Hej Hej Vardag: ”Jag är livrädd att bebisen ska födas hemma”

Veckans preggo är illustratören och bloggaren Louise ”Hej hej vardag” Winblad som väntar sitt tredje barn. Och det blir inte storasystrarna som vinner namndebatten!

Grattis! Det här är ju din tredje graviditet, är du mindre eller mer orolig den här gången?

– Jag är mycket mer orolig än vad jag trodde att jag skulle vara.

Vad är du orolig över?

– Att något inte ska gå bra. Det blir väl så när man har fått två friska barn, då känns det orimligt att jag skulle få ett till barn som är friskt? 

När du födde Maja för 6 år sedan hade du en så kallad störtförlossning (som tar mindre än en timme från första värken), hur var det?

– Hehe ja, det var lite chockartat. De tog hål på hinnorna, värkarna satte igång och 45 minuter senare var hon ute. Det var som EN enda lång värk, i 45 minuter utan paus. 

Louise Winblad, aka Hej Hej Vardag, är gravid! Systrarna Märta och Maja vill att bebisen ska heta Baby.

Är du rädd att det ska hända igen?

– Ja, jag är jätteskraj för att föda hemma. Samtidigt behöver det inte bli så tredje gången. Men jag ska gå på samtal, via remiss som jag har fått på MVC. Det är faktiskt fantastiskt att man kan få sån här hjälp. I stället för att någon säger ”SKÄRP DIG” får jag tid för samtal.

Vet ni könet?

– Nej, det kändes som att det inte spelade någon roll. Jag har hört att OM man vill ha ett speciellt kön så ska man ta reda på det innan, så att det inte ska finnas minsta gnutta besvikelse när barnet kommer. Men ingen av oss känner att det spelar roll, så då blir det roligt och spännande att inte veta. 

Vad irriterar du dig på i din omgivning?

– Att alla går så snabbt! Och när jag åkte tunnelbana tog det säkert 20 minuter innan någon frågade om jag ville sitta. Stod i korridoren. Så klart en kvinna som frågade. Så klart, haha. 

Vad längtar du efter att göra efter att barnet har kommit?

– Sniffa fjun på barnhjässa. Och jag längtar efter att inte ha ont i kroppen. Springa! Men det låter så töntigt, det passar inte min image som träningsmotståndare. 

Vilken är din första tanke varje morgon?

– Äntligen en ny dag, undrar vad för spännande som kommer hända i dag! Skoja, jag tänker “låt mig få sova”. 

Vem vinner namndebatten – du eller din partner?

– Inte barnen i alla fall. Senaste förslaget från dem var "Baby". Jag kommer med 3000 förslag till min man medan han kommer med typ ett. Om det blir en kille vill jag att han ska heta Sid, Otto eller Gunnar. Om det blir en tjej Lisa, Ellen eller Alba. 

När känner du att din partner inte förstår dig?

– Varje gång jag inte talar om för honom exakt hur jag mår. Skoja. Nej det är faktiskt sant. Han glömmer bort att jag är gravid, han kommer nog inte komma på det förrän bebisen är här.

Vad har du lärt dig sedan dina förra barn?

– Att vi är bra föräldrar, att det kommer gå bra. Vi har en trygghet nu som vi inte hade förut. Och nu vet vi om att  de inte går sönder bara för att man tar av dem en body.

Kolla in andra Veckans preggo!

Aktuellt just nu