Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Journalisten och barnprogrameldaren Julia Wiberg – med dottern Norma, 2, och bebis i magen – är mamas nya bloggare.
Journalisten och barnprogrameldaren Julia Wiberg – med dottern Norma, 2, och bebis i magen – är mamas nya bloggare.
Journalisten och barnprogrameldaren Julia Wiberg – med dottern Norma, 2, och bebis i magen – är mamas nya bloggare.
Journalisten och barnprogrameldaren Julia Wiberg – med dottern Norma, 2, och bebis i magen – är mamas nya bloggare. Foto: Privat

mamas nya bloggare Julia Wiberg: ”Det är supermysigt att vara barnkändis”

mamas nya bloggare Julia Wiberg är världskänd – fråga bara dina barn. Stjärnan från ”Djur med Julia” har drabbats av alla gravidkrämpor du kan tänka dig och brinner för att sjukdomar och besvär som kvinnor lider av ska lyftas: ”Man kan ju knappt gå när man har foglossning och det ’ska bara vara så’. Gu, nu blev jag så uppeldad att jag fick en sammandragning!”

Välkommen till mama, Julia! För den som inte vet – vem är du?
– Hej och jättetack! Det här ska bli så kul! Jag är journalist i grunden men har inriktat mig åt att skapa saker för barn med fokus på djur och natur. På SVT kan man se mitt barnprogram ”Djur med Julia”, på Spotify kan man lyssna på min podcast ”Julias coola djur”, på Youtube kan man följa mig på ”Julias djur” och i bokhandeln finns min bok ”Kul i skogen”. 

FAKTA: Julia Wiberg

Ålder: 29.

Familj: Pojkvännen Patrik, dottern Norma, 2, och hunden Svante. Lillasyster i magen.

Gör: Barnprogramledare och barnboksförfattare.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Med barnboken ”Kul i skogen” och med ny blogg på mama.

Hur ser din familj ut?
– Min gulliga familj består av min pojkvän Patrik, min 2-åriga dotter Norma, min otroligt olydiga bostonterrier Svante och en bebis i magen som kommer runt årsskiftet.  

https://www.instagram.com/p/CGFSp-lpuQH/

Vad kommer du att blogga om?
– En blandad mix av vardagens dråpligheter. Typ. Tror också det kommer glida med tips på roliga saker man kan göra med barn, renovering från vår stuga och goda recept, för jag råkar vara väldigt bra på att baka! Jag kommer i alla fall absolut inte försköna något. Jag tror att föräldrar mår bra av att veta att de inte är ensamma om att ha barn som krossar ens ”Idol”-drömmar genom att hålla för öronen och säga ”Jag tycker inte om när du sjunger mamma”. 

Finns det några mammafrågor du brinner lite extra för?
– Jag tycker väldigt mycket om när man är snäll och försöker komma ihåg att alla föräldrar gör sitt bästa. Inte döma och pekpinna varandra liksom. Sen brinner jag generellt otroligt mycket för att sjukdomar och besvär som kvinnor lider av ska lyftas. Om vi tar foglossning som exempel. Ofattbart många kvinnor är drabbade men det finns i stort sett ingen forskning om det. DET ÄR JU IDIOTI! Man kan ju knappt gå när man har foglossning och det ”ska bara vara så”. Gu, nu blev jag så uppeldad att jag fick en sammandragning.  

https://www.instagram.com/p/CGo2qYOp12V/
”Utöver fruktansvärd foglossning, hemorrojder, halsbränna, vadkramper, förstoppning, klåda, urinläckage, sammandragningar och cirka noll sömn om nätterna mår jag bra”

Puh! Hur är det att vara kändis bland barn?
– Åh! Det är verkligen supermysigt! Jag kan inte tänka mig bättre fans än små gulliga barn som vill prata om djur med mig. Det kommer dagligen fram otroligt många barn och INGET gör mig gladare. Jag får också mängder av meddelanden och videor skickade till mig via Instagram vilket är så lyxigt! Eftersom barn är som barn är händer det ofta att de säger roliga saker. Senast var det ett barn som sa ”Alltså jag tycker jättemycket om dig, men faktiskt inte så mycket om djur. Får jag titta på ditt program ändå?”. 

Du är gravid i vecka 30. Hur mår du just nu?
– Utöver fruktansvärd foglossning, hemorrojder, halsbränna, vadkramper, förstoppning, klåda, urinläckage, sammandragningar och cirka noll sömn om nätterna mår jag bra. Hehe. Men jag försöker bita ihop och omfamna sista tiden som enbarnsförälder. ”Bara” tio veckor kvar nu, hjälp!
Du hittar Julias blogg här!

Missa inte Julias inlägg om att lindra foglossning – 10 knep som funkar!
Du kanske också vill läsa den här intervjun med mamas bloggare Fenjima som lever med PMDS: ”Jag trodde att jag höll på att bli tokig”