Efter månader av extremt gravidillamående har Johanna Bladh tröttnat på uttrycket om att man är gravida som par. Foto: Instagram.com/johanna.bladh

Influencern: ”Vi ska få barn men 'vi' är inte gravida”

Instagram-profilen, debattören och poddaren Johanna Bladh väntar sitt första barn i augusti. I ett inlägg på sin Instagram skriver hon nu om sina känslor kring uttrycket ”vi är gravida”:

”Min kille har inte legat över toalettstolen och spytt så mycket att han kissat ner sig, varje dag i fyra månader.”

Johanna Bladh har tidigare berättat om att hon har hyperemesis, alltså extremt gravidillamående. Både på sitt Instagram-konto och i en intervju med mama har hon beskrivit de tuffa första månaderna med bebis i magen. 

Och nu, när hon närmar sig tredje trimestern, vill Johanna poängtera att hon och hennes sambo Gustav väntar barn – men han är minsann inte den som är gravid:

”Jag kan ruttna så fullständigt på begreppet: 'Grattis, ni är gravida!'. Ja, jag fattar att killen ska ta ansvar och känna sig inkluderad. Men min kille har inte legat över toalettstolen och spytt så mycket att han kissat ner sig, varje dag i fyra månader. Han tvingas inte avstå från att dricka vin i 9 månader. Han har ingen foglossning, svullna fötter eller riskerar att spräcka hela sitt underliv under en förlossning. Det är saker vi kvinnor tvingas gå igenom och härda ut.” 

Johanna Bladh om pojkvännen som blivande pappa

Johanna skriver vidare att hon älskar sin sambo över allt annat och att han kommer bli en fantastisk pappa. 

”Vi ska bli föräldrar och vi ska få barn. Men ”vi” är inte gravida förrän den dagen han kan sjukskriva sig från jobbet och vara hemma och spy istället för mig.”

https://www.instagram.com/p/Cd8tiCAtakm/?hidecaption=true

En av hennes följare kommenterar att Johanna själv använde de orden när hon berättade om graviditeten tidigare i år. På det har Johanna själv svarat:

”jaha det kanske jag gjorde :) men det var innan jag fattade hur jävla mycket man går igenom som gravid! Herregud vad man lär sig!!! 😩🤰”

Johanna Bladh om tankarna kring att bli med barn

Även i en tidigare intervju med mama, där hon berättar om sin PCOS och hur hon inte trodde att hon kunde bli gravid på naturlig väg, har hon uttryckt sig på samma sätt:

– Sedan så skulle vi sätta i gång med medicin och stimulera ägglossning, men så i höstas kände vi att det skulle bli sådan lång resa att vi inte orkade just då. Då blev vi plötsligt spontant gravida, helt oväntat!

Sitt senaste Instagram-inlägg avslutar hon med ”Med vänlig hälsning, en slutkörd tjej efter 6 månaders extremt gravid-illamående 😩”. Och det förklarar antagligen varför hon ändrat uppfattning om saken (och vem har inte ändrat sig om sådant man trodde i början av graviditeten eller innan man fick barn!?).

LÄS OCKSÅ: Johanna, 29, fick höra att hon inte kunde bli gravid utan hjälp: ”Känns som ett mirakel”

LÄS OCKSÅ: Ellinor Bjurström: ”Jag får ångest av tanken på en till graviditet”