15 bevis för att barn är precis som politiker

De kan babbla länge och väl utan att egentligen säga något vettigt och de skyller gärna problem på andra. Barn och politiker har faktiskt en hel del gemensamt, eller vad säger ni mammor? :-)

1. De tar till alla knep de kan för att få som de vill.

Bildkälla

2. De ändrar sig stup i kvarten. 

3. De gör vad som helst för att lägga krokben för sina motståndare.

4. De håller inte sina löften ("Ja, jag lovar att borsta tänderna/städa rummet/vara hemma till middagen"– vi vet ju alla hur det går...).

5. De bemästrar konsten att hålla låda –utan att säga något vettigt alls.

6. De älskar att förhandla.

7. De skyller problem på andra ("Mamma, det finns inga rena strumpor". Nej, kläderna blir inte rena när du lägger de på golvet i stället för i tvättkorgen).

Bildkälla

8. Mutor fungerar alltid. Särskilt glass.

9. Plötsligt kan det komma ett utspel som helt förstör dina planer ("Mamma, i kväll ska fyra kompisar sova hos oss. De kommer om en timme").

10. Det kan vara av yttersta vikt att tilltala dem med korrekt titel.

11. De får din ekonomi att gå åt fanders.

12. De slingrar sig alltid (”Men varför ska jag duka? Syrran gör ju aldrig det, det är orättvist” –och plötsligt diskuterar ni dukningsvanor i stället och ingen dukar bordet).

Bildkälla

13. De har en tendens att gadda ihop sig.

14. Ingenting blir riktigt som du tänkt dig.

Bildkälla

15. Och de är ungefär likadana allihop. Förutom din egen som är speciell förstås. Och med hen kommer det såklart bli annorlunda.

Bildkälla

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!