Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Nathalie ”Nattid” Danielsson, 21, är gravid
2 AV 2
Foto: PRIVAT

Nathalie ”Nattid” Danielsson är gravid: ”Drömt om det hela livet”

21-åriga Nathalie ”Nattid” Danielsson vände den tuffa uppväxten som präglades av mobbning, till att bli en av Sveriges största influencers med över 2,3 miljoner följare på Tiktok. Det var också där hon först delade den stora nyheten att hon ska bli mamma.

I en stor intervju berättar hon nu om hur hon fått åka in till sjukhus akut efter det extrema gravidillamåendet, om kommande resan till Bali – och att hon är helt färdig med festlivet och redo att bli mamma.

– Det är det jag har drömt om hela livet!

Thérèse Bilby

För många över 25 är Nathalie Danielsson okänd, men de flesta unga känner till henne väl. 21-åringen har en följarskara på Tiktok på nästan två och en halv miljon, och många unga ser ”Nattid” som en extra bästis. Relationen med följarna är nära och redan från början var hon transparent med mobbningen hon utsatts för och som lett till psykisk ohälsa och även självmordstankar. Mobbningen höll på från att Nathalie var sex år tills dess att hon gick ut nian, och efter det fortsatte det på sociala medier. År 2019 skrev hon sin första bok ”Jag, Nattid” och 2021 kom den andra boken ”Din livsdagsbok”, som skulle hjälpa andra som gått eller går igenom samma saker som Nathalie. 

I dag har livet vänt. Hon är förlovad, har precis flyttat till Stockholm – och är gravid med sitt första barn. För bara några dagar sedan publicerade hon en video där hon går hand i hand med pojkvännen Kalle ”Charlie” Helenius, 22. Han smeker henne över i magen i filmen och i bildtexten kunde följarna läsa: ”Lilla du där inne , jag och pappa undrar så vem du är. Vi vet så lite om dig även fast du redan är här?”.

Reaktionerna lät inte vänta. Kommentarsfälten översköljdes av grattishälsningar och hjärtan från influencerprofiler som Felicia Bergström, Sara Bolay, Antonija Mandir och Hanna Friberg.

– Alltså folk är ju så taggade på att följa hela resan! Jag får så fin respons, berättar Nathalie nu, men förklarar att allt inte varit bara positivt.

Nathalie ”Nattid” Danielsson. Foto: PRIVAT / INSTAGRAM

Nathalie ”Nattid” Danielsson

Ålder: 21

Familj: Kalle, 22, köksdesigner på Ballingslöv

Gör: Influencer, Tiktok

Bor: Stockholm

BF: 8 juni

Gravidvecka vid intervjun: 12

– Det är det så klart mammor som tror att de vet bättre än jag själv, för att jag är ung och jag kan inte, och jag vet inte vad jag ger mig in på. Lite sådana kommentarer ska det också vara så klart, men absolut inte mycket. Jag försöker se det positiva!

Nathalie fick åka akut till sjukhus 

Hur mår du just nu?
– Just nu mår jag bra, jag har ju mått sjukt dåligt. Tre dagar för någon vecka sedan, då åkte vi in till akuten. Herregud vad jag mådde dåligt!

Vad hände?
– Ja, jag fick inte behålla någonting på tre dygn. Till slut fick jag i mig vätskeersättning som gjorde att jag fick behålla det mesta, men aptiten är ju inte så bra… Ingenting är gott och allt luktar äckligt!

Åh nej! Stackars! Fick du näringsdropp på sjukhuset?
– Grejen är att jag är så himla nålrädd! De stack mig i båda armvecken två gånger, men det gick liksom inte. Så jag sa sa ”vet ni vad, jag försöker lösa det här själv” och till slut fick jag i mig vätskeersättning som hjälpte.

Fick du någon mer hjälp?
– Ja, min barnmorska skrev ut medicin mot illamåendet, för jag ska åka till Bali på fredag i tre veckor. Så jag har med mig det för att överleva ifall det behövs.

Wow, drömmigt att åka till Bali i alla fall!
– Ja, verkligen!

Jag sa till Kalle är vi började träffas att det är viktigt för mig att du vet att jag vill vara en ung mamma.

Var graviditeten planerad? Har ni försökt länge?
– Jag sa till Kalle är vi började träffas att det är viktigt för mig att du vet att jag vill vara en ung mamma. För ofta kan det skrämma bort någon som säger ”jag vill hinna med livet”. Men jag sa att jag ville vara ung mamma! Dock hade jag tänkt vara kanske 23 eller 24, men sedan med Kalle kändes allting bättre och jag var redo mycket tidigare! Vi pratade om det, vi åkte till Thailand förra året, förlovade oss där och sen efter det slutade jag med mina p-piller. Så sedan i april har vi försökt. 

