Artikeln innehåller annonslänkar

Använd gravidkudden som avlastning när du sover. Foto: Istock

Så använder du gravidkudde – mama har listat de bästa att klicka hem direkt

Gravidkudden, kanske världens bästa uppfinning både under graviditeten och efter förlossningen. Vi listar redaktionens favoriter som du kan köpa direkt. Sov ut och njut!

De flesta gravida upplever nog sömnlösa nätter under delar av graviditeten och vill hitta hjälpmedel som fungerar när sovställningarna blir för obekväma. I slutet kan det därför vara extra välkommet med något som gör sömnen mer bekväm, till exempel en gravidkudde.

Gravidkudden – perfekt avlastning

En gravidkudde är designad för att ge stöd åt kvinnans nacke, mage och rygg. Många gravidkuddar har en formbar fyllning, vilket gör dem mjuka och flexibla och därmed enkelt formar sig efter kroppen.

För många kvinnor är gravidkudden lösningen på alla sömnlösa nätter mot slutet av graviditeten, men den går också att använda när bebisen har kommit.

Så använder du en gravidkudde

Du kan använda gravidkudden på det sätt som passar dig bäst – som stöd mot ryggraden, under magen eller mellan knäna och anklarna.

Att sova på rygg under graviditeten kan leda till ryggsmärtor, svullnad och sämre blodcirkulation. Dessutom tycker de flesta att det är obekvämt. Därför är många gravidkuddar formade så att du enklare ska kunna sova på sidan.

Använd gravidkudden bakom ryggen eller mellan benen för avlastning.

Använd din gravidkudde även efter förlossningen

Många gravidkuddar funkar även som amningskuddar. Perfekt för att undvika spända axlar under ett amnings- eller flaskmaraton.

Även efter förlossningen kan kroppen kännas tung och öm. Fortsätt sova med din gravidkudde för att avlasta rygg, nacke och axlar.

Låt gravidkudden extraknäcka som babynest. Istället för att köpa ett snarlikt litet bo kan du lägga bebisen på sängen/soffan med gravidkudden runt sig.

Bästa gravidkuddarna – köp redaktionens favoriter

1. Graviditetskudde, Bbhugme

Graviditets- & amningskudde från bbhugme, en riktig storfavorit: Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Vi älskar gravidkudden från bbhugme.

 

2. Mum & Me, Easygrow

Mom & me multifunktionell amningskudde från Easygrow. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Gravidkudden funkar även som babynest till bebisen.

 

3. Chicco Total Body Boppy Gravidkudde, Geo

Gravidkudden är utvecklad tillsammans med fysioterapeuter för att säkerställa att kudden ska kunna ge optimalt stöd genom hela graviditeten. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Sov hela natten med din gravidkudde! Foto: Produktbild

 

4. Gravidkudde från Zenkuru

U-formad gravidkudde från Umami. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Gravidkudden från Umami är mjuk och flexibel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + lampa till barnrummet & kokbok för 159 kr. Köp nu!