Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Meghan Markle skriver själv om när hon förlorade sitt andra barn.
Meghan Markle skriver själv om när hon förlorade sitt andra barn.
Meghan Markle skriver själv om när hon förlorade sitt andra barn.
Meghan Markle skriver själv om när hon förlorade sitt andra barn. Foto: Mark Stewart / CAMERA PRESS

Meghan Markle drabbades av missfall: ”Outhärdlig sorg”

Det började som en helt vanlig dag, men slutade i sorg. I en känslosam text i New York Times skriver hertiginna av Sussex, Meghan Markle, själv om när hon i somras fick missfall: ”Jag visste, medan jag höll mitt förstfödda barn i famnen, att jag samtidigt förlorade mitt andra”. 

”Att förlora ett barn innebär att man bär en nästan outhärdlig sorg, som många upplever, men som få talar om”.

Det är i New York Times som hertiginnan av Sussex, Meghan Markle berättar om sin och prins Harrys förlust. Det började som en helt vanlig dag i familjens nya hem i Santa Barbara, Kalifornien. Hon gjorde frukost, matade hundarna, tog sina vitaminer och hittade den där försvunna strumpan innan hon plockade upp sonen Archie, 1, som vaknat.

”Efter att ha bytt hans blöja kände jag en skarp kramp. Jag föll ner på golvet med honom i mina armar, mumlande på en vaggvisa för att hålla oss båda lugna, den muntra melodin var en stark kontrast till min känsla att det var något som inte stämde”.

På sjukhuset fick prinsparet beskedet att de hade förlorat barnet i magen.

”Timmar senare låg jag i en sjukhussäng och höll min makes hand. Jag kände klibbigheten från hans handflator och kysste hans knogar, våta av våra tårar. Jag försökte föreställa mig hur vi skulle kunna läka.

Prins Harry och Meghan Markle förlovade sig 2017 (bilden) och gifte sig 2018. I maj 2019 föddes sonen Archie. Foto: Alexi Lubomirski

Hertigparet av Sussex är långt ifrån de enda som drabbats av missfall, något som de blev smärtsamt medvetna om i samband med sin egen förlust. Genom att dela sin historia hoppas Meghan Markle kunna hjälpa andra som går igenom samma sak.

”Vi har lärt oss att när folk frågar hur någon av oss mår, och när de verkligen lyssnar på svaret, med öppet hjärta och sinne, blir sorgen lättare att bära – för oss alla”. 

Du kanske också vill läsa: Från skådis till hertiginna till mamma – här är ditt mammaliv, Meghan Markle!