Det tog nästan sex månader för Nathalie att bli gravid. Under den tiden tog hon många test som visade negativt. Men den 29 september såg hon äntligen ett streck på stickan! Foto: PRIVAT/TIKTOK / TIKTOK

Vilken vecka är du i just nu då?
– Nu går jag in i vecka 12, så jag plussade den 28 september!

Då kommer bebisen i juni?
– Ja, 8:e juni!

Har ni varit på ultraljud än?
– Nej, det har jag inte. Vi ska göra kub-test och ultraljud dagen innan jag åker till Bali.

Vad spännande! Då har du något att se fram emot!
– Ja, precis, exakt. Det var också viktigt för mig att få se bebisen innan jag åker för att veta om allting är okej. Så det känns skönt.

Ser man att du ha lite mage?
– Ja, det gör man. Den är ju absolut inte stor, men på kvällarna så är det som att jag är i vecka 20 typ! Jag är så svullen! Jag förstår ju att det inte är barnet man ser utan alla inälvor och tarmar, men det är ändå mysigt att se!

Tre stickor var positiva – men testet negativt

När du plussade, var Kalle den första du berättade för, eller var det någon annan?
– Nej, det var det inte. Grejen var, jag hade pratat med Kalle på morgonen och frågat ”Ska jag inte bara ta ett test?”. Och han sa ”Nej, det är alldeles för tidigt”. Så han gick till jobbet, men klockan två på dagen kände jag att ”Jag gör det bara”. Så jag gör ett test, kissar på stickan, och sen inser jag att det inte är någonting. Det är det vanliga... Sen tänkte jag, jag tittar en gång till bara, för att vara säker. Då ser jag att det är ett streck som är tunt och litet, men jag ser det! 

– Då ringer jag min tjejkompis Julia, för att hon har varit med på hela den här resan med att jag velat bli gravid, jag bölar som en idiot, det var helt galet! Jag gör tre stycken tester och det är streck på alla. Sedan gör jag ett digitalt test, och på det står det att jag inte är gravid! Jag får panik och tänker hur kan det vara fel på tre tester? Sen så tänker jag att jag inte kan hålla det från Kalle, så jag lägger fram en body och stickorna på sängen tills han kommer hem. Vi har spelat in hela hans reaktion och han blir jätteledsen och jätteglad. Dagen efter tar jag ett nytt digitalt test och där står det ”gravid 1-2”. Efter det gick jag in till Kalle och sa att det var definitivt!

Wow. Hur reagerade han då?
– Han var glad och blev kanske chockad, men ändå lugn för han är redo.

Har ni redan nu pratat om syskon?
– Ja, vi har sagt att vi vill ha syskon, och inte så mycket mellanrum utan ett eller två år. Vi vill att de ska vara ganska nära och ta hand om varandra. Så förhoppningsvis blir det ett syskon!

https://www.instagram.com/p/CkktOpVIN1V/

Hur kommer dina följare få följa din graviditet? Ska du vlogga?
– Ja, jag vloggar redan nu sjukt mycket i mina stories och jag berättar på min Instagram hur jag mår varje dag. Mina följare får följa med hur magen ser ut vecka till vecka. Sedan så skickar många företag redan nu bebissaker och jag visar dom för att tipsa min följare. Så de får hänga med på hela resan och veta allt!

Du kommer från Skåne men bor i Stockholm nu – hur var det att flytta till huvudstaden?
– Det har gått bra! Jag trivs här just nu, men planen är att sedan när barnet växer upp lite mer så vill vi flytta ner till Skåne. Vi vill inte att vårt barn ska växa upp i Stockholm.

Varför då?
– Jag själv är från Skåne och jag vill att det ska vara lite lugnare än i Stockholm. Inte på ”landet-landet”, men jag vill att barnet ska få uppleva både och. Det är också väldigt viktigt för mig att man går i skogen, man är ute och plockar svamp, sådana grejer, att man inte bara hänger i stan…

Har du tänkt på hur du vill vara som mamma?
– Ja, det har jag! Jag och Kalle, jag tror att vi kommer komplettera varandra bra. Han är kanske lite mer sträng än vad jag är, jag är mer ”ta en godis på en onsdag” haha, medan Kalle kanske är ”nej fredag och lördag”. Men jag tror att vi kommer lösa det bra!

Har du redan nu tänkt på vad du aldrig kommer göra som mamma?
– Gud vad svårt, nej det tror jag inte. Men jag har ju aldrig varit i den situationen! Så det finns inget jag tänker nu att jag aldrig kommer göra.

https://www.instagram.com/p/CknmG25I1ly/

Kommer kunna prata om mobbning

Du har ju varit väldigt transparent kring mobbningen du utsatts för. Hur tänker du kring att ditt barn en dag ska börja skolan? Vad oroar dig? Tänker du på det?
– Ja, det gör jag absolut. Jag är också väldigt glad att jag har den bakgrunden jag har, av att kunna förstå saker snabbt, kunna prata med mitt barn om saker kring mobbning, vad som är okej och vad som inte är okej. Därför är jag ändå ganska lugn, för att jag har mycket erfarenhet själv och kan hjälpa till på ett annat sätt.

Nathalie har tidigare berättat att det efter mobbningen känns lite som en revansch att hon blivit så stor i sina kanaler:

– Det blev som att det var en käftsmäll till alla dem som kallat mig elaka saker. Jag kommer lyckas och inte ge upp trots det ni säger. Det har varit en revansch. Titta vart jag är nu och titta vart ni tyckte jag skulle vara. Sen är jag väldigt stolt över mig själv att jag kommit hit.

Finns det något i ditt liv i dag som du absolut inte vill ge upp för att du blir mamma?
– Nej, faktiskt ingenting! Innan var jag nervös och tänkte ”kommer mina kompisar lämna mig när de ska gå ut och festa?” och hela den här biten. Men grejen är att jag har ju växt ifrån det så sjukt mycket sen jag fick veta! Jag går inte ut, jag tycker inte det är roligt! Så ingenting av det skrämmer mig. Jag ser bara så mycket fram emot att få börja det livet. Det är det jag har drömt om hela livet!

Vad tänker Kalle?
– Han tycker det ska bli sjukt roligt. Han tycker väl att han är på rätt plats och vi är på rätt plats. Han är sjukt taggad! Han är redan inne i rollen och han går och pysslar.

Har ni köpt några bebisprylar redan?
– Inte så mycket. Jag köpte faktiskt en vagn som skulle utgå från sortimentet som jag tittat på hur länge som helst! Jag hittade den så den har jag faktiskt köpt, men annars är det verkligen inte mycket.

Du mår ju väldigt illa, så då kanske du inte har några cravings?
– Nej, ingenting! Men något jag käkar mycket är glassen Piggelin! 

Du har ju inte så stor gravidmage än, men har du funderat på hur du vill klä dig när det börjar synas ännu mer?
– Ja, till vintern så är det väl stickade klänningar, men sommaren då är det mer kjol och gulliga outfits. Men för det mesta går jag mest i träningsbyxor och en tröja…

Vi kommer ha en ”gender reveal” och bjuda in massa kompisar och familj!

Tänker ni ta reda på om det blir en pojke eller flicka?
– Ja, det kommer vi göra! Vi kommer ha en ”gender reveal” och bjuda in massa kompisar och familj!

https://www.instagram.com/p/CcSUjunByW1/

Hur blir det med namn, har ni funderat?
– Om det blir en kille har vi bestämt redan nu. Men vi håller det för oss själva för man vet aldrig och man vill inte att någon annan… Man förstår ju att folk i världen heter det, men man vill ändå hålla det för sig själv, fnissar Nathalie.

– Men tjejnamn, det är lite svårare. Det finns så många att välja på, så mycket fina namn!

Verkligen! Har du tänkt på hur du vill föda?
– Ja, jag har ju tänkt en del! Jag vill föda vaginalt och jag är väldigt rädd för att spricka, det är min största rädsla. Men annars finns det inget jag är rädd för just nu. Jag är mer taggad på vad kvinnokroppen kan! Så jag är redan nu redo. 

På frågan om Nathalie fått något gravidglow, svarar hon med ett skratt:
– Nej, gud nej, herregud! Jag har ju fått en sådan glowdown att det inte går att tala om. Jag har fått sjukt mycket finnar, är extremt trött, blek och har mått skitdåligt!

Stackars… Hoppas medicinen kommer hjälpa dig och att du mår bättre snart! Men känner du dig ändå lite piggare än i förra veckan när du fick åka till sjukhus?
– Ja, men det gör jag! Vätskeersättningen räddade livet på mig! 

GRAVIDILLAMÅENDE

Det är vanligt att må illa när man är gravid. Det är också vanligt att kräkas. Även om det är jobbigt att må illa och kräkas är det inte skadligt, vare sig för dig som är gravid eller för fostret. Fostret får ändå den näring det behöver.

Några få kräks så mycket att det kallas extremt graviditetsillamående eller hyperemesis gravidarum. Du kan behöva vård på sjukhus om du får extremt graviditetsillamående.

Det finns inget läkemedel speciellt för graviditetsillamående, men det finns läkemedel som kan hjälpa. En del mår till exempel bättre av läkemedel mot åksjuka. När du är gravid ska du alltid vara försiktig med läkemedel. Prata med en läkare, barnmorska eller apotekspersonal. Här kan du läsa mer om läkemedel vid graviditet och amning. En del mår bättre av akupunktur.  

Vid extremt graviditetsillamående kan du behöva vård på sjukhus. Du kan få näringslösning via dropp.

LÄS MER: Petra blev tvungen att göra abort – mådde för illa

LÄS MER: Så förstod Matilda Bozas man att hon var gravid – innan hon själv insåg