Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Frida var 21 när hon blev mamma första gången. Nu är hon 24 och väntar ett lillasyskon till Alina.Frida var 21 när hon blev mamma första gången. Nu är hon 24 och väntar ett lillasyskon till Alina.Frida var 21 när hon blev mamma första gången. Nu är hon 24 och väntar ett lillasyskon till Alina.
Frida var 21 när hon blev mamma första gången. Nu är hon 24 och väntar ett lillasyskon till Alina. Foto: Privat/Frida Moen

”Unga föräldrar”-Frida gravid igen: Har en större oro nu

Frida Moen och hennes sambo Pontus förlovade sig redan i gymnasiet och blev föräldrar första gången när de var 21. Nu väntar ”Unga föräldrar”-paret tillökning! 

Hej Frida! Hur mår du?
– Jag mår väldigt bra just nu. Jag är i den andra trimestern som för mig känns som semester. The golden weeks, som det ofta kallas.

Frida Moen

Ålder: 24.

Familj: Pontus 25, Alina, snart 3.

Gör: Jobbar och målar tavlor.

Bor: Umeå.

Aktuell: Medverkade i senaste säsongen Unga föräldrar.

BF: 9 november.

Gravidvecka vid intervjun: 23.

Vem var den första du berättade om graviditeten för?
– Det var Pontus och några tjejkompisar som fick veta först, de personer som visste att vi försökte.

Frida, Pontus och Alina medverkade i tv-programmet ”Unga föräldrar” 2022.Frida, Pontus och Alina medverkade i tv-programmet ”Unga föräldrar” 2022.Frida, Pontus och Alina medverkade i tv-programmet ”Unga föräldrar” 2022.
Frida, Pontus och Alina medverkade i tv-programmet ”Unga föräldrar” 2022. Foto: Gabriel Liljevall

Hur berättade du?
– För Pontus visade jag ett väldigt svagt streck på ett gravtest, han trodde inte det var positivt då, men jag kände mig säker. Till de andra UF-mammorna skickade jag en snap på testet.

Till UF-mammorna skickade jag en snap på gravidtestet

Hur skiljer sig denna graviditet från din förra?
– Den här har gått såå mycket snabbare! Med Alina kändes det som att jag var gravid i tre år, nu rusar veckorna fram istället. Annars har jag mått ganska likt som förra gången, jag spytt betydligt mer däremot.

Jobbigt! Har ni tagit reda på kön?
– Vi bad om att få veta när vi var på RUL. Hon kunde inte säga med 100% säkerhet, men tyckte att det såg ut som en lillasyster. Vi var båda säkra på en pojke den här gången, så det blev en liten överraskning.

Vad är du orolig över denna gång?
– Allt? Haha. Nä, men jag har haft en större oro att något ska vara fel med bebisen eller att den inte ska må bra.

”Jag tror hon kommer bli världens bästa storasyster””Jag tror hon kommer bli världens bästa storasyster””Jag tror hon kommer bli världens bästa storasyster”
”Jag tror hon kommer bli världens bästa storasyster” Foto: Privat

Om du skulle döpa ditt barn efter din största craving, vad skulle hen heta?
– Cava. Haha, eller general one vit. Jag har verkligen cravings på vin och snus, sånt jag inte kan få just nu.

När känner du att din partner inte förstår dig?
– När jag börjar gråta utan anledning, men då förstår jag inte ens mig själv.

Haha, åh! Vilken kommentar kring graviditeten är du mest trött på att höra?
– Jag har inte fått så många kommentarer ännu, men jag jobbar ju i godisbutik så kommentarer om att magen är full av godis lär jag väl fortsätta att få.

Har du några tankar kring hur du vill föda?
– Senast på BF och inte en dag efter! Förra gången gick jag över 16 dagar och det var den mest traumatiska tiden i mitt liv, jag har mått så dåligt efter det.

Men hjälp, det förstår jag! Hur tänker du kring amning/flaskmatning?
– Amning är ju billigt och smidigt, men det vore skönt att dela på ansvaret den här gången. Om det fungerar så kommer jag nog amma de första månaderna, men kanske inte så mycket mer än det.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?
– Snusa och dricka ett glas vin. Sova på magen igen! Och självklart massa bebismys också med vår nya familjemedlem. 

https://www.instagram.com/p/CaHQ2Mjoz46/

I en tidigare intervju med oss berättade du att första tiden med Alina var lätt men att ni förberedde er på det värsta och fyllde frysen med matlådor och ställde in er på att sova i skift. Hur går tankarna den här gången?
– Den här gången kan det säkert bli tvärtom, att vi förväntar oss det bästa men får det värsta haha. Man kan ju hoppas att vi gjorde nånting rätt med Alina, men det mesta beror förmodligen på om man får en high need baby eller en som har problem med magen. Som tur är har McDonalds öppnat bredvid oss om det krisar.

Småbarnsåren går oerhört snabbt

Vad har du lärt dig sedan du fick ditt första barn?
– Att småbarnsåren går oerhört snabbt. Ena studen har man en nyfödd bebis, och nästa stund så har man en 3-åring. Fastän det är jobbigt ibland, och det enda man vill är att få sova och vara ifred, så är det småbarnsåren en tid man aldrig får tillbaka igen. Så man måste komma ihåg att leva i nuet också, inte bara längta framåt.

Hur tror du att Alina kommer reagera på att få syskon?
– Just nu är hon inte speciellt intresserad av att dela oss med ett till barn, men hon är så omtänksam och fin och jag tror hon kommer bli världens bästa storasyster!

LÄS ÄVEN: Frida blev mamma vid 21: ”Jag var först ut med att få barn bland mina kompisar”
LÄS ÄVEN:
Åsa fick två barn på egen hand: ”Fullt upp och jättehärligt!”