Influencern Penny Parnevik om graviditeten med sonen Atticus.

Penny Parnevik: ”Jag vill inte bli en mamma som tar fram en ipad”

Veckans preggo är Penny Parnevik som chockade hela sin realityfamilj ordentligt när hon berättade om graviditeten!

Hej Penny, vad kul att du är veckans Preggo! Vem var den första du berättade om graviditeten för?

– Douglas, min fästman! Det var mitt i natten och jag vaknade med någon jättekonstig känsla att jag var gravid. Jag gick på toaletten själv och tog ett test och så fort det plussade så väckte jag honom med världens bamsekram. Klockan måste ha varit typ tre på morgonen.

Hur berättade du för resten av din familj?

– Jag berättade på julafton! Skrev brev till varje person i min familj. De fick öppna, alla samtidigt, på julmorgonen. Det stod ”God jul, den 22 augusti 2019 kommer du att bli mormor” och så vidare, till alla.

Penny Parnevik

Ålder: 22.

Familj: Fästmannen Douglas.

Gör: Har podden Pillowtalk tillsammans med systern Peg.

Bor: Kalifornien.

Instagramkonto: @pennyyparnevik

Graviditetsvecka vid intervjun: 23.

BF: 22 Augusti.

Pennys syster Peg blev inte glad över graviditetsbeskedet till en början. Foto: @pennyyparnevik

Jag läste att det blev värsta familjefajten efter att du berättat! Vad hände?

– Min syster Peg tog det bra först, men efter några dagar märkte jag att något var fel. Då insåg jag att hon absolut inte tog det bra och vi pratade inte på nästan en månad.

Varför?

– Peg kände att hon kommer förlora sin lillasyster. Att alla roliga road trips, konserter, utekvällar, spontankul, är över. För att jag ska starta egen familj! Men för mig är att bli gravid min största dröm, så jag ville inte bara prata och bli sams som vid varje vanligt syskonbråk. Den här gången var det alldeles för seriöst. Jag kände att hon får ta det första steget om hon vill vara en del av mitt och min bebis liv. Nu är vi närmare än någonsin, helt sjukt!

Hur tog din mamma Mia det?

– Hon var nog mest chockad! Dagarna innan jag skulle berätta gick jag runt med känslan att hon nog redan visste. Jag tänkte att hon antagligen har någon sorts mammainstinkt och vet att något händer. Men nej, haha, hon hade INGEN aning. När alla fattade att det var på riktigt, då kom tårarna, och så ville mamma att jag skulle ringa hennes föräldrar och familj. Hon tog på sig Stolt Grandma-rollen direkt!

Underbart! Vad i ditt liv kommer du absolut inte ge upp bara för att du blivit mamma?

– Jag vill verkligen inte ge upp min ”unga” sida!

Vad gör din unga sida?

– Jag och mina kusiner spelar fotboll på sommaren, bakar bullar, badar hela dagen och har kusin-sleepovers på kvällen. Bara för att jag ska bli mamma betyder inte det att jag inte är Penny fortfarande!

Vad är du orolig över?

– Jag är orolig för att vi ska bli det typiska paret som stör sig på varandra hela tiden bara för livet med barn är svårt. Jag hoppas verkligen vi kan jobba på vår kärlek konstant, så att vi inte blir som många andra.

Penny gillar att styla bebisbulan med tajta kläder. Foto: @pennyyparnevik

Irriterar du dig på något som du inte tänkte på innan du blev gravid?

– JA! Att allaaaaa tycker att de vet bäst! Jag är extremt ”go with the flow” med allt, och helt ärligt har jag kört samma race med graviditeten. I början var jag så stressad, eftersom så många gav sina åsikter om hälsa för gravida. Men nu tänker jag: ”Det är klart att min bebis vill ha lite Mac’n’Cheese ibland!

Vill du veta könet på bebisen?

