Veckans förlossningsberättelse: Jessica följdes av en filmare i nio månader

Veckans förlossningsberättelse är en hel film! Filmaren Sara Andersson dokumenterade när hennes vän Jessica åkte till Danmark för att inseminera, och var med ända till förlossningen.

Filmaren Sara Andersson följde för snart åtta år sedan sin vän Jessica när hon åkte till Danmark för att inseminera.

– Jag följde Jessicas resa med filmkamera och det har resulterat i en kortfilm som än så länge inte har visats någon annanstans än för familj och vänner, berättar Sara.

Filmen startar i en bil under resan till Danmark och avslutas på förlossningen när Sixten kommer till världen. Där emellan får vi bland annat följa med på besök på barnmorskemottagningen, lyssna till Jessicas reflektioner och hänga med på semestrar på Öland.

Vill du dela med dig av din förlossningsberättelse?

Har du fött barn med planerat kejsarsnitt, hemma i badkaret eller kanske med en kompis som stöd? Vilken typ av förlossning du än har haft är vi på mama nyfikna på att höra din berättelse.

Mejla din historia (cirka 5000-6000 tecken) samt minst en bild från första tiden med bebisen till webbredaktör Lisa Nylén: lisa.nylen@bt.bonnier.se.

Alla historier är välkomna – såväl solskenshistorier, som förlossningar som inte blev som det var tänkt. Kejsarsnitt och vaginalförlossningar.

(Texten kan komma att redigeras. Ingen ersättning för text eller bild utgår)

Missa ingenting från din favoritsajt – ladda ned appen mama nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!