11 smarta och roliga inredningshacks som förenklar livet med barn

Hur glad blir man inte när man gjort värsta smarta hacket som uppskattas av barnen och förenklar livet för en själv som förälder? Här är ett gäng smarta inredningshacks att sätta tänderna i. Kanske med hjälp av barnen, till och med!

1. Gör ett dockhus av en bokhylla

Bildkälla

Många möbelvaruhus har bokhyllor i denna modell, och den blir ju perfekt som dockhus. Om ni inte vill måla tak och skorsten direkt på väggen kan ni dra upp linjerna med hjälp av garn eller tejp. På så sätt kan husets form även varieras i det oändliga.

2. Samla omslagspappret på ett ställe

Bildkälla

Presentpapper har en tendens att bli skrynkligt eftersom det alltid är för långt för alla byrålådor. Att stoppa ned rullarna i en behållare som egentligen är till för toapapper är genialt. Att gömma det i barnens garderob är dessutom ännu smartare.

SUGEN PÅ ÄNNU MER INREDNING? Uppfyll din stylistdröm – gå en kurs arrangerad av Allt i Hemmet!

3. Skapa en egen hängmatta

Bildkälla

Kanske har ni ingen trädgård, eller så är det för kallt ute? I vilket fall brukar barn tycka om hängmattor, så varför inte knyta ett gigantiskt tyg runt ett bord, som på bilden ovan, där knoddarna kan mysa?

4. Gör en hylla av en tidskriftssamlare

Bildkälla

Otroligt smart hack där en tidskriftssamlare görs om till en vägghylla. Varför inte ha den som nattduksbord i de större barnens rum? Perfekt att låta mobilsladden sticka ut genom hålet också!

[adSpace placement="manual"]

5. Få ordning i hallen

Bildkälla

Billysbokhyllorna från Ikea passar inte bara som bokförvaring. Här har en storfamilj placerat dem i hallen och gett varje barn en hylla var. Genom att flytta om hyllplanen samt skruva upp några krokar finns det plats för såväl skolväskor som skor. Ett perfekt sätt att slippa blanda ihop vantar och jackor under stressiga morgnar.

SNART SOMMAR! Lär dig odla i låda och pallkrage via en webbkurs

6. Förvandla spjälsängen till ett skrivbord

Bildkälla

Det här är så smart! När yngsta barnet har växt ur spjälsängen tar ni bort fronten och lägger en skiva över ribbottnen. Spjälorna passar att sätta upp saker på och genom att måla skrivytan med griffelfärg har ni en perfekt pysselhörna.

7. Gör en portabel garderob till bebiskläderna

Bildkälla

En serveringsvagn passar till mycket. Här funkar den som förvaring till bebisens prylar. Enkel att dra med sig i hemmets olika rum och smart eftersom den ger god översikt över vad som är rent.

8. Sittpuff och förvaring i ett

Bildkälla

Har du också funderat över varför barnen måste ha så många gosedjur? Här har en uppfinningsrik förälder sytt en stor sittpuff där gosedjuren agerar stoppning. På så sätt får barnen en mysig sittplats, men kan även ta fram ett mjukdjur att mysa med under lässtunden. Smart sätt att använda tygstuvarna du spontanköpt på loppis, kanske…?

FÖRÄNDRA HEMMET SNABBT MED FÄRG: Missa inte Sköna hems webbkurs i hur du målar

[adSpace placement="auto"]

9. Förvara leksaksbilarna på väggen

Bildkälla

En knivmagnet passar lika bra i barnrummet, där den blir förvaring för alla leksaksbilar. Kanske blir städningen till och med roligare för barnen när de får bilarna att "sväva" på väggen!

10. Skydda din inredning med smartaste hacket

Bildkälla

Med små barn följer säkerhetsåtgärder i hemmet. Istället för att borra upp skyddsgrinden direkt i trappräcket kan ni fästa en planka med buntband på stolpen, och sedan skruva fast grinden i den. Inga permanenta skruvhål!

11. Skapa en enkel garderob

Bildkälla

Den här typen av hylla finns i de flesta möbelvaruhus och blir en perfekt mittpelare för en öppen garderob i barnrummet. Ett par stänger att hänga galgar på håller ordning bland kläderna och med en tvättkorg nedanför har du allting samlat på ett ställe. Kan dessutom varieras med ett draperi för.

ÄLSKAR DU INREDNING OCH TRÄDGÅRD? Följ med på Arts and Crafts-resa till England

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!