Finns det lifehacks alla föräldrar borde känna till? Oh yes, och vi har samlat 14 av de bästa.
Finns det lifehacks alla föräldrar borde känna till? Oh yes, och vi har samlat 14 av de bästa. Foto: Shutterstock

14 fiffiga lifehacks som alla småbarnsföräldrar borde kunna

Kaos hemma? Ibland kan väldigt små grejer bli en stor avlastning i vardagen. mama har listat några grymma tips.

1. Häng haklappen på barnstolen

lifehack.org

Istället för att vända upp och ner på köket när du inte hittar haklappen så kan du klistra fast en krok på baksidan av barnstolen och hänga den där. Så smart!

2. Placera målarböckerna i diskstället

lifehack.org

Har du ett gammalt diskställ över? Bra. Det kan nämligen fungera som ställ för barnens ritblock och målarböcker. Bra och lättillgängligt för de små och du kan även placera kritorna och tuschpennorna i bestickstället.

3. Limma inneskorna undertill

lifehack.org

Skor med halkskydd kan vara till stor hjälp för små fötter som springer runt hemma. Men har du köpt inneskor utan halkskydd finns det ett smart sätt att styra upp det på. Limma undersidan av skon och låt torka. Voilà, lite bättre i alla fall.

4. Låt kreativiteten flöda

Källa: Twitter/Muddled-Up-Mummy

Vi är nog alla överens om att de inte är roligt med kritstreck på väggarna. Så, leta fram en gammal flyttkartong och släpp ner din älskling i lådan. Där kan hen gå loss ordentligt med regnbågens alla färger.

5. Spara på toalettpapper!

Källa: Twitter/Muddled-Up-Mummy

Visst är det fantastiskt när barnet börjar gå på toaletten själv? Dock är det mindre roligt när det går åt en halv toarulle för ett besök. Ett smart tips är att sätta upp en "stopp"-linje så barnet förstår mängden av papper som behövs för ett besök. Sätt strecket längre ner för "nummer två" och lite högre upp för "nummer ett".

6. Om barnet vill hjälpa till

Twitter: Muddled-Up-Mummy

Brukar du få "ofrivillig" hjälp där hemma med städningen? Ett smart sätt för att undvika kaos är att rama in områden dit smutsen (eller leksakerna) ska, det gör det enklare för dig – men också för ditt barn som fattar hur städningen ska gå till.

7. Vilken sko på vilken fot?

Twitter: Muddled-Up-Mummy

Det är inte lätt att hålla koll på vilken sko som ska på vilken fot. Ett smart knep är att dela ett klistermärke i två och sätta en bit i ena skon och den andra i andra skon. Då blir det lättare för barnet att sätta på dem själv.

[adSpace placement="manual"]

8. Gör pysslet lugnare (för din själ...)

lifehack.org

Klädrollern är din räddare i nöden när ni suttit och pysslat vid matbordet och det är glitter överallt!

9. Tänk på miljön

lifehack.org

Istället för att ta en ny mugg varje gång barnet ska dricka kan ni sätta magneter på och fästa på kylskåpet. Mindre disk, vilket spar både miljö och vatten! 👍

10. Slipp bakterierna!

lifehack.org

Alla som brukar ha nappar med i handväskan räcker upp en hand! Men istället för att låta nappen ligga och götta in sig med alla bakterier i väskan kan du förvara den i en diskad gammal burk (från lokala pizzerian till exempel).

11. Håll alla saker rena och fräscha

Källa: Buzzfeed

I vab-tider som dessa är det extra viktigt att hålla leksakerna hygieniska. Då kan det vara smart att tvätta av leksakerna i diskmaskinen.

12. Låt ditt barn leka Picasso på gräsmattan

lifehack.org

Har du ett gammalt slitet lakan är det perfekt att lägga ut det på gräsmattan, ge ditt barn färg och låta hen gå loss ordentligt. Perfekt när våren kommer!

13. Håll koll på leksakerna

lifehack.org

Leksaker har en förmåga att flyta iväg när bebisen plaskar i badkaret. Men med en tvättkorg med hål i kan du lätt placera barnet i den och även dess leksaker.

14. Skräm bort alla läskiga monster

buzzfeed.com

Är ditt barn rädd för monster när det är dags att gå och lägga sig? Häll vatten i en sprayflaska och sätt monsterklistermärken på. Spruta därefter under sängen för att "hålla alla monster borta".

Följ mama på Facebook för mer härliga uppdateringar och läsvärda texter!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!