Foto: Unsplash

8 saker du ALDRIG trodde att du skulle googla innan du blev gravid

Det kanske inte händer ofta att du googlar ”jätteslemmiga flytningar”. Förrän du är gravid. Här är 8 saker du aldrig trodde att du skulle söka på.

1. ”JÄTTEtjocka flytningar”

Kommentar: Första gången du googlar något om onormala flytningar tittar du dig omkring först, även om du är ensam hemma. När du fått lite rutin på flytningsresearchen bildgooglar du utan problem när du sitter på bussen. För ja, det är många olika typer av flytningar som behöver googlas.

2. ”Kan bebisen sparka hål i magen?”

Kommentar: Nej. Eller? Det står inte så mycket om det. Men hade någon blivit söndersparkad hade det kanske stått? Och det är ju ett himla liv om att foster har naglar så tidigt. De måste ju kunna rispa sönder fosterhinnan?

3. ”Ljud livsfarligt för bebis?”

Kommentar: Du har äntligen unnat dig en kväll med dina kompisar, och följer till och med med ut! Så kul! TILLS. Du inser att basgången är svinhög. Och att vattnet kring bebisen transporterar ljudet snabbare och multiplicerar det till en miljon decibel. HJÄLP. Är barnet dövt nu? Riktigt rolig utgångskväll verkligen.

4. ”Kan killen poka bebisen under samlag?”

Kommentar: Du fattar ju att det inte är så att snoppen kan nudda barnet eftersom det finns en hel livmoder i vägen. Eller? Och bonkar den liksom emot livmodern så att det stör bebisen? Och sperman? VAD gör DEN? Du kan väl inte bli dubbelgravid? Så många frågor, så många googleträffar, tack och lov.

5. ”Magform pojke eller flicka?”

Kommentar: Du VET att det inte går att se på magen om det är en pojke eller flicka. Inte heller kan du få denna kunskap genom bikarbonattestet. Ändå googlar du det. Och gör testet. Flera gånger.

6. ”Kissa på sig gravid vanligt”

Kommentar: We have all been there. När någon säger ”När missionären drog ett skämt skrattade inte kannibalerna med honom, utan åt honom” och liknande, blir dina byxor av uppenbara skäl plaskblöta. Och du känner dig förutom sipprande, väldigt pinig. Din kvarvarande vän Google tröstar dig dock med att detta är extremt vanligt.

7. ”Hur ser slemproppen ut?”

Kommentar: Fram tills att du blir gravid betyder slempropp medelålders raggare på krogen, som säger ”tjena sötnos” till tonåringar. Sjukt att slemproppar faktiskt finns i en form som överensstämmer med vad de låter som. Riktigt jobbigt att bildgoogla den dock.

8. ”Hur sätter man på privat läge i mobilen?”

Kommentar: Ja, det är liksom en förutsättning för att ha fri till gång till den googlekunskap du behöver som gravid.

Skrattade du åt detta kanske du även vill läsa denna artikel: 12 skillnader mellan första och andra graviditeten – exakt så här är det
Eller den här: 19 knäppa saker partners gjort under en förlossning (vi skrattar rakt ut!) 

Av: Lisa Eriksson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!