Influencern Vanessa Sarossy och hennes sambo Johannes Ulmefors väntar sitt första barn.

Realityprofilen Vanessa Sarossy: ”Man får offra vissa saker när man får barn”

Influencern Vanessa Sarossy, känd från programmet ”Ex on the beach”, väntar sitt första barn i slutet av mars. För mama berättar hon om blixtförälskelsen som ledde till barnbeslutet: ”Jag har alltid drömt om att bli en ung mamma, och det fungerade på första försöket!”. 

mamaredaktionen

Realityprofilerna Vanessa Sarossy, 22, och Johannes Leonidas Ulmefors, 27, är ett par sedan våren 2021 och väntar nu barn tillsammans. De har båda varit deltagare i ”Ex on the beach”, men dock inte samtidigt. 

Hur blev du och Johannes ett par?
– Vi började faktiskt skriva på insta dm och fick direkt en stark connection. Vi bestämde oss för att ses, så jag tog mitt pick och pack och åkte till honom i Göteborg, jag kommer ihåg hur nervös jag var. 

– Redan efter första mötet i maj blev vi störtkära! Sedan sågs vi varje helg, han kom upp till Stockholm och jag åkte till Göteborg. Nu bor vi tillsammans i Stockholm.

Och nu väntar ni en liten flicka! Grattis till graviditeten, hur mår du?
– Tack så jättemycket! Jag går in i vecka 30 och mår faktiskt väldigt bra förutom att jag kan känna av sammandragningar och lite andra små kramper.

Har ni drömt om att bli föräldrar länge?
– Jag har alltid drömt om att bli ung mamma och när jag träffade Johannes så kände vi båda ganska snabbt att det kändes rätt. Vi bestämde oss för att jag skulle sluta med p-piller och försöka bli gravid. Det dröjde inte länge förrän jag upptäckte att jag hade blivit gravid efter första försöket! 

”Johannes kommer definitivt vara den busiga föräldern av oss och jag blir den nojiga, haha”, säger Vansessa. Foto: Privat

Hur var det i början av graviditeten, hur mådde du då?
– Jag har haft turen att må väldigt bra under hela graviditeten, men självklart var jag påverkad av hormoner i början och hade mycket humörsvängningar.

Har du haft några cravings?
– I början av graviditeten så var det mycket salt i matväg, men nu den senaste tiden så har jag varit väldigt sugen på sött, dessvärre...  Jag har aldrig gillat choklad och nu är det min craving, haha. 

– Men jag har också craving på köttbullemacka och havremacka med björnbärsmarmelad, såå gott!

”Jag har varit öppen med att jag har förlossningsrädsla” 

Hur tänker du kring förlossningen?
– Jag har varit öppen med att jag har förlossningsrädsla på mina sociala medier, och jag ska självklart försöka föda vaginalt intalar jag mig just nu i alla fall, men jag är även öppen för att föda med kejsarsnitt om fallet skulle vara så.

Förbereder du dig på något sätt?
– Jag tror inte riktigt att man kan förbereda sig tillräckligt, men jag håller just nu på att läsa boken ”Föda utan rädsla” som verkar superbra, sen får man försöka tänka så positivt som det bara går… men det är också viktigt att tänka att det alltid finns en risk att det inte går som man har tänkt sig. 

Har du fått reaktioner angående graviditeten från dina följare?
– Jag har mest fått positiva reaktioner av mina följare så jag är väldigt tacksam för det! Sedan är det väl alltid någon som antyder att jag och Johannes blev gravida lite för snabbt, att vi inte har varit tillsammans tillräckligt länge eller att jag är för ung… Men de allra flesta är glada för vår skull! 

”Jag tänker mycket på att vi åker två till förlossningen men kommer hem tre”, säger Vanessa Sarossy om tiden som väntar. Foto: Privat

Så bra! Finns det något i ditt liv du inte kommer vilja ge upp, när du har blivit mamma?
– Om jag ska vara ärlig så kommer jag ge upp det mesta i mitt liv om det så skulle behövas för vårt barn, men självklart vill man inte förlora sig själv och sin identitet i föräldraskapet.

Hur tänker du då?
– Jag menar att man får offra vissa saker när man får barn, då man självklart prioriterar barnet framför till exempel uteliv och att umgås med vänner på samma spontana sätt som innan. 

Har ni bestämt namn på flickan?
– Vi lutar åt ett namn som båda tycker om, men vi vill vänta tills hon är här för att vara 100 procent säkra på att det kommer att passa henne.

Vem vinner namndebatten, du eller Johannes?
– Haha! Det är nog jag, men självklart beslutar vi det tillsammans.

Vad ser du mest fram emot när ni har blivit en liten familj?
– Vi ser fram emot att hitta en härlig vardag tillsammans och att även få lära känna vår dotter! Jag tror att vi kommer bli jättebra, kärleksfulla föräldrar och vi ska göra allt för vår lilla prinsessa. Johannes kommer definitivt vara den busiga av oss och jag blir den nojiga, haha. 

Är det något som känns extra roligt?
– Jag tänker mycket på att vi åker två till förlossningen men kommer hem tre, och att våra liv förändras för alltid från den dagen hon kommer.

 

Vanessa Sarossy

Ålder: 22 år 

Familj: Johannes Leonidas Ulmefors, 27, influencer/bartender.

Bor: Stockholm.

Gör: Influencer, Frans- och brynstylist/administratör.

Bf: 22/3 2022.

Vansessas bb-väska

Mjukiskläder

Pyjamas

Amningsbehå

Tofflor

Kamera

Laddare

Mobil

Airpods

Kanske något tilltugg

Läppsyl

Amningsvårtskydd (har hört att det är väldigt bra)

Två par större trosor

Bindor

 

Och till mini packar jag ner:

2 pyjamas

2 bodys

2 byxor

2 st strumpor

2 mössor

En tunnare filt

Och en tjockare filt

Gossedjur/snuttefilt

Handskydd (så hon inte river sig själv)

Blöjor

Baby våtservetter

Babyskydd

Babynest

Bebis overall som hon ska åka hem i

LÄS ÄVEN: 9 kändismammor: Bästa (och sämsta!) sakerna vi packade i BB-väskan
LÄS ÄVEN:
47 vanliga namn som kan bli moderna igen (hej mamma och pappa!)