Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Kamera, mobilladdare och sköna kläder är bra grejer att packa ner i BB-väskan. Men skippa för guds skull stringtrosorna. Foto: Privat / Privat

9 kändismammor: Bästa (och sämsta!) sakerna vi packade i BB-väskan

Slipp göra samma misstag som proffsen. Här berättar 9 kändismammor om det bästa (och mest onödiga!) de packade ner i BB-väskan inför sin förlossning.

Att packa BB-väskan är lättare sagt än gjort. Hur ska man tänka till sig själv och till bebis? När vi på mama intervjuar kändismammor som nyligen fått barn brukar vi passa på att fråga vad det viktigaste och mest onödiga de packade med sig var. Här är några av deras bästa tips.

Ellen Bergström: ”Det viktigaste var sköna byxor och schampo och balsam”

Foto: Ellen Bergström / Privat

Skådespelaren och influencern Ellen Bergström blev mamma till dottern Elsy i april 2020.

”Jag packade inte så mycket som jag behövde för jag trodde vi skulle vara kvar typ sex timmar efter förlossningen. I stället blev det fyra dagar. Det viktigaste var sköna byxor och schampo och balsam. Jag önskar att jag hade tagit med fler ombyten för jag gick runt med den där sjukhusrocken hela tiden, haha.”

Anna Haag: ”Ett riktigt skönt merinoullställ”

Foto: Privat / Instagram

Skidstjärnan Anna Haag har sonen Harry, född i oktober 2019, tillsammans med maken Emil Jönsson

”Godiset (hallon och lakrits-dödskallar!) var definitivt det viktigaste tillsammans med ett riktigt skönt merinoullställ. Jag hade rätt begränsad packning men använde faktiskt det mesta jag packat ned, som min amningstopp, tights, varma huvtröjor, mössa, energibars och Festis.”

Rebecca Fredriksson: ”Viktigast var allt snacks”

Foto: Privat/Rebecca Fredriksson

Lilla Dylan föddes den 7 april 2020. Influencern Rebecca Fredriksson hade en dramatisk förlossning där hon bland annat förlorade 1,7 liter blod, därför blev de kvar på BB extra länge.

”Viktigast var allt snacks, eftersom vi fick vara där så länge och inte lämna rummet. Men även babynestet, det använde vi mycket. Det mest onödiga var nog mina kläder, för med tanke på hur jag mådde så levde jag i sjukhusrocken. Men nya mjukissetet var jag glad att jag hade, så att jag kunde göra mig lite fin när vi skulle åka hem.”

Marina ”Smarriz” Isaksson: ”Stora höga byxor”

Influencern Marina ”Smarriz” Isaksson har fött två barn med urakut kejsarsnitt. Storebror Sam föddes i april 2019 och lillebror Leonard den 2 oktober 2020.

”Stora höga byxor som gick över ärret när vi skulle åka hem.”

Josefin Neldén: ”Jag hade gjort en spellista som vi lyssnade på”

Foto: Johan Paulin/SVT, Privat

Storasyster har hunnit fylla fem. Två dagar för nyårsafton 2019 föddes ”Vår tid är nu”-skådespelaren Josefin Neldéns andra dotter.  

”Jag hade gjort en spellista som vi lyssnade på större delen av förlossningen, det var fint. Vi hade också med en polaroidkamera som vi tog fina minnesbilder med. Mest onödigt var nog att jag hade packat ner massor med trosor till mig själv, det enda man vill gå runt i efteråt är ju nättrosorna med megabindor i.”

Linda Sundblad: ”Jag vet inte vad jag tänkte, men jag hade packat ner två stringtrosor”

Foto: Privat

Artisten Linda Sundblad blev mamma till dottern Lava i september 2020. 

”Jag vet inte vad jag tänkte, men jag hade packat ner två stringtrosor som jag hade tänkt åka hem i, hellooo? Jag hade också packat ner en bergskristall som jag bad min kille ställa upp i fönstret i förlossningsrummet, den kändes fin och viktig i sammanhanget.”

Carro Hermansson: ”Det viktigaste var mobilladdaren”

Carro och Alex Hermansson har lilla Hiro tillsammans.

Barnprogramledaren Carro Hermansson fick sonen Hiro tillsammans med maken och kollegan Alex i somras. 

”Det viktigaste var nog mobilladdaren eftersom jag var på BB själv, så att jag kunde videosamtala med Alex, vänner och familj. Det onödigaste var nog blöjor, torklappar och wipes. Allt det hade de ju där! Jag hade så sjuka cravings efter dillchips när jag låg där, så det hade jag gärna haft med. Eller mitt Nintendo Switch. Jag låg där i tre dagar och det fanns mycket tid att spela eftersom Hiro sov mest hela tiden och jag inte kunde sova. Min bibel hade också varit välbehövd eftersom jag är kristen och att läsa bibeln är väldigt tröstande och ger mig frid. Det hade jag behövt i virvelvinden av känslor!”

Fia Anderberg: ”Schampo och mina hudvårdsgrejer”

Fia Anderberg är mamma till Ingrid. Foto: Privat

Kroppspositiva influencern Fia Anderberg blev mamma till Ingrid i maj 2019.

”Det viktigaste var nog, som jag trodde, kameran, man vill ju föreviga allt med den här lilla människan. Och schampo och mina hudvårdsgrejer. Det var enormt skönt att duscha efter 48 timmars förlossning kan jag säga. Jag upplevde inget som onödigt direkt. Jag visste att man fick blöjor och att det fanns kläder på BB, men egna kläder var jag glad att jag tog med mig ändå. Men ja, alla snacks och allt godis som jag packat ner gick ju inte åt. Man var inte direkt sugen förrän efteråt.”

Clara Hallencreutz: ”Babykläder för en tvåmånadersbebis var kanske inte de mest användbara”

Clara Hallencreutz och Fares Fares har sonen Ziggy. Foto: Privat

Konstnären Clara Hallencreutz fick sonen Ziggy i september 2019. 

”Stackars Ziggy har ett flummigt konstnärspar som päron. Vi är inte tillräckligt organiserade för att packa en förlossningsväska så den slängdes ihop när värkarna var igång och vi skulle åka in. Jag minns inte riktigt vad vi fick med men babykläder för en tvåmånadersbebis var kanske inte de mest användbara!”