– Nej, vi vill att det ska bli en surprise! Men jag tror till 100% på att det är en kille. Douglas tror att det är en tjej.

Om du skulle döpa ditt barn efter din största craving, vad skulle hen heta?

– Flingor har varit min räddning under graviditeten! Det har inte direkt varit en craving, men har hjälpt mot mitt illamående. Om jag skulle döpa efter favoriterna skulle min bebis heta ”Peanut Butter Balls” eller ”Cheerio”, haha.

Vilken är din första tanke varje morgon?

– Så fort jag vaknar säger jag ”Douglassss”, för han går upp tidigt och börjar jobba hemifrån tills jag vaknar. Då springer han in och vi har ”Cuddle Time” (NAAAW, reds anm) i 30 minuter, hehe. Sedan startar vi dagen.

Vem vinner namndebatten – du eller din partner?

– Jag vinner nog! Barnet ska heta Murray i efternamn, så jag tror att jag har lite mer power att välja förnamnet, haha.

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”?

– JAAAAAAAA! Alltså hela hela tiden. I början gjorde jag inte det och ville bevisa att jag kunde göra allt även fast jag var gravid. Men nu rör jag knappt ett finger själv, haha. Jag brukar säga saker som ”Bebisen och jag har pratat och den vill faktist ha pizza till middag. Vet att det är svårt att förstå vår mamma-mage-connection.”

Snacks är ett måste i BB-väskan för Penny! Foto: @pennyyparnevik

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?

– Alltså jag längtar efter bebisen så mycket att jag inte ens kan förstå! Jag ser fram emot att få ha en liten människa med mig i min vardag!

Hur ska du föda?

– Jag ska föda i USA vilket känns så tryggt! Ska försöka föda så ”naturligt” som möjligt men om jag ropar ”GEEEE MIG DROGER” så har jag inget emot det heller, haha.

När känner du att Douglas inte förstår dig?

– När kroppen är trött. I början kunde jag somna fyra gånger per dag, bara helt plötsligt. Kroppen ska ju jobba för två personer, och jag tror inte att en man någonsin kan förstå hur det känns.

Vilket är det konstigaste råd du har fått under graviditeten?

– Jag har mer fått varningar, typ att om jag äter ingefära så kommer bebisen födas nu. Min doktor tycker säkert att jag är konstig med alla mina random frågor som mina följare sätter i huvudet på mig.

Vilken kommentar kring graviditeten är du mest trött på att höra?

– När folk säger ”Ja, vad gulligt att du tror det nu” när det gäller uppfostran. Absolut, jag vet så klart inte hur det är att vara mamma, men jag tycker för många föräldrar bara skrattar och säger ”du kommer se snart”. Låt mig få upptäcka det själv!

Vad kommer du aldrig göra som mamma?

– Åh, vad svårt. Jag har väldigt starka tankar kring hur man ska vara som föräldrar. Men jag har hört att allt det ändras. Jag hoppas att jag inte blir en mamma som inte orkar ta tag i uppfostran. Men jag förstår att jag förmodligen kommer vara helt slut och dra fram en iPad ändå tyvärr! Men vi får ändå hoppas att det inte blir så!

Vad är ett måste i BB-väskan?

– SNACKS! Jag är såååå petig med mat, så jag kommer behöva massa comfort food.

Vilken bebispryl har du redan köpt?

– Helt ärligt har vi typ köpt allt. Vi ska föda i Florida men bor i Kalifornien, så vi har behövt förbereda två hem!

Hur stylar du bebisbulan?

– Älskar att ha på mig tight! Amerikaner är ju lite mer modiga när det gäller att gratta en gravid mamma, de kommer ofta fram och säger ”Oh my gosh, congrats! How far along are you?”.

Om du fick välja namn helt själv, vad skulle du döpa barnet till?

– Antingen Miley eller Bee för en tjej och Lincoln eller Sawyer för en kille. Men det är väldigt amerikanska namn, vi försöker hitta något som funkar på båda språk!