Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Influencern och designern Sanne Alexandra väntar sitt andra barn, en liten tjej, i juli 2020.
Influencern och designern Sanne Alexandra väntar sitt andra barn, en liten tjej, i juli 2020.
Influencern och designern Sanne Alexandra väntar sitt andra barn, en liten tjej, i juli 2020.
Influencern och designern Sanne Alexandra väntar sitt andra barn, en liten tjej, i juli 2020. Foto: Natasha Uljanic

Influencern Sanne Alexandra: ”Jag får ständigt höra att min mage är för liten”

Baby number two on board! Läs om entreprenören och designern Sanne Alexandras bästa plagg för att mysa med bebisen på BB och om måendet tidigt under graviditeten – som kanske avslöjade könet på lilla S som väntas komma i juli… 

Hej Sanne! Hur gick tankarna inför försöket att få ett andra barn? När kände ni er redo?
– Vi hann inte bli helt redo utan har fått bli det under tiden. Det kom lite plötsligt, men vi har alltid drömt om två barn så vi känner oss enormt tacksamma!

Sanne Alexandra Josefson

Ålder: 30.

Familj: Maken Jacob Josefson, 29, och sonen Frans, 2.

Bor: Vasastan i Stockholm.

Gör: Entreprenör och designer.

Gravidvecka vid intervjun: 30.

BF: 16 juli 2020. 

Hur berättade du om graviditeten för nära och kära?
– Jag har svårt att göra en grej av sådant, jag är så känslig så jag slängde ur mig det när släkten var hemma hos oss i typ vecka sju. Hehe.

Hur har graviditeten varit hittills?
– Jag har dagar då jag helt glömmer bort det, så jag känner mig tacksam över att jag mår så pass bra. Jag mådde superbra senast jag var gravid och har haft turen att göra det igen. Jag är en av de där störiga typerna som älskar att vara gravid, jag mår typ bättre gravid än inte? Helt galet. Men jag älskar det.

Sannes familj består av maken Jacob, sonen Frans, 2 och lilla S i magen. Foto: Privat

Hur är den här graviditeten jämfört med när du väntade Frans?
– De första fem veckorna mådde jag illa. Det gjorde jag inte med Frans, vilket fick mig att undra om det kanske var ett annat kön, vilket det visade sig vara. Sedan vecka sex har det varit identiskt om man ser till det fysiska. Det mentala är dock helt annorlunda, jag har mycket svårare att connecta med bebisen denna gång då jag har så fullt upp med en 2-åring här hemma. Men, jag är så glad och tacksam och kan inte förstå att Frans ska få en lillasyster, det är helt overkligt!

Om du skulle döpa ditt barn efter din största craving, vad skulle det bli?
– Denna graviditet blir det ”rostmackor”!

Är du orolig för något?
– Nej, jag är nästan mer orolig för att jag inte är orolig. Jag är förväntansfull. Min oro ligger nog mer på hur Frans ska reagera, de känslorna kommer och går samtidigt som jag vet att det är det finaste vi kan ge honom. 

Hur känner du inför att vara gravid under en pandemi?
– Det känns märkligt, men jag tror det känns konstigt att leva i denna tid oavsett om man är gravid eller inte. Alla är drabbade på ett eller annat sätt.

Har du kört veto-kortet ”hallå jag kan inte/vill inte/orkar inte för att jag är gravid”?
– Det har jag, varje morgon när jag ska upp ur sängen! Jag är väldigt morgontrött så då åker det kortet fram. Jag och Frans, vi vill sova vidare…

Sanne med sonen Frans. Foto: Privat

Finns det någon kommentar om graviditeten som du är trött på att höra?
– Att min mage är liten. Den var rätt liten senast också och ut kom Frans på 3320 gram, 19 dagar för tidigt. Nu blev jag skickad på ett tillväxtultraljud då min mage mäter under kurvan men det visade sig återigen vara jag som gömmer bebisarna väl. Hon låg just nu 14 procent över kurvan, så hon är inte heller liten.

Hur känner du inför förlossningen?
– Jag känner mig SÅ taggad och inser att det kanske är sista gången jag ska få uppleva detta, eftersom vi inte vet om vi vill ha fler barn. Jag hade en jättebra första förlossning i USA, då jag hittade en barnmorska vars företag hette ”Fika midwifery”, som inspirerades av Sveriges förlossningsvård där man har mycket fokus på att jobba naturligt. Det känns jättebra att föda i Sverige den här gången, och jag är hittills så nöjd med mödravården.

Vad är ett måste i BB-väskan?
– En lång kofta. Sist hade jag amningslinnen 24/7 och en stor blöja på mig så det var skönt att linda in mig och bebisen i en kofta och mysa. Och så täckte den rumpan lite också, haha.

Är ni överens om namnet eller blir det diskussioner?
– Vi är överens! Vi hade bara ett pojknamn och nu ett flicknamn, så vi har gjort det enkelt för oss! Så lilla S kommer till oss i juli, om hon kommer när hon är beräknad.

Hur stylar du bebiskulan?
– Den poppade sent denna gång också, typ vecka 28, så nu har jag börjat tycka att det är kul med tighta plagg. Men jag stylar den helst i min egen design, mina ”leather leggings” är ju inga gravidtights men så pass sköna att jag bär dem varje dag. Nu när det blir varmare ska jag byta ut dem mot ett stickat set jag har designat och så ska jag börja njuta av somriga klänningar.

Sanne Alexandra och vännen Sharareh Sophia Birgisson Hoss visar Sannes design – snygga kostymbrallor och läderleggings. Foto: Niklas Wistrand, privat

Hur känns det att snart vara tvåbarnsmamma?
– Som en dream come true! Även om jag kommer känna mig otillräcklig ibland och ny i rollen, så är jag så redo för Circus Josefson! Det blir nog lika härligt som det blir kaosigt i perioder under småbarnsåren, så det ska bli kul. Vi längtar! Vi kommer känna oss kompletta när den här lilla tjejen ansluter till vår familj!

Du kanske också vill läsa om barnprogramledaren Carrro Hermanssons graviditet?
Eller spana in alla våra Veckans preggo?