1 AV 2
På sociala medier berättar Chrissy Teigen och maken John Legend den hjärtskärande nyheten.
Foto: @chrissyteigen / Instagram
2 AV 2
”Vi kör hem från sjukhuset utan en bebis. Hur kan det här vara på riktigt?” skriver Chrissy Teigen på Twitter.
Foto: @chrissyteigen / Instagram

Chrissy Teigen och John Legend har förlorat barnet i magen: ”Chockade”

Chrissy Teigen och John Legend blev lättade när de hörde bebisens hjärtljud efter en blödning. Men det var början på en tragedi. ”En smärta som vi aldrig tidigare känt”, skriver Chrissy om den hjärtskärande nyheten på Instagram.

Maija Mårtensgård

I augusti gick Chrissy Teigen och hennes man, artisten John Legend, ut med att de väntade sitt tredje barn, ett syskon till Luna, 4, och Miles, 2. Sent i går fick de i stället berätta den sorgliga nyheten att de förlorat barnet i magen.

”Vi kör hem från sjukhuset utan en bebis. Hur kan det här vara på riktigt?” skriver Chrissy Teigen på Twitter.

Paret har varit öppna och bjussiga under hela graviditeten, och hennes följare på Instagram och Twitter har fått följa med på både ultraljud och oro. 

Chrissy Teigen om missfallet: ”En smärta som vi aldrig tidigare känt”

Den 29 september gjorde Chrissy ett inlägg på Twitter: ”Vi har haft en riktigt läskig morgon. Det kom en jättestor blodklump, och väntan på att få höra bebisens hjärtslag igen kändes som timmar. Jag trodde inte ens att jag kunde sucka så högt av lättnad!”

Men blodklumpen var början på något fruktansvärt, och bebisen i magen gick inte att rädda. I ett hjärtskärande inlägg på Instagram berättar hon mer om händelsen:

”Vi är chockade och i en sådan djup sorg och smärta som vi aldrig tidigare känt. Vi lyckades aldrig stoppa blödningen och ge vår bebis det han behövde, trots påse efter påse med blodtransfusioner. Det räckte helt enkelt inte.”

https://www.instagram.com/p/CFyWQLWpJ3u/?hidecaption=true

Bebisen i magen hade redan fått ett namn: Jack.

”Vi har aldrig tidigare bestämt namn förrän bebisen har fötts, men den här gången började vi av någon anledning kalla den lilla killen i min mage för Jack. Nu kommer han alltid att vara Jack för oss. Jack kämpade så hårt för att få bli en del av vår familj – och det kommer han att vara, för alltid”, skriver Chrissy på Instagram.

Hyllas av andra mammor för modet att berätta

Att Chrissy Teigen så öppet har gått ut och pratat om att förlora ett barn har fått många att hylla henne för sitt mod.

”Modigt och viktigt att hon delar”, skriver svenska Instagram-barnmorskan Asabea Britton

Skådespelaren Melissa Fumero:

”Jag är full av vördnad och beundran inför ditt mod. Du har just gjort så att många kvinnor känner sig sedda när du delade denna sorg. Jag hoppas att all kärlek ni får ska hjälper er läka”.

Tv-kocken Kelsey Nixon har själv erfarenhet att förlora ett barn sent i graviditeten.

”Jag har också varit där, jag förlorade min son Leo som föddes alldeles för tidigt, på grund av problem med moderkakan. Det är en hemsk klubb att vara del av, men från en mamma som fortfarande sörjer, jag är så ledsen över vad ni fått vara med om”.

Barnen Miles och Luna kom till genom IVF

Stjärnparets tredje graviditet skedde på naturlig väg, men Chrissy och John har alltid varit öppna om sin kamp för att få barn. Både dottern Luna (2016) och och sonen Miles (218) kom till genom IVF.

– När du går igenom IVF känns det som att ”Det här är inte rättvist att jag behöver göra allt det här”. Ändå är det ett mirakel när det fungerar. Det är så många människor som kämpar, också med IVF, har hon tidigare sagt till The Cut.

Läs också vår artikel om Chrissy Teigens mammaliv – du hittar den här!
Eller den här intervjun med Charlotte Perrelli: ”Jag blev gravid med Alvin efter tio missfall”