Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Elin delade med sig av tydliga och ärliga bilder kring sin IVF-resa.

Elins ärliga bilder berör: ”Så här ser en IVF-resa ut”

Elin Elkehag, 42, behövde gå igenom en tuff IVF-behandling för att till sist få bli mamma till dottern Emma. Med denna starka bild vill hon belysa hur IVF kan se ut och uppmana kvinnor att våga prata mer om det.

Lisa Nylén

”Så här ser IVF ut på riktigt. Hundratals sprutor, massor av hormoner och månader eller år av stress, ångest och smärta. Det är en tuff process både fysiskt och mentalt, men det kan också vara det mest fantastiska i världen när det fungerar!

Foto: Elin Elkehag

Elin Elkehag

Ålder: 42.

Familj: Maken Greg och dotter Emma, 6 månader.

Bor: Palo Alto i Kalifornien. Flyttar till Stockholm i november.

Gör: Entreprenör & strategikonsult.

Jag visar dessa bilder för att ge stöd, hopp och kärlek till mina vänner, och andra kvinnor som jag vet kämpar och lider i det tysta med infertilitet och IVF.

Många ofrivilligt barnlösa känner sig ofta misslyckade, ensamma, eller obekväma med att prata om sin kamp för att få barn. Min innerliga önskan är att det inte skulle behöva vara så.

Jag önskar att det inte skulle vara ett så laddat ämne överhuvudtaget. Det borde inte vara värre än att säga att man ska till tandläkaren eller behöver glasögon. De flesta behöver ju hjälp med något hälsorelaterat i livet.

Som det är nu vet jag att många känner att de behöver ljuga om ultraljudsbesöken, gömma sina tårar när det misslyckas, och smussla med sprutor och allt annat praktiskt som hör till.

IVF är en riktigt jobbig process i sig själv och om omgivningen bara visste om vad du går igenom vore det lättare för dem att visa empati, erbjuda en kram, eller en spontan akt av vänlighet för att göra ditt liv lite lättare på vägen.

Ge inte upp. Du är inte ensam. Jag önskar er alla en frisk och lycklig familj framöver, oavsett hur den kommer att se ut!”

Elin med dottern Emma. Foto: Elin Elkehag

Läs också: Anna, 31: Det var inte IVF som gjorde mest ont, det var barnlösheten