Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nicole Falciani, Sigrid Bernson och Matilda Boza har alla blivit mammor i år.
Nicole Falciani, Sigrid Bernson och Matilda Boza har alla blivit mammor i år.
Nicole Falciani, Sigrid Bernson och Matilda Boza har alla blivit mammor i år.
1 AV 2
Carina Nunstedt: ”Det stärker familjen jättemycket”
2 AV 2
Nicole Falciani, Sigrid Bernson och Matilda Boza har alla blivit mammor i år.

Här är svenska kändismammorna som firar sin första Mors dag

De här kända svenska kvinnorna har alla något gemensamt – under året har de blivit mammor för första gången, och får därmed fira sin allra första Mors dag!

Artisten Sigrid Bernson firar sin första Mors dag

Sigrid och familjen, Robin Bengtsson, sonen Viggo och bonussonen Wille. Foto: Hannah Hedin

Från folkkär dansprofil i tv till stor influencer som öppnat upp om psykisk ohälsa för att hjälpa andra. Sigrid var länge en av proffsdansarna i Let's dance och 2019 tävlade hon och Robin Bengtsson tillsammans. Kort efter säsongens slut av underhållningsprogrammet bekräftade de att de inlett en relation. I en intervju med mama i juni 2022 berättade Sigrid om gravidlyckan och den starka kärleken till bonussonen. I januari 2023 prydde Sigrid och nyfödde sonen omslaget till mama. 

Nyhetsankaret Matilda Boza 

Nykläckt liten Ben på mammas bröst. Foto: PRIVAT / INSTAGRAM

TV4 Nyheternas Matilda Boza blev i slutet på februari mamma för första gången, till lille sonen Ben. I en intervju med mama i april berättade Boza om första tiden med sonen:

– Jag får mycket mer sömn än vad jag trodde att jag skulle få. Han är ganska nöjd, vaknar några gånger och vill äta och vi byter blöja, men sedan kan vi somna om snabbt. Min man Jonathan har också lätt att somna om. Så vi är en glad familj! 

Om första mötet med sonen berättade nyhetsankaret:

– Det var häftigt att möta min son och en ny människas blick för första gången! Det var en av de häftigaste sakerna jag har gjort i mitt liv!

Influencern Annica Englund 

Annica Englund bor tillsammans med Calgary-spelaren Elias Lindholm och sonen Levi i Kanada. Foto: Privat

Sonen var beräknad i mars – men redan i februari var lilla Levi redo att se världen och den 18 februari föddes parets son hemma i Kanada. Hälsoprofilen och influencern Annica Englund och Calgary-spelaren Elias Lindholm har varit öppna med sin kamp för att få barn. Glädjen var därför stor när de förstod att just den här graviditeten skulle gå hela vägen.

I slutet på februari, fem veckor tidigare än beräknat, kunde de så berätta att sonen redan var här: ”Någon bestämde sig för att överraska oss tidigare än planerat”.

Eftersom sonen Levi var prematur och behövde neonatalvård första tiden blev det en tuff start för familjen, men nu har de alla landat tillsammans. På Instagram skriver Annica själv om lyckan: ”Helt galet att det kan göra så fysiskt ont för att man älskar någon så mycket.”

https://www.instagram.com/p/CrL82qIp2Yg/

Ex on the Beach-profilen Sara Bolay

https://www.instagram.com/p/CrypNrkSzTB/

Realityprofilen Sara Bolay meddelade gravidlyckan på Instagram med en ultraljudsvideo. Sara var bland annat med i den första säsongen av Ex on the beach 2015, All star-säsongen 2018 samt den som spelades in i Brasilien 2020. Och i slutet av oktober 2022 blev hon mamma! I ett inlägg på Instagram visade hon upp dottern från förlossningssalen och gratulerades av kända profiler som Linda Pira, Ida Warg och och de tidigare ”Paradise hotel”-vinnarna Robin ”Mos” Andersson och Anna Pankova.

Influencern Filippa Toremo

Filippa Toremo är nu mamma till en liten son. Foto: LINUS BJÖRKESTEDT

Hon var gravid i sjätte månaden utan att veta om det. Några månader senare var influencern Filippa Toremo mamma till en liten son. ”Lite visste jag att detta skulle bli en av dom lyckligaste dagarna i mitt liv. Nu är han äntligen här”. skriver hon på Instagram.

Vi hoppas att hon firas kärleksfullt på söndagen!

Netflix-profilen Pernilla Sjöholm fick tvillingar

https://www.instagram.com/p/CrjOJ1esJGZ/

Pernilla Sjöholm blev känd världen över efter dokumentären ”Tindersvindlaren” på Netflix. På nyårsdagen blev hon mamma till tvillingar – en son och en dotter. Det var i augusti 2022 som Pernilla Sjöholm berättade att hon var gravid.

”Vi är så glada över att kunna dela nyheten att vi får tvillingar i december. Mamma och pappa är kärleksfullt överlyckliga! Ett nytt kapitel i vårt liv tillsammans har börjat”, skrev hon på Instagram. Musikvalet i Instagram-inlägget var passande nog Motown-klassikern ”It Takes Two” med Marvin Gaye och Kim Weston från 1966. Inlägget var taggat med ”tvillingar”, ”gravid”, ”mamma”, ”pappa”, ”älskar er”, ”familj” och ”lycka”.

Programledaren och influencern Nicole Falciani

Nicole Falciani och dottern Siena som föddes i januari. Foto: PRIVAT / PRIVAT

I början på januari fick programledaren och influencern Nicole Falciani sitt första barn, en liten flicka med mörkt hår som fick namnet Siena. Det var i början av augusti som influencern avslöjade gravidlyckan tillsammans med pojkvännen Adem Berisha – och den 13 januari föddes dottern på Clinica Villa Margherita i Rom, Italien.

Första mötet med dottern beskrev Nicole som helt otroligt.

– Tårarna bara rann, berättade hon för mama kort efter födseln.

 

Artisten Dotter fick en dotter

”Vår lilla älsklingsskrutt har äntligen fått sig ett namn!” skrev artisten på Instagram och avslöjade dotterns namn: Lilou. Foto: OLLE SPORRONG / Instagram @dotter_official

Artisten Dotter, 35, eller Johanna Maria Jansson som hon egentligen heter, meddelade sin graviditet inför miljonpublik i direktsändningen av Eurovision song contest 2022. I oktober blev hon och partnern Dino Medanhodzic, 36, föräldrar för första gången till en liten... dotter!

”Nu är vår lilla dotter äntligen här! Som vi har längtat”, skrev Dotter på Instagram.

Nu hoppas vi att alla mammor uppvaktas som de önskar på söndag!