervadd är äckligt och att man typ känner fysiskt INNAN man äter den att man kommer få blodsockerattack kombinerad med E-ämnesattack. Dessutom kostar det typ 60 spänn? För lite rosafärgat fluff? Det sa de inget om på MVC, att barnet om bara tre år kommer gallskrika efter dyrt rosa potentiellt giftigt fluff?

6. Sockervaddsrevival

Peppnivå: 9.

Anledning: När du köpt sockervadden inser du ändå att det är rätt snyggt. Speciellt med ett typ pastelligt filter. ALLTSÅ SNYGGAST EVER! Det är NU jag kommer bli stor på pinterest! Sockervadd är ju typ livet? SÅ många likes det kommer generera!

7. Blodsockerfallet

Peppnivå: 2.

Anledning: Hela familjen får blodsockerfall ungefär samtidigt. Fallet är så extremt att det borde vara en egen åkattraktion.

8. Lyckohjulstjatet

Peppnivå: 0.

Anledning: Det MÅSTE ju vara så att människorna som går omkring med enorma chokladsaker är anställda för att lura folk att spela på lyckohjulen? Det finns väl ändå ingen människa som faktiskt vunnit en kilometer Plopp på ett äkta sätt? Detta är dock så klart inget barnen reflekterar över, helt enligt nöjesparkens planer. De hänger i föräldrarnas byxben och kräver att få hjulet snurrat.

9. Matpausen

Peppnivå: 3.

Anledning: Barnen.

10. FlumeRideeffekten

Peppnivå: 0

Anledning: Det finns en naturlag som gäller om man åker FlumeRide. Det är föga förvånande samma naturlag som gäller när man hoppar ner för ett vattenfall. Man blir BLÖT. Ditt barn BLIR blött. Kan vara värt att tänka på, innan du kommer på att du inte har något ombyte med dig.

11. Fotograferingen

Peppnivå: 3

Anledning: Efter varje åkattraktion finns en bild tagen på er. Barnen och du är alltid oense om huruvida ni ska köpa den. Barnet vill ALLTID köpa. Du vill ALLTID inte köpa.

12. Hemgången

Peppnivå: 9

Anledning: Det mest fascinerande med att vara på nöjesfält är att minnet är väldigt, väldigt kort. Det är lika selektivt som efter förlossningen. Redan på väg från sista åkattraktionen tänker du "Åh vad det här har varit underbart, så härligt att komma iväg på utflykt. Det här gör vi om nästa helg!"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!