10 riktiga superhacks alla småbarnsföräldrar måste veta

Det finns oändligt med smarta tips för småbarnsföräldrar, både i vardagen och inför sommarens semester. Vi har listat 10 hacks som gör livet SÅ mycket lättare!

1. Stoppa ner allt nödvändigt i en pappkartong från Ikea

 

Ni vet de där papperskartongerna som man kan placera sex stycken glas i när man handlar på Ikea? Släng inte utan spara dem istället för att använda till alla nödvändigheter som nappflaska, blöjor och våtservetter. Perfekt med handtag och allt.

2. Låt barnen hjälpa till i sökandet efter borttappade saker

 

Är det dags för veckans lördagsstädning eller ska ni iväg på semester och har inte riktigt koll på var alla saker befinner sig? Rita upp det du vet att du saknar och be sedan om hjälp från barnen. Det både hjälper dig i sökandet – men blir också en rolig skattjakt för ditt barn.

3. Spara pengar på partymuggar

 

Istället för att köpa dyra partymuggar till barnkalaset kan du göra egna, och dessutom mycket billigare. Köp vanliga pappersmuggar i valfri färg, fäst därefter klistermärken (med figurer som barnen gillar) på dessa. Både smart och billigt!

4. Använd dina filter till mer än bara kaffe

 

Kaffefilter är bra till mer än bara kaffe, du kan exempelvis använda det som snacksskål och fylla det med godsaker som ditt barn tycker om.

5. Slipp fult kladd på väggarna

 

Tycker ditt barn om att måla och pyssla? Tycker du för mycket om dina väggar? Då finns det alltid knep att komma runt det. Fyll en hink med vatten och ge hen en pensel. Sen är det bara att gå loss på staketet där ute eller kanske duschväggarna inne i badrummet?

6. Slipp dropp när det blir glass i stora lass

 

Glass är gott, det tycker nog både stora och små. Men glass och värme blir bara en enda röra, en kladdig sådan. Därför kan det vara ett smart knep att fästa barnets glass i exempelvis ett papptallrik. Inget mera dripp och kladd.

7. Smart hjälp vid plötslig solbränna

 

Har du eller ditt barn bränt er i solen? Frys ner aloe vera i iskuber och ta fram för snabb nedkylning.

8. Göm grönsakerna på ett fiffigt sätt

 

Det är inte alla barn som uppskattar grönsaker i maten, därför kan du forma dem likt spagetti och snurra ner i maten för att dölja på bästa sätt. Busenkelt! Äter du inte spagetti? Då kan du exempelvis använda rödbetor i bröd, göra röror av olika slag eller riva ner morötter i maten.

9. Håll koll på strumporna

 

Så mycket strumpor, så lite tid. Genom att lägga strumporna i exempelvis en tvättpåse så håller du lättare reda på dem när du är ute och far.

10. Håll barnen nära när ni handlar

 

Ska ni till Ikea och vet att det kan bli svårt att hålla reda på allt som händer under besöket? Dra ut öglan från en Ikea-påse ur kundvagnen och se till att ditt barn håller i det. Ett bra sätt att hålla dem nära – om de inte vill sitta i vagnen utan hellre går själva.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!