8 lågvattenmärken under graviditeten

Hormoner & hemorrojdertjejerna listar här åtta bevis på att gravidglowen är lika verklighetsförankrad som råttan i pizzan.

1. Hemorrojderna.

1177 Vårdguiden sammanfattar: Hemorrojder innebär att analkuddarna, som är små kuddar av bindväv och blodkärl i analkanalen, blir förstorade. Vidare kommentar överflödig.

2. Nedtrampade fotvalv.

Nio månaders viktökning och hormonell påverkan gör att vi vinkar hejdå till våra fotvalv och säger hej till en storlek större fötter.

3. Pigmentfläckar.

Inte ens när man vänder ansiktet mot solen för att fylla på d-vitamindepåerna och gå från vinterglåmig, manetliknande hy till en snäppet mindre transparent nyans, är hormonerna på ens sida. Resultat: bruna pigmentfläckar i hela fejset. ”Du har något runt munnen, kan vara choklad”. Nej, det är en klädsam pigmentförändring som ser ut som en dåligt ritad, brun läppkontur.

4. Svullna slemhinnor.

I en tid när duckface-selfies duggar tätt i Instagramflödena kan svullna läppar ses som en glamourös minitriumf. Kombinerat med svullet och lättblödande tandkött samt täppt och lätt uppsvälld näsa så landar dock inte slutresultatet på plus.

5. Bristningar.

För många av oss gjorde dessa aggressivt röda streck entré i tonåren. Det är bara att välkomna dem åter.

6. Vätskeansamlingar.

Barbapappavader, korvfingrar och spolformade fötter. Ringar av, stödstrumpor på.

7. Åderbråck.

Dessa vidgade, slingriga vener kan ploppa upp lite varstans – i rumpan, i mufflan, på låren och ner mot knävecken och så vidare. De är precis lika oönskade oavsett var de än slår läger.

8. Svetten.

Vill man se det positivt kan man tänka att graviditetssvetten är en liten försmak på vad klimakteriet kommer att bjussa på. Tips: Undvik gråmelerade tröjor. Inget framträder så bra i gråmelerade tröjor som armsvett och underpattarnasvett.

Ta mig till bloggen Hormoner & Hemorrojder!

MISSA INTE:

Så påverkas underlivet av graviditeten

21 saker du inte vill höra från din partner under förlossningen

17 situationer som gör dig galen när du ska välja namn till ditt barn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!