Ett av många roliga sätt att avslöja graviditeten på!
Ett av många roliga sätt att avslöja graviditeten på! Foto: Istock

11 roliga sätt att avslöja graviditeten på – för partnern, vännerna och i sociala medier

Är du gravid och vill skrika ut det för hela världen? Vi vet känslan. Här är 11 roliga sätt att avslöja graviditeten på – för din partner, släkten eller alla bekanta på sociala medier.

Avslöja graviditeten för din partner

Många par gör graviditetstestet ihop (åtminstone med första barnet) men om du vill ta testet på egen hand finns flera små överraskningar eller roliga sätt att avslöja graviditeten på.

En fejktatuering
När influencern Kenza Zouiten avslöjade för sin man Aleks att hon var gravid efter en lång kamp med IVF, så lurade hon honom att hon skaffat en tatuering på magen. Aleks verkade inte helt nöjd till en början, tills han insåg vad som faktiskt stod på magen: ”Tata”. Tata betyder pappa på serbiska och ögonblicket där Aleks förstår att de ska bli föräldrar är magiskt (cirka 17 minuter in i videon)!

Överraska under frukosten
Duka fram frukosten och låt den positiva stickan ligga bland osthyvel, smörpaket och kaffekoppar. Hur lång tid tar det tills partnern upptäcker den och kopplar? Eller så säger du det med en kopp!

Avslöja graviditeten med en mugg från Bluebox.

Spela spel
Brukar ni köra Wordfeud mot varandra, eller kanske spela Alfapet IRL? Preppa bokstäverna när partnern inte ser och bilda ordet ”Gravid”, ”Bebis” eller liknande.

Ett par extra skor
När din partner ligger och sover kan du smyga till hallen och sätta ett par babyskor bredvid hans eller hennes.

Med hjälp av ett par miniskor kan du avslöja graviditeten för partnern. Foto: Pexels

Berätta om graviditeten för familjen eller vännerna

En bulle i ugnen
När ”Bonde söker fru”-paret Caroline Kejbert och Joacim Rickling avslöjade graviditeten med Wilda för Joacims föräldrar placerade de just en bulle i ugnen:

– Efter ett tag fick Joacims pappa syn på bullen och utbrast ”Men va sjutton! Det är ju en bulle i ugnen!”. Det tog ett tag för dem att koppla ihop vad det betydde, men när de märkte att vi stod och fnittrade så förstod de direkt, berättar Caroline.

Fotografera reaktionerna
Om det är dags för släktträff är en kul idé att samla alla för en gruppbild. Istället för att be dem säga ”Cheese” kan du uppmana dem att säga ”Vi ska få en ny släkting!”. Bilden lär bli legendarisk.

Avslöja genom syskonet
Väntar ni ett andra barn kan det vara kul att berätta för familjen genom det blivande storasyskonet. Vad sägs om att trycka eller köpa en tröja där det står ”storebror/storasyster” till exempel?

Tröja, Livly.

Spela sällskapsspel
Bjud in till spelkväll och kör exempelvis charader som bildar meningen ”Vi ska ha en bebis”, eller kör frågespel och ställ frågan ”Vem runt bordet har en bebis i magen?”.

Outa på sociala medier

En bild säger mer än tusen ord…

Stilrent:

Säkerhetsnålarna får avslöja graviditeten. Foto: Imgur

Gulligt:

Låt hunden hjälpa till i avslöjandet!

Kreativt:

En gravidmage som laddar!

Läs också om 10 saker du inte vill höra när du är gravid
Här finns mamas gedigna graviditetskalender: Din (och bebisens!) graviditet vecka för vecka 

Av: Annika Leone och Lisa Nylén

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!