Veckans förlossningsberättelse – Daisy tog med sin mamma till sjukhuset

mama-läsaren Daisy Nau hade med sig både sin sambo Robin och mamma Benita när hennes andra dotter Destiny föddes den 16 maj 2016.

Det var söndagen den 15 maj. Jag hade gått med förvärkar i runt två dagar. Dessa värkar gjorde inte så ont och var verkligen inte täta. Min magkänsla sa att jag kanske borde börja klocka dem.

Vid 13-tiden kom mina föräldrar på fika och då hade jag klockat värkarna i en timme, de kom med cirka 10-15 minuters mellanrum.

– Du kan väl ringa BB ändå och be om att få komma in på kontroll, du har ju ändå gått över fem dagar så det skadar ju inte, sa min mamma.

Jag var bara öppen två centimeter så vi åkte iväg och käkade och tog en promenad

Klockan blev 15 och jag, min sambo Robin och min mamma Benita, som också skulle vara med på förlossningen, var inne på kontroll på Danderyds BB.

Jag var bara öppen två centimeter så vi åkte iväg och käkade och tog en promenad. Nu gjorde värkarna ondare men jag kunde hantera dem. Klockan 17.30 var vi tillbaka för en till kontroll men jag var fortfarande öppen två centimeter.

Vi åkte hem till mina föräldrars hus för att umgås med vår dotter Melody och få henne i säng. Vi bestämde oss även för att sova kvar.

Klockan 20.20 fick jag en värk och med den kom en explosion med vatten. Jag sprang som en stressad pingvin till toaletten och ringde förlossningen. Jag hade ju redan varit på kontroll så jag stannade hemma tills jag kände att jag inte orkade mer.

Nu åker vi in! sa mamma med bestämd röst.

Vid 22-tiden försökte vi alla få lite sömn. Jag och mamma sov i soffan. Jag kunde vid det här laget inte sova för värkarna gjorde mer ont nu. Men jag kunde andas mig igenom dem.

Timmarna gick och vid 00.30 slog jag mig själv i huvudet för att värken gjorde så förbannat ont.

– NU åker vi in Daisy! Jag väcker Robin! sa mamma med bestämd röst.

Jag ringde förlossningen och meddelade att vi skulle komma.

I bilen lät jag som en full åsna när värkarna kom. Nu var de lite mer täta, ungefär 5-6 minuter mellan dem.

Klockan 01.10 kom vi in och fick ett rum.

– Sex centimeter är du öppen. Jag förbereder allt för bebisens ankomst innan jag skriver in dig i datorn, sa barnmorskan.

Jag la upp ena benet på sådan där gynekolog-grej och då kom det! Krystvärkar!

Jag fick lustgas. Ville ha epidural men det skulle jag inte hinna med, sa de.

Jag andades helt rätt med lustgasen så den hjälpte perfekt. Robin la även sina händer på mina knän vid en värk och tryckte ner dom. Sjukt skönt!

[adSpace placement="manual"]

01.40 gick barnmorskan och skrev in mig i datorn. 01.50 kom hon in igen och presenterade sin kollega. Då ville de att jag skulle lägga mig på sidan för att få en skönare ställning.

Jag la upp ena benet på sådan där gynekolog-grej och då kom det! Krystvärkar!

Barnmorskorna var på väg ut för att komma tillbaka för kontroll om någon timme.

– Ni kan inte gå nu! Hon har ju börjat krysta! sa min mamma.

Jag skulle kunna föda barn jämt!

Klockan 02.01 satte sig Robin vid mitt huvud. Mamma satte sig nedanför mig. Jag sög lustgas för glatta livet och var ett med lustgasen, och tryckte på.

Klockan slog 02.10 och en underbart vacker flicka som fick namnet Destiny föddes!

 

3815 gram och 49 centimeter ren kärlek. Jag älskar att föda barn. Skulle kunna göra det jämt!

Pappa Robin med Destiny på bröstet. Foto: Privat Foto: Privat

Vill du dela med dig av din förlossningsberättelse?

Har du fött barn med planerat kejsarsnitt, med en fotograf på plats, eller kanske med en kompis som stöd? Vilken typ av förlossning du än har haft är vi på mama nyfikna på att höra din berättelse.

Välkommen att mejla din historia (cirka 5000-6000 tecken) samt minst en bild från första tiden med bebisen till webbredaktör Lisa Nylén:

lisa.nylen@bt.bonnier.se.

Alla historier är välkomna – såväl solskenshistorier, som förlossningar som inte blev som det var tänkt. Kejsarsnitt och vaginalförlossningar.

(OBS! Texten kan redigeras. Ingen ersättning för text eller bild utgår)

Missa ingenting från din favoritsajt – ladda ned appen mama nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!