Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Michaela Forni är gravid och ska få ett syskon till 3-årige sonen Dante.
Michaela Forni är gravid och ska få ett syskon till 3-årige sonen Dante.
Michaela Forni är gravid och ska få ett syskon till 3-årige sonen Dante.
Michaela Forni är gravid och ska få ett syskon till 3-årige sonen Dante.

Michaela Forni väntar sitt andra barn: ”Har låtit min naturliga längtan växa fram”

Michaela Forni väntar sitt andra barn med fästmannen Damon Foroozesh. I sin podd ”Nu börjar livet” avslöjar influencern sina reservationer inför att bli gravid igen, varför hon bara ville ha tjejkompisar i rummet under ultraljudet och det fina sättet hon avslöjade för Damon att hon plussat. 

Influencern och entreprenören Michaela Forni avslöjade i går i sin podd och på Instagram att hon är gravid i vecka 14 och väntar ett syskon till sonen Dante, 3. 

– Det är helt fantastiskt, men det har varit jättemycket känslor att bearbeta och jag är verkligen försiktigt ödmjuk i den här resan, säger Michaela Forni, grundare av appen Baby Journey, i sin och influencern Rebecca Stellas podd Nu börjar livet.

MICHAELA FORNI

Ålder: 33 år
Familj: Fästmannen Damon Foroozesh, 38, sonen Dante, 3, och en bebis på väg
Gör: Influencer och grundare av graviditetsappen Baby Journey
Bor: På Östermalm i Stockholm
Aktuell: Med podden ”Nu börjar livet” ihop med Rebecca Stella

Hon berättar också att sonen var delaktig i att avslöja nyheten för den blivande tvåbarnspappan, Michaelas fästman Damon Foroozesh. Dante fick slå in det positiva graviditetstestet, som han själv trodde var en blå penna, i presentpapper och ge som paket när pappa kom hem från jobbet.

– Han skakar lådan och säger ”Kan det vara en sten, kanske?” Dante bara, ”Pappa det är inte en sten, det är en penna.” ”Oj då, en till penna.” Han öppnar lådan, sen ser han stickan, tar tag i den och så tittar han. ”Du skämtar?” Så tittar han ner på Dante och säger, ”Det här är den finaste pennan du någonsin har gett mig”, berättar Michaela i podden.

Var osäker på om hon ville ha fler barn

Vägen till en andra graviditet gick rent fysiskt väldigt snabbt – Michaela avslöjar att hon blev överraskad över hur fort hon blev gravid eftersom hon kämpade länge för att få sitt första barn. Däremot hade det dröjt uppemot tre år för henne att känna sig mentalt redo för ett andra barn, eftersom hon länge kände att hon inte skulle vilja gå igenom det en gång till.

– Jag sa till Damon när Dante var ett halvår att jag nog inte ville ha fler barn. ”Så om du vill ha det kommer du nog få skaffa det med en annan person än med mig”, säger hon.

Jag kan inte bli hetsad av normer (...) Jag har låtit min naturliga längtan växa fram

Med tiden bleknade dock den känslan och i takt med att sonen växte och utvecklades till en liten person med egna tankar och funderingar kom suget efter ett syskon.

– Jag kan inte bli hetsad av normer. I Sverige är det att man ska ha två barn med två års mellanrum. Jag visste att det kommer inte funka för mig. Jag har låtit min naturliga längtan växa fram. Sen hade jag turen och ”the blessing” att bli gravid direkt, berättar Michaela i podden. 

https://www.instagram.com/p/Cjf_1RooYrt/

Oro och gravidillamående

Första tre månaderna har varit kantade av illamående och Michaela berättar att hon har gått runt med en spypåse i fickan hela dagarna. Dessutom bar hon på en oro över att något skulle gå fel, vilket fick henne att boka in ett extra tidigt ultraljud – som hon valde att inte ta med bebisens pappa på. Istället bjöd hon med sina två bästa tjejkompisar, Petra och Bosse. 

Eftersom hennes jobb med appen Baby Journey kretsar kring graviditet vet Michaela hur mycket som faktiskt kan gå fel under fosterstadiet. Därför ville hon omge sig med ”kraften från kvinnor” under barnmorskebesöket. 

– Det finns någonting med att ha med sig andra kvinnor som har gått igenom sina egna resor. För mig kan mina tjejkompisar nästan vara som mamma var när jag var liten: jag behöver dem för att jag ska klara av vissa saker i mitt liv, konstaterar hon.

 

LÄS OCKSÅ: Michaela Forni: ”Jag kapslade in min moderkaka och åt den efteråt”

LÄS OCKSÅ: Michaela Fornis förlossningsberättelse: ”Inte beredd på eftervården”