ANNONS

Innehåll från Telenor

Här hittar du semesterpärlorna – och lär dig kidsens lingo längs vägen

Härliga smultronställen för familjen finns det gott om, det gäller bara att hitta dem. Det finns olika sätt att lära känna en plats – innan du gittar* dit.

Sommar = lov- och semestertider. Vi drömmer alla om härliga get-aways där hela familjen får njuta. Men att samsas i en trång bil, tågkupé eller sommarstuga är inte alltid lätt – särskilt inte utan ett gemensamt språk (vet du till exempel vad ”paw” betyder?) eller rätt underhållning. Hur hittar du det perfekta stället som passar både föräldrar och barn i olika åldrar?

Vi har fått följa med familjen Axén/Smide: Marika, 39, Victor, 36, William, 10, Oliwer, 8, och Edward, 2, på deras tågresa mot Skåne. Väl på plats fick de alla välja varsin dag att bestämma aktivitet på, och det blev en salig blandning. Familjen fick bland annat utmana sig själva i en höghöjdsbana som Oliver valt och testa på att dreja, en aktivitet som mamma Marika ville göra.

Hur det gick för dem att möta allas intressen under resans gång – från långfilmstittande till Fortnite och youtube-klipp – kan ni se i videon längst ner.

Familjen Axén/Smide har äventyrat nere i Skåne.

(Psst! Obegränsad surf kan underlätta både på vägen till resmålet – och på plats – när ni alla behöver egentid.)

 Fördela enkelt surf i familjen med hjälp av appen.

Familjeabonnemang FTW* – så surfar familjen obegränsat i sommar

Med ett familjeabonnemang på Telenor:

• Är allt samlat på en och samma faktura. En person står som huvudägare och får fakturan för alla som ingår i samma abonnemang.

• Blir det billigare ju fler ni är. Man kan vara upp till åtta personer på samma abonnemang.

• Kan du som huvudägare själv välja hur mycket surf som ingår samt fördela den fritt i familjen...

• ... eller så väljer du obegränsad surf för alla (så slipper du ta diskussionen när den tar slut).

Så hittar du semesterpärlorna för hela familjen:

1. Rekommendationer

Du hittar enkelt sajter som bjuder på rekommendationer, där du kan hitta ställen som är lit*. Läs andras omdömen och avgör om det är något för dig. Även bloggar ger grymma tips, det finns få som är så duktiga på att dokumentera sina liv i detalj som influencers. För tips från andra i samma situation som du – gå till mamapower-gruppen på Fb*. Där kan du få tips från andra föräldrar på dirr*!

2. Hashtags

Fler och fler väljer att lägga till hashtags när de lägger upp bilder på sociala medier. Om du klickar på en hashtag hittar du alla bilder där just den hashtagen lagts till. Om du vill få inspiration för en speciell plats, eller bara frossa i härliga semesterbilder, då är hashtagen snudd på bästa sättet att ta dig vidare, tbh*.

Att söka på en hashtag eller geotag är ett enkelt sätt att se en plats från olika personers perspektiv.

3. Geotaggar

På samma sätt som man använder hashtags kan man även geotaga sina bilder på sociala medier. Sök på platsen du är nyfiken på och klicka på geotagen, det är ett fint sätt att upptäcka en ny plats genom andras ögon. Du får även en chans att se ”den verkliga bilden” av en plats eller en restaurang – och kan igga* alla reklambilder med vidvinkelperspektiv, ait*?

Aide*!

Ordbok

aide [ajde] = Kom igen, skynda. Från bosniska, kroatiska, serbiska och albanska.

ait [ajjt] = Flera betydelser: Kom, kom igen, hejdå, visst/okej, eller ”ajt vi ses”. Ursprungligen från engelskans ”all right”.

dirr = Direkt.

Fb = Facebook.

ftw = For the win. Används när man är glad över något eller lyckas med något bra.

gitta [gitta] = Dra.

igga [igga] = Ignorera.

lit [litt] = Något är riktigt coolt.

paw = Parents are watching. Betyder ”föräldrarna kollar”.

tbh= To be honest, för att vara ärlig.

(((IN MED VIDEO HÄR)))

Läs mer på Telenor.se!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Telenor och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!