"Naturligt kejsarsnitt" – se filmen när bebisen tar sig ut ur magen själv

För drygt ett år sedan föddes Sarahs son genom ett så kallat "naturligt kejsarsnitt". Nu sprids den fantastiska förlossningen på nätet. Inte ett öga är torrt, inte heller Sarahs. OBS! Artikeln från 2016.

Det är på Youtube som Sarah Saunders har laddat upp en video från sin förlossning i februari förra året när hennes lille son kom till världen med planerat kejsarsnitt. Videon har setts över 1,4 miljoner gånger och det är inte svårt att förstå varför.

Sarah, som bor i Devon i Storbritannien, födde på Torbaysjukhuset och i videon kan man se hur hon är fullt närvarande och tittar förväntansfullt ner mot magen samtidigt som förlossningsläkaren hjälper den lille killen ut med huvudet. När huvudet väl är ute är det dags för bebisen att ta sig ut på egen hand, vilket kan kallas för ett naturligt kejsarsnitt. Tanken är att barnet med egen kraft ska ta sig ut ur livmodern. Tekniken är tänkt att efterlikna en vaginal förlossning, och där både mamman och barnet är mer aktiva än under ett "vanligt" kejsarsnitt.

– Teamet på Torbaysjukhuset var fenomenala och gav mig den bästa upplevelsen som jag kommer att vårda för alltid, säger Sarah Saunders i klippet.

Medan läkarteamet plockar ut Sarahs son frågar hon ”Har han hår?” och får sedan hjälp med att lyfta på sitt eget huvud för att se när hennes son kommer till världen.

Är du nyfiken på hur det går till så kan du kika här under. Men ha näsdukar redo, det är verkligen jättefint.

(Klippet innehåller starka bilder.)

Här har vi samlat alla artiklar från vår temavecka #jagochmittsnitt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård från Emma S för 159 kr. Köp nu!