1 AV 3
Foto: JAMES GOURLEY/REX/SHUTTERSTOCK
2 AV 3
Foto: BROADIMAGE/REX / BROADIMAGE/REX REX FEATURES
3 AV 3
Blake Lively och Ryan Reynolds har tre döttrar ihop.
Foto: Shutterstock/IBL/Rex

Här är ditt mammaliv: Blake Lively

Hon slog igenom som Bridget i Systrar i jeans, följt av sin roll som överklasstjejen Serena i Gossip Girl. I dag är kvinnan bakom ungdomsrollerna i tv-rutan gift, har tre barn med skådespelaren Ryan Reynolds – och ett fjärde på väg! Vi har kartlagt Blake Livelys mammaliv.

Blake Lively föddes i Los Angeles, som yngst av fem syskon. Hennes mamma var talangscout och pappan skådespelare och regissör, så att även hon skulle in i branschen var väl inte helt främmande. Sin allra första skådisroll hade Blake i filmen Sandman som hennes pappa regisserade. 

Sedan 2012 är hon gift med Ryan Reynolds och paret lever ett ganska hemligt liv tillsammans med sina tre barn. Blake Lively har berättat att både hon och maken är blyga personer som uttrycker sig bäst när de skådespelar och kan ”gömma sig” bakom en annan karaktär. 

Blake Lively

Ålder: 35

Familj: Maken Ryan Reynolds, 45, döttrarna James, Inez och Betty och väntar ett fjärde barn

Bor: New York

Gör: Skådespelare

1. Har alltid varit mammatypen

Både Blake Lively och Ryan Reynolds har pratat gott om sina uppväxter och nämnt att de vill kunna ge sina barn sådant de själva fick uppleva som små. ”Jag är yngst av fem, så jag har aldrig uppfostrat några yngre syskon, men jag är alltid den som tar någon annans barn och sätter på min höft, så jag har på ett sätt alltid varit en mamma.” sa Blake Lively i en intervju med E News när hon var gravid med första barnet. 

https://www.instagram.com/p/38gGo9x4ME/

2. Blake Lively och Ryan Reynolds var vänner

Blake och Ryan träffades när de spelade tillsammans i action/sci-fi-filmen Gröna Lyktan från 2011. Året innan hade Blake och Penn Badgley (”Dan” från Gossip Girl, som hennes karaktär Serena var ihop med) gått skilda vägar efter att ha dejtat i tre år. Ryan å andra sidan hade nyligen skilt sig från Scarlett Johansson efter tre års äktenskap. Blake och Ryan var till en början vänner (och Blake beskriver honom fortfarande som sin bästa vän) men under sin tid som singlar gick på de en dubbeldejt ihop – dock inte som varandras dejter. Lite obekvämt blev det, har Ryan berättat, eftersom det var uppenbart att det slog gnistor om honom och Blake. Men vad ska man göra när kärleken slår till!?

3. Fick be om ursäkt för bröllopet

Skådisparet gifte sig 2012 och efter att bröllopet ”höll på att sluta i katastrof” (oklart varför) ringde Blake Lively sin idol – entreprenören, matlagnings- och tv-profilen Martha Stewart. ”Oroa dig inte, jag tar hand om det” ska hon ha svarat och styrt upp ett romantiskt bröllop för endast 35 gäster i South Carolina.  Blake Lively har beskrivit platsen som ”the most amazing getaway”, men i efterhand fick paret kritik. Bröllopet ägde nämligen rum på plantagen Boon Hall, med tillhörande slavhytter från 1700-talet. Efter att kritiken blossade upp på nytt några år senare gick Blake Lively och Ryan Reynolds ut med en ursäkt. 

”Vi skäms över att vi tidigare tillät oss att vara oinformerade om hur djupt rotad systematisk rasism är.” och ”Vi vill utbilda oss själva om andra människors erfarenheter och prata med våra barn om allt... särskilt vår egen medbrottslighet”.

Paret skänkte också 200 000 amerikanska dollar till medborgarrättsrörelsen NAACP (The National Association for the Advancement of Colored People).

Blake Lively gravid med första dottern James. Foto: TEACH/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES

4. Dottern James föds

16 december 2014 föddes första barnet och många undrade hur det kom sig att dottern fick namnet James. Pappa Ryan berättade senare i en intervju att hon fick namnet efter sin farfar. Ryans far gick nämligen bort efter att ha varit sjuk i Parkinsons, strax efter att dottern föddes. Lilla James och stora James hann lyckligtvis träffa varandra. 

5. Lillasyster kommer till världen

Första gången Ryan och Blake visade upp barnen James och Inez offentligt. Foto: IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

30 september 2016 föddes ännu en dotter: Inez. När Ryan Reynolds fick sin egen stjärna på Hollywoods Walk of fame i december 2016. Och det blev första gången föräldrarna visade upp sina barn offentligt. Storasyster hade då hunnit bli två år och lilla Inez knappt tre månader. Ryan passade i sitt tal på att tacka sin fru och säga att hon är det bästa som har hänt honom. ”Du har gett mig de två mest otroliga barn jag någonsin hade kunnat hoppas på att få”. Fint!

6. ”Heltidsjobb att amma”

Dottern Inez var bara fyra månader när mamma Blake började inspelningen av filmen ”All I see is you”. Skådismamman har berättat att hennes bebis antingen var med henne eller i ett rum intill. ”Om hon verkligen behöver mig, kan jag springa över”. Blake Lively har också sagt att det är ett heltidsjobb att amma (jo tack, det skriver nog de flesta som ammat upp på!) och att hon i princip har pumpat bröstmjölk medan hon kört bil.

https://www.instagram.com/p/CbbJhCkAd2Z/?hl=sv?hidecaption=true

7. Ordet de inte använder inför sina barn

I en intervju med Glamour har Blake Lively gett sin syn på att uppfostra tre flickor och citerar skådespelarkollegan Sarah Silverman som ska ha sagt att vi måste sluta säga att tjejer kan göra vad som helst, eftersom det öppnar upp för frågor. Blake:

”Vi föds alla med en känsla av att vi är perfekta tills någon berättar för oss att vi inte är det. Så det finns inget jag kan lära mig dotter (James). Hon har redan allt. Det enda jag kan göra är att skydda det hon redan känner.” 

Hemma har Blake och Ryan ibland också skämtat om att dottern James är ”bossig”, tills han satte stopp: 

Jag vill aldrig mer använda det ordet. Du har aldrig hört en man kallas för bossig”.

8. Blake Lively visar upp gravidmagen

Blake Lively med tredje dottern Betty i magen. Foto: MATT BARON / IBL/REX

I maj 2019 äntrade skådisföräldrarna gula (!) mattan på premiären av Pokémon: Detective Pikachu, där Ryan Reynolds gör rösten till Pikachu. Ryan klev in först, gjorde lite intervjuer och gick sedan tillbaka för att hämta sin fru så att de kunde låta gravidmagen tala för sig själv. Tredje dottern Betty föddes i oktober samma år. 

https://www.instagram.com/p/B3tJKOCgCAH/?hidecaption=true

9. Trebarnschock – åtminstone för pappa

”Det är som att gå från två till 3000”, skämtade Ryan Reynolds när han medverkade i Good Morning America efter att parets tredje flicka hade fötts. 

”Jag menar, vi har så många barn. Det är rätt galet. Vi är i underläge, och det är mycket... Folk säger att gå från två till tre, det är ingen skillnad, du vet, det är ganska lätt – de människorna har inte tre barn. Det är riktigt galet. Men jag är här.” 

Blake Lively beskrivs ofta som en fashionista. Foto: IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

10. Taylor Swift avslöjade namnet

Blake Lively är nära vän med Taylor Swift och efter att familjen Lively/Reynolds tredje barn fötts behölls namnet hemligt – tills Taylor Swift släppte sitt album Folklore 2020. Där finns en låt som heter Betty och som dessutom inkluderar en Inez. Fansen hade snart gissat sig till vad inspirationen kom ifrån – och hade rätt. Även äldsta dottern James har fått ta plats i världsartistens musik. På låten Gorgeus från 2017 hörs hon säga just ”gorgeus” i låtens början.

11. Betty gav namn åt mammas business

Blake Lively har beskrivit skådespelaryrket som ett jobb hon inte har kontroll över. Kanske är det därför hon förra året lanserade egna alkoholfria drinkmixers under namnet Betty Buzz. Blake själv har sagt att hon inte dricker men ofta är den som blandar drinkar åt andra. Affärsidén går också väl ihop med Aviation Gin, som Ryan Reynolds gillar så mycket att han köpte in sig i företaget 2018. Blake Lively har själv kommenterat i Forbes: ”Jag menar, allt vi gör, gör vi tillsammas. På gott och ont.”

https://www.instagram.com/p/COp7XKlB3gz/?hidecaption=true

12. Familjen först

Både Blake Lively och Ryan Reynolds prioriterar familjen över annat – och det är nyckeln till ett lyckligt äktenskap och familjeliv har de svarat i intervjuer. Skådisföräldrarna tar aldrig jobbuppdrag samtidigt, vilket betyder att hela familjen följer med om mamma eller pappa filmar någonstans. Blake har sagt i en intervju med amerikanska Glamour att hon beundrar människor som blir ”fulfilled” av sin konst eller sitt jobb, men för henne och Ryan är det familjen som ger dem den känslan. 

13. Väntar fjärde barnet

Trots den tidigare trebarnschocken väljer nu Blake och Lively att utöka familjen ytterligare, enligt E News. I september 2022 visade Blake Lively upp sin växande mage på röda mattan och nyheten spred sig som en löpeld: Blake och Ryan väntar barn nummer fyra!

Blake Lively och Ryan Reynolds blir snart föräldrar för fjärde gången! Foto: JOHN ANGELILLO/UPI/SHUTTERSTOCK

LÄS OCKSÅ: Här är ditt mammaliv Ashley Graham: ”Jag vill normalisera amning”

LÄS OCKSÅ: Så är Madonnas liv som ensamstående sexbarnsmamma