13 fina barnrum med smarta lösningar

Kanske är det mest en dröm att barnrummet skulle få se ut som på bilderna nedan. I verkligheten smyger sig ju oftast ganska skrikiga färger och ett totalt kaos in, men ja... drömma och inspireras går ju!

1. Bygg på höjden

Stilren och smart våningssäng för de äldre barnen. Till och med stegen som leder upp till överslafen är snygg!

Bildkälla

2. Barnrum med lekfull pysselplats

Här har några träbackar förvandlats till ett fint skrivbord och en hylla. Den målade träväggen och de färgglada stolarna gör att vi genast förflyttas till sydligare breddgrader. Så fint!

Bildkälla

3. Måla taket

I ett ljust rum med rymd passar det perfekt att måla taket. Den mörka färgen matchar pastellerna perfekt. Vem skulle inte vilja sova här med sitt syskon?

Bildkälla

MISSA INTE:

4. Lättstädat barnrum

Genom att sätta sängen på väggen blir det plötsligt mycket lättare att dammsuga under den!

Bildkälla

5. Barnrum med skandinavisk minimalism

Här har Stuva från Ikea fått agera skrivbordsstomme och sedan piffats upp med en björkskiva. Funkar både som pysselbord och sitthörna för de minsta.

Bildkälla

6. Nostalgitripp i barnrummet

Har du fina barndomsminnen från sommarstugan på 1970-talet? Varför inte smyga in senapsgult, lappteknik och rotting i barnens rum och bjuda med dem på en walk down memory lane?

Bildkälla

INREDNINGSTIPS: Föreviga din bebis ultraljud med en personlig födelsetavla

7. Mysigt för syskonen

Smart sängförvaring är bland det mest inspirerande vi vet. Här får äldsta syskonet ligga likt prinsessan på ärten, med fullt av förvaring under slafen, medan den yngre kan ligga med huvudet under tak.

Bildkälla

8. Barnrum med soffa och skrivbord i ett

Även om det finns en soffa är det alltid roligt att sitta på skrivbordet! På den gråa väggen kan barnen själva sätta upp sina teckningar som de skapat i ljuset av alla lamporna.

Bildkälla

9. Gult är inte fult

Med gula sängar blir barnrummet automatiskt inbjudande. Är man förtjust i lapptäcken och lantlig stil är detta inredning att inspireras av.

Bildkälla

10. Mycket vill ha mer – även i barnrummet

I detta lekfulla rum blandas äldre lampor med nymålade antikmöbler och trasmattor. Vuxet och barnsligt i ett och samma rum, där mönstermixarna är extrema men verkligen funkar.

Bildkälla

11. Kitschigt barnrum

För de som gillar färg och plast och inte är rädda för att trampa på smurfar och träpandor är denna vägg ljuvlig inspiration. Allt blandas i en salig röra och mer lekfullt kan det knappast bli.

Bildkälla

FLER MYSIGA BARNRUM: Shoppingtips med rabatt för mamas läsare

12. Varmt och stilrent

I detta New York-hem går de gråa tonerna genom hela inredningen, men blandas upp med barnsliga attiraljer som ett tipitält och mjuka flugsvampar. Notera lamporna i den vackra grenen – enkelt att ta efter och göra själv.

Bildkälla

13. För den som vill gå loss totalt

Har du obegränsat med tid och budget är det bara att låta fantasin flöda. Exempelvis genom att bjuda in skogen och älvorna och låta barnet sova i en rund säng!

Bildkälla

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!