Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

11 tips på bästa matsäcken till barnens utflykt

När vår bloggare Therese Krupa Syllner, som utgör ena halvan av Hormoner & Hemorrojder, efterlyste matsäcksinspiration ryckte som vanligt ni grymma mama-läsare ut. Här är 11 tips på smart matsäck till barnens utflykt. Och det funkar förstås lika bra om hela familjen ska ge sig iväg!

Lisa Nylén

"I vanlig ordning vill vi såklart imponera på de andra barnen OCH pedagogerna. Ingen kall beige kolhydratmassa här inte. Kanske något franskt-crossover? Sashimi på blåsfisk? Timjanmousse? Ankconfit med violreduktion?", skriver Therese skämtsamt på bloggen.

Samtidigt efterlyste hon tips på annan matsäck än kokt kall pasta, kall korv och plättar. I kommentarsfältet flödade sedan tipsen, även om de flesta var överens om att just pasta, pannkakor/plättar och korv är utmärkt matsäcksmat för barn!

Här är mama-läsarnas bästa matsäckstips!

Heléne:

Ägg säger jag. Funkar i alla väder. Jag brukade få med mig tunnbröd rullat med ost eller leverpastej med gurka och så ett hårdkokt ägg bredvid plus en frukt. Eller stekt ägg på valfritt bröd. Mättar väldigt bra.

Malin:

Jag bor i USA och mina barn går i skolor som inte erbjuder mat, så i många år har matsäck packats varje dag. Just nu är det bagles med cream cheese som gäller, men det ändras. Annars är ju små bitar av allt möjligt spännande. Till exempel ost i kuber, rullade skinkbitar, uppskuren morot, skivad gurka eller pickles, ett äpple, äppelmos eller yoghurt samt små kex.

Binki:

Mat-termos med linssoppa är mest populärt hos oss. Hemgjord potatissallad med fetaost också. Annars vad som helst som går att köpa på Coop klockan tio i åtta…

Anneli

Pizzabullar är perfekt! Köp ett sådant där färdigt pizzakit i kyldisken på mataffären, tillsammans med färdigriven ost och skinka. Rulla ut degen, smeta ut den medföljande tomatsåsen, lägg på skinka och ost plus lite oregano. Rulla ihop och skär ”snurror” som när man gör kanelbullar. Lägg i bullformar, toppa med lite riven ost och oregano och sedan in i ugnen ca 10 minuter. Frys in bullarna som blir över, då har ni till nästa utflykt också!

Vi ska på utflykt! Foto: iStock Foto: iStock

Ankan:

Tunnbrödrullar med skinkost el räkost kör vi.

Maria:

Pastasallad: Skojiga makaroner, barnets val av grönsaker samt grillad kyckling/skinka/korv/köttbullar. Funkar såväl på stranden som vid andra utflykter.

Emma:

Pannkaksmuffins! Dvs ugnspannkaka tillagad i muffinsplåt.

Sara:

Kalla pannkakor och varm nyponsoppa!

Eva: 

Pytt i panna eller makaroner och köttbullar i mattermos. Vi har småvarianter av mattermos och termos som barnen kan hantera själva, och en sådan där ”spork”, det vill säga gaffel-sked-kniv-i-ett i plast.

Therese:

Senaste matsäcken till min 4-åring bestod av en Risifrutti, en banan och några plättar med sylt plus en flaska mjölk. Jag la några babyservetter i en burk och pedagogerna prisade detta efter utflykten!

Katarina:

Hemgjord smoothie, frukt, bananpannkakor och ägg Prova även äggmuffins med skinka, det vill säga äggpankaka i muffinsform utan vetemjöl, med ost.