Negar Mottaghi.

Negar Mottaghi: Jag kände mig så otroligt ensam och skamsen efter sena missfallet

mamas bloggare Negar Mottaghis skulle bara göra ett rutinbesök när barnmorskan upptäckte att bebisens hjärta inte längre slog. Hon hade fått en så kallat missed abortion – något hon aldrig tidigare hade hört talas om.

I ett blogginlägg uppmanar hon nu alla att tänka efter nästa gång ni frågor om någon ska ha fler barn – för de kanske inte vill eller kan.

Thérèse Bilby

Graviditet är och kommer alltid att vara en frivillig sak att berätta om och dela med sig av. Det skriver mamas bloggare Negator Mottaghi i ett starkt inlägg om hennes första graviditet. I vecka 18, när barnmorskan skulle lyssna på hjärtljuden, upptäcktes att hon fått missfall.

Efteråt genomgick Negar en inre kris med många tankar om sin duglighet som kvinna. Hon skriver:

”Fram tills mitt egna missfall var det sällan jag hade hört folk prata om missfall. Jag trodde inte att det var vanligt eller att jag kände folk som genomgått det. Jag kände mig därför så otroligt ensam och nästan skamsen. Men eftersom jag hade berättat om graviditeten till min omgivning och därav blev tvungen att berätta även om missfallet, blev jag så förvånad när var och varannan berättade att även de genomgått ett missfall.”

Läs hela blogginlägget här: Min ensak at your service