Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Julia Wiberg, ny bloggare på mama, får dagligen kommentarer om sin gravidmage: ”Tips till alla som känner att de måste säga något. Säg att man är fin och duktig i stället”.Julia Wiberg, ny bloggare på mama, får dagligen kommentarer om sin gravidmage: ”Tips till alla som känner att de måste säga något. Säg att man är fin och duktig i stället”.Julia Wiberg, ny bloggare på mama, får dagligen kommentarer om sin gravidmage: ”Tips till alla som känner att de måste säga något. Säg att man är fin och duktig i stället”.
Julia Wiberg, ny bloggare på mama, får dagligen kommentarer om sin gravidmage: ”Tips till alla som känner att de måste säga något. Säg att man är fin och duktig i stället”.

Julia Wiberg: ”Sluta kommentera min gravida kropp, nu!”

Kommentarer om vikt, stor mage – och att det ”garanterat är tvillingar där inne”. mamas bloggare Julia Wiberg har fått nog: ”Det är som att gravidmagen ger folk en frizon att säga vad som helst. När det egentligen borde vara tvärtom, för herregud vad skör man är”.

Kommentarerna kommer på sociala medier. Från bekanta. Och från helt främmande personer som Julia Wiberg, 29, möter på hundpromenad eller i kassakön på Ica.

– Det är alltid någon som ska säga något om hur stor jag är. Det är som att gravidmagen ger folk en frizon att säga vad som helst. När det egentligen borde vara tvärtom, för herregud vad skör man är, säger hon till mama.

På sin blogg redogör hon för några kommentarer som hon fått, bara den senaste tiden.

”Vilken vecka är du i? BARA 27??? Då är det garanterat tvillingar där inne.”

”Visst har du gått upp rätt många kilon?”

”Ni borde verkligen be om ett extra ultraljud för att säkerställa att det verkligen bara är en unge.”

Om tio veckor är lillasyster i magen beräknad.Om tio veckor är lillasyster i magen beräknad.Om tio veckor är lillasyster i magen beräknad.
Om tio veckor är lillasyster i magen beräknad. Foto: Privat

”Säg att man är fin och duktig i stället. För jäklar vad duktig man är! ”

Julia som nu är gravid i vecka 30 och väntar en lillasyster till dottern Norma, 2, runt årsskiftet säger till mama att hon känner sig stor och tung – men för den sakens skull inte vill HÖRA att hon ser stor ut.

– Tips till alla som känner att de måste säga något. Säg att man är fin och duktig i stället. För jäklar vad duktig man är! Stånkar och vankar runt med massa tunga extrakilon och foglossning som ilar i bäckenet samtidigt som någon inne i magen sparkar en hårt i revbenen.
Du kanske också vill läsa vår intervju med Julia när hon presenterades som mamas nya bloggare.
Eller Julias lista på 10 saker som lindrar när du drabbats av foglossning.