10 bästa halloweendräkterna för dig som är gravid

Även en blivande mamma vill förstås fira årets roligaste maskeradhelg! Här är 10 roliga och smarta halloweendräkter för dig som är gravid.

Är du bjuden på halloweenfest, men tycker att den där stora kulan du har mitt på kroppen gör det svårt att hitta roliga maskeradkläder? Utnyttja den istället! Här är 10 halloweendräkter som passar perfekt för dig som är gravid.

10 halloweendräkter för gravida

1. Ljuva Moder Jord

Vad passar bättre i ditt välsignade tillstånd än att klä ut dig till självaste Moder Jord på halloween? Jordklotet har du ju redan med dig överallt du går!

Du behöver: Vitt lakan, bomullsrep, kroppsfärg i grönt, blått och svart.

 

2. Disco-mama!

Göm bebiskulan i en annan slags kula – en riktigt glittrig discokula! Partyhumöret kommer garanterat på köpet. Full tutorial finns hos Studio DIY.

Du behöver: Jumboballong, mjöl och vatten (till att göra papier-maché), tidningspapper, glitterfolie, sax, tejp, silvertopp.

3. Bebisen är på väg – genom magen!?

Halva poängen med halloween är ju att skrämmas – och vad är läskigare än en bebis som tränger ut genom magen!? OBS! Den här dräkten kan skapa mardrömmar hos alla under 13, och lämpar sig kanske bättre på en vuxenfest än när du öppnar dörren för oskyldiga bus-eller-godis-barn...

Du behöver: Vit, tajt t-shirt, fejkblod, en gammal docka, sax, lim.

Läs också om de bästa halloweendräkterna till familjens barn och bebisar!

4. Ölmagen i vädret

En ölmage är ofta misstänkt lik en gravidmage. Här har en smart, blivande mamma vänt på steken och klätt ut sig till en riktigt mätt snubbe. Glipan mellan tröjan och byxorna gör hela outfiten!

Du behöver: Lite för liten t-shirt eller linne, truckerkeps, rutig flanellskjorta, slitna jeans, sminkpenna att måla skäggstubb och annan behåring med. Och en ölburk i handen förstås!

5. Enklaste halloweendräkten ever

Den här är inte specifikt till gravida, men hur smart och snyggt?! Och hur härligt att få gå på fest i en rymlig collegetröja? Effekten med en stor mage under blir dessutom ännu större. Tutorial i videon nedan.

Du behöver: Orange/röd collegetröja, tuschpenna, maskeringstejp, svart textilfärg, svamp eller pensel att måla med

6. Beyoncé on a budget

Queen-B:s graviditetsbild från 2017 är redan ikonisk. Nu har du chansen att likna världsstjärnan för en kväll! Har du barn sedan tidigare? Låt dem hjälpa till att skapa blommor till bakgrunden. Sedan är det bara att köra – och hoppas på att festlokalen har fungerande värme...

Du behöver: Ett tunt tyg, bikinitopp och shorts, plastblommor eller hemmagjorda varianter av crepepapper.

Läs om halloweenkostymer att göra till barnen – som åtminstone DU kommer att älska!

7. Hela Frostgänget på godisjakt

Varför är Elsa och Anna de mest populära dräkterna? Satsa på Olaf istället, en kostym som passar perfekt med magen i vädret. Och tvinga givetvis din partner att vara Sven.

Du behöver: Vit t-shirt, svart papper eller tyg klippt i cirklar, vitt pannband och hemmagjord Olaf-mask av kartong.

8. Bacon + stekt ägg = sant

”Vi passar lika bra ihop som bacon och stekt ägg, älskling!”. En gul tröja och en vit kartongbit skapar enklaste halloweenkostymen för dig som själv ruvar på något.

9. En röd ballong

Den franska filmen från 1956 är en riktig barnklassiker, men även om ni inte har sett den är det här en genial kostym som också involverar ett storasyskon.

Du behöver: En svart tröja, rött tyg, nål och tråd, ett snöre, ett äldre barn.

10. Tuggummi, någon?

Who wore it best – tuggummimaskinen eller den gravida kvinnan? Det här är kostymen för dig som vill vara färgstark på festen!

Du behöver: Vit t-shirt, pompombollar från hobbybutiken, lim, kartongbit och penna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!