10 fantastiska bilder som visar urkraften när ett barn föds

När prins Daniel berättade att prins Oscar hade fötts, sa han att kvinnan är en urkraft. Här är 10 förlossningsbilder som bevisar att han hade rätt!

1. När mamman själv drar ut sin bebis

Att med bara händerna dra ut bebisen ur sin kropp – det känns verkligen som en urkraft. Den här fotografen upplevde detta för första gången:

"Jag visste inte ens att det var möjligt (för att jag aldrig sett det men också för att jag aldrig tänkt på det). Det här var en magisk stund för mig som förlossningsfotograf", skriver hon på instagram.

 

2. När kvinnan tror att krafterna är slut

"Krystandet blir jobbigare. 'Jag kan inte göra det', skriker hon mellan värkarna medan hon krystar. 'Jo, du kan! Du kan!', säger de andra och fortsätter att uppmuntra henne", skriver fotografen.

3. När mormor hjälper till

Vissa vill ha minsta möjliga antal människor i rummet när man föder, andra vill ha släkten där. Här hjälper mormor till att ta fram bebisen. Snacka om bra tre generationer-foto!

 

 

4. När det är tvillingar

Dubbel urkraft! De här små tvillingarna föddes hemma, i vecka 39+3. Bebis nummer två kom så snabbt att pappan var ute för att hämta syskonen så att de skulle få träffa bebis nummer ett.

 5. När paret blir ett team

Partnern tar värkarna tillsammans med den som föder. Men helt utan urkraftssmärtan då.

6. När ansiktet säger allt

Fotografen bakom denna bild säger: "Åh vad jag älskar känslan i den här bilden. Den här mamman var så stark under hela förlossningen. Jag har verkligen världens bästa jobb!"

 

7. När det inte går att ta miste på känslorna

Förlossningsfotografen berättar om den här förlossningen. "Hon var en otrolig kraft."

 

Se vad som händer när män testar på förlossningssmärta

8. När glädjen sköljer över en

Mamman berättar om förlossningen: "Vi förändrades på ett ögonblick. Vi blev så mycket mer. Vår definition av perfekt skrevs när vår dotter föddes. Hennes första andetag var kärlek. När hennes ögon mötte mina såg jag framtiden i silver och guld. Jag är väldigt stolt."

 

 

9. När värkarbetet blir vackert

Den här blivande mamman hade värkar hemma i nästan fyra dygn, och försökte allt för att bebisen skulle komma ut. Bland annat att duscha, göra yoga och få akupunktur.

 

10. När hela familjen samlas

Obeskrivlig glädje i hela familjen när det här barnet föds.

 

Sova gott – utan sömnmetod!

Barnpsykolog Malin Bergström lär dig hur barnet och du får bäst sömn

Så skapar du din egen sömnmetod som passar just er!

Tycker ni olika som föräldrar? Så här löser ni konflikten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!