Foto: Vega Cecilia www.vegasus.se

9 tips på hur du tar bästa gravidbilderna

Fogarna värker, kroppen sväller och halsbrännan är en ständig, ovälkommen gäst. Men låt dig inte luras – du är mycket vackrare än du tror! Fotografen Vega Cecilia tipsar om hur du tar bästa gravidbilderna.

1. Vänta med att ta bilder tills magen är ­riktigt framträdande. De flesta brukar ta sina gravidbilder i vecka 33-35.

2. Tänk efter vilken känsla du vill ha. Street? Romantiskt? Humoristiskt? Välj sedan en miljö där du kan använda olika bakgrunder, som varierande natur eller en vacker husfasad.

3. Gå in på Instagram eller Pinterest, sök på ordet ”gravid” ­eller ”pregnant”, då dyker tusentals mag­bilder upp att inspireras av!

4. Välj kläder som framhäver magens ­konturer och plocka gärna ihop 3–4 olika alternativ. Variera också håret för ­olika ­resultat på bilderna. 

5.  Ljuset är A och O – planera in fotograf­eringen antingen tidigt på morgonen ­eller i kvällssol. Undvik att plåta mitt på dagen då skuggorna blir för ­skarpa.

6. Ska du ta lättklädda bilder? Kom ihåg att ta av dig strumpor, strumpbyxor eller andra tajta plagg ett par ­timmar innan så att du inte har fula ­märken på huden.

7. Ta med din partner eller den kommande bebisens eventuella storasyskon på några av bilderna. Det blir ett fint gemensamt minne.

8. Våga släpp lös och spexa lite framför kameran! De bästa motiven fångas ofta när du inte står stelt och poserar.

9. Lär dig några Photoshop-knep som förbättrar ljus och skärpa. Instruktionsfilmer finns på Youtube. Har du inte Photoshop i din dator finns ­flera enkla gratisprogram på nätet, till ­exempel pixlr.com, picmonkey.com eller nedladdningsbara Gimp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!