7 anledningar till att det är fantastiskt att vara mamma

Den lycka och kärlek man känner när man blir förälder går inte att jämföra med något annat. Men bortsett från den ovillkorliga kärleken man får från de små, finns det en massa annat som är fantastiskt med att få barn.

1. Man får energi som man inte visste att man hade

Minns ni innan man fick barn och var trött för att man bara sovit sex timmar, eller kände sig stressad för att man var tvungen att inreda lägenheten och träffa vänner? Tänk om man då vetat att man klarar av att jobba, hämta på förskolan och laga mat trots att man inte sovit en hel natt på ett år!

2. Man kan trolla med tid

Trots att dygnet bara har 24 timmar är man så grym på att hinna med tusen saker under en dag.

BEHÖVER DU VERKTYG FÖR ATT UPPSKATTA FÖRÄLDRASKAPET ÄNNU MER? Kom på mamas trotsevent!

3. Man får nya vänner

Kanske förlorar man en del gamla kompisar i och med barnets ankomst, men man får nya via bvc, förskolan och barnets aktiviteter.

4. Man får skratta

Vare sig det är en kommentar från en fyraåring eller ett första leende från en bebis så är leendet och skrattet alltid nära.

5. Man lär sig något nytt

Före barn hade vi ingen aning om vår simultanförmåga eller hur duktiga vi är på att läsa av en annan människa. För att inte tala om hur grymma vi blir på krishantering.

 

6. Alla mysiga stunder

Finns det något mysigare än att borra in sig i en bebisnacke, få en bamsekram av en 3-åring eller en blick av samförstånd från en 7-åring?

GÖR NÅGOT KUL IHOP: Ta med familjen och spring ToppLoppet!

7. Man blir mindre egoistisk

Så fort vi blir föräldrar sätter vi oss själva åt sidan för det nya livets skull – och det är rätt skönt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!