Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: iStock / Getty Images

När du skriver kommentarer på mama gäller följande regler:

Grundreglerna för kommentarer är: håll en god ton, visa respekt för andra skribenter och berörda personer i bloggposten. 

Kommentarer på mama och dess bloggar ska följa svensk lag och god sed. Det innebär att kommentarerna inte får innehålla exempelvis förolämpningar, förtal, hotelser, hets mot folkgrupp eller andra trakasserier. Skadlig kod eller annat som kan skada mama eller andra användares utrustning får heller ej förekomma. Material som innebär intrång i immateriella rättigheter, såsom varumärke eller upphovsrätt, accepteras ej liksom information som innehåller kommersiella budskap eller annan marknadsföring. Om kommentarer innehåller en länk ansvarar kommentatorn och inte mama för innehållet på landningssidan.

mama förhåller sig också rätten att agera utöver det som ovan stipulerats. Vi vill att diskussionen ska handla om ämnet. Inlägg som handlar om annat (så kallat ”off topic”) kan komma att tas bort. Vi accepterar inte personangrepp eller nedsättande kommentarer. Kommentarer som du lämnar kan komma att publiceras under din signatur i alla mamas kanaler. 

Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Kommentarer granskas inte innan publicering. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. 

mama förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Vi kan även komma att radera personuppgifter som lämnats i kommentarer, t.ex. uppgifter av rent privat karaktär som inte kan anses ha publicerats i syfte att informera och debattera om samhällsfrågor. mama förbehåller sig också rätten att stänga av användare som inte respekterar dessa regler från möjligheten att kommentera på mama. 

mama har rätt att ändra reglerna för kommentarer på mama, vilka ändringar i så fall görs kända på webbplatsen. Som användare förväntas du hålla dig informerad om sådana ändringar och du samtycker alltid till en regeländring genom att fortsätta använda kommentarstjänsten efter det att en regeländring har gjorts känd.