Foto: Istock

9 hjärnspöken du får när du blir mamma (bäst att försöka skratta åt dem)

Så fort vi får barn ser vi faror överallt, även om de i princip är helt orimliga. Men det är ju inte så konstigt, vi har plötsligt EXTREMT mycket att förlora. Ibland kan det dock vara skönt att skratta lite åt alla hjärnspöken. Känner du igen dessa?

1. Det där med att köra bil 

Även om du aldrig krockat i ditt liv är du fullständigt säker på att du ska krocka just dagen då det är dags att åka hem från BB. Trots att det är typ statistiskt sett omöjligt. För att inte tala om när barnen åker i en bil och du själv inte är med. Folk kör ju som dårar. 😱

2.  Du tror att någon ska ramla ner på barnvagnen

Ja alltså om du går bredvid ett höghus, så tror du att det plötsligt ska falla en byggarbetare – rätt ned i vagnen.

3. Du tror att någon ska köra ner vassa föremål i fontanellen

Innan man själv har ett barn med fontanell har man faktiskt INGEN aning om hur det verkligen KÄNNS i hela kroppen när någon kommer inom en radie på 30 centimeter från ens barns pulserande öppning i huvudskelettet, som leder RAKT in i hjärnan. Det värsta är de som säger ”ojoj, kolla vad det hoppar här på huvudet” och TAR på stället.

4. Du blir rädd att tunnelbanan ska börja brinna

Det kommer ju inte hända, eftersom det aldrig hänt hittills, men FASEN vad troligt det känns att just din tunnelbanevagn ska fatta eld när den kränger och gnisslar så där konstigt.

5. Du blir rädd att någon ska slå ner din partner

Det är ju liksom inte bara din partner som riskerar att bli nedslagen, nu är det dessutom ditt barns pappa eller mamma. Herregud! 😰

6. Du är rädd att du ska få en livsfarlig sjukdom och dö ifrån ditt barn

Du har kanske känt dig ganska odödlig fram tills barnen kom. Men nu har du fått konstiga födelsemärken? Och har du inte jätteont i någon sorts tarm? Eller ont i huvudet lite för ofta? HJÄLP!

7. …eller att BARNET ska få en livsfarlig sjukdom

Det här vill vi inte ens tänka på så det blir en väldigt kort punkt.

8. Du blir rädd för att flyga

Det kanske ALDRIG har slagit dig att det är farligt att flyga. Förrän barnen kommer då. Nu ÄR det ju mycket mindre risk att ett flygplan ska störta än att till exempel en bil ska krocka. Men det gör ju inte saken bättre när du flyger. Däremot gör det saker MYCKET VÄRRE NÄR DU ÅKER BIL.

9. Att VAD SOM HELST ska hända ditt barn

Det är en helt ny känsla att inte ha kontroll över det mest värdefulla. Du har hjärtat utanpå kroppen, eftersom det hjärta som är viktigast för dig numera är i en annans kropp. (Inte för att du har kontroll över ditt eget hjärta heller, men…)

Det sägs ju att det är bra att prata om sina rädslor, så nu kanske det känns lite bättre? 

Läs även om hur du skiljer en förstagångsförälder från en flerbarnsförälder 

Av: Lisa Eriksson och Lisa Nylén

Aktuellt just nu