Rayas inlägg om kejsarsnitt hyllas på nätet: "Jag födde visst på riktigt!"

När Raya Lee födde sonen Roxas avslutades förlossningen med akut kejsarsnitt. Fem dagar efteråt skrev hon ett inlägg till alla kritiker och nu hyllas hon över hela världen. ”Det var verkligen bekvämt att ha värkar i 38 timmar innan min bebis blev stressad och varje sammandragning stoppade hans hjärta.” OBS! Artikeln är från 2016.

Det var efter att Raya Lee från Missouri, USA, blivit mamma som hon beslutade sig för att slå tillbaka mot de som är kritiska till kejsarsnitt. Raya skriver på Facebook om saker som kvinnor som gjort kejsarsnitt fått höra efter sin förlossning:

”Jaha, ett kejsarsnitt? Då födde du inte på riktigt. Det måste ha varit skönt att ta den enkla vägen ut.”

Här har vi samlat alla artiklar från vår temavecka #jagochmittsnitt

Nu hyllas inlägget, som i skrivande stund har delats över 26000 gånger och gillats av närmare 40000 på Facebook.

”Åh ja. Mitt akuta kejsarsnitt var absolut en fråga om bekvämlighet. Det var verkligen bekvämt att ha värkar i 38 timmar innan min bebis blev stressad och varje sammandragning verkligen stoppade hans hjärta”, skriver Raya.

Hon fortsätter med att beskriva hur hon från början fått veta att hon inte skulle behöva göra kejsarsnitt men att läkarens beslut ändrades snabbt när bebisen mådde allt sämre i magen.

”Det hade inget att göra med det faktum att jag fysiskt inte kunde föda mitt barn, jag hade inget annat val om jag skulle rädda livet på honom.”

Raya skriver att det verkligen inte var kul att snittas och att tiden efteråt har varit jobbig.

”Det här var det mest smärtsamma jag varit med om i hela mitt liv”, skriver hon och nämner att hon nu är en av alla de ”bad ass"-mammor som har ett ärr på magen som visar att hon fött barn. Nu lever hon för att berätta den historien.

Hon avslutar sitt inlägg med orden:

”Jag är den starkaste kvinnan jag vet. Jag skulle, inte bara för mig själv men också för min son, kunna gå igenom det här varje dag bara för att vara säker på att jag skulle få se honom le”